torsdag 8 juni 2017 - 12:43

ATT BLI GALEN PÅ SITT (INTE) TRÅHÅÅKIGA LIV

Idag är det torsdag och jag har haft sommarlov i prick fyra dagar. Nu tänker jag inte prata om torsdag överlag, utan det fakto att jag hittat en till sak i raden av många som jag irriterar mig på hos mig själv.

1. Jag kan inte ta det lugnt. Alternativt tar det några dagar för mig att komma ner i varv. Det har åtminstone ännu inte hänt. Jag går omkring och ömkar om att jag har tråkigt och att livet är meningslöst. Ska mina dagar faktist gå ut på att städa och pynja i ett hem och hitta på sysslor ala husmor? Planera recept? Läsa en bok i dagen? Det är tråhååkigt. Eller? Är det? Jag vet inte. Det här hör jag ju att är helt knäppt och det är därför jag skriver ner det i text så att det kanske skulle gå hem i min överhettade hjärna. Jag vet inte hur man ska vara ledig! Kan jag bara unna mig själv att chilla i en vecka innan jag tar tag i översättningarna och manusinlärning och what not som ska göras denna sommar? Jag blir så sjukt irriterad på mig själv för att jag staplar runt i en dimma av dåligt samvete för att jag inte gör nåt och listor över vad jag borde göra. Hur svårt ska det egentligen vara att a) bestämma sig för att bara göra det b) inte göra det utan låta själen och kroppen vila? Nu har jag både råd, tid och utrymme att göra precis vad jag vill om dagarna. Ta det lugnt. Träna. Sola. Simma. Njuta av livet. Jag måste embrace this. Eller kan man tvinga sig själv att njuta så mycket att man i själva verket glömmer att njuta? Jag blir hur som helst knäpp på mig själv.

2. När jag sen har jagat upp mig och tycker att världen suger (när den egentligen inte alls suger, jag har ju det så bra just nu) och att jag har sååååååååå yyyyl tråhåååååkigt kommer Wille hem från jobbet och jag är ett åskmoln som han stackaren får nysta upp. När det efter diskussioner kommer till kritan är jag ju inte arg eller sur på honom, utan bara uttråkad och gör drama av.. ingenting. Jag är världens sämsta sambo just nu. Skärpning Sarah.

 

Vad har jag hittat på i veckan då? Jo.

A61B8023 305C 42CC A0FE F551E19C88DE

Cyklat till Liittoisjärvi och kollat in vattnet som tydligen ska vara klarast av klart efter nån kemikalieboost.

 

5C81ADD5 6751 4B6C B3A4 9BF8CBE0654C

Plockat liljekonvaljer. Min Etelfammos favvoblomma.

 

01351F70 6010 4628 84D3 4E7FF1F68FE2

Hängt på balkongen (och på Samppalinna) och bränt mig med en smoothie och bok i handen.

 

89473081 B24D 4B15 9591 B911143E864DVandrat nattpromenader för att jag inte kunnat sova. Som sagt, jag kan inte det här med att vara ledig.

 

Skarmavbild 2017 06 08 kl. 12.58.01

Kickat igång instagramkontot för musikteateriosterbotten. Följ gärna! Där händer det grejer.

 

Nä nu är det skärpning. Delux. Dags att gå och färga fransar och bryn till kosmetologen ett kvarter bort.

 

 

söndag 23 april 2017 - 19:24

SVAR PÅ FRÅGESTUND

Tack för era frågor hörni. Så roligt att svara på både musikalgrejer, talterapistuff och livsrelaterade ting. Eftersom ni är så bra att svara när man ber er, kanske ni kan kommentera i detta inlägg om det finns något önskemål på blogginlägg också? Er önskan är härmed min lag.

 

Nåväl, då sätter vi igång.

 

Vad är det bästa och sämsta med talterapiyrket?

Bra fråga. Det bästa är definitivt att det är så himla varierande. En arbetsdag är aldrig lik den andra, vilket passar mig som behöver ombyte och lätt blir uttråkad. Som talterapeut kan man jobba inom så otroligt många områden och med människor från 0 till 99 år. Det passar mig. Jag får utlopp för min fantasi, spontanitet och får varje dag skräddarsy tjänster åt klienter. Det gillar jag. Och det är inget stillasittande arbete. Inga sjuka axlar här inte! Det sämsta kanske är krångliga föräldrar. 98 % av tiden är barns föräldrar ljuvliga och övertacksamma och samarbetsvilliga. Men sen finns det den där 2 % som gör att man matt vill lägga sig ner under bordet och räkna till 10.

 

Tror du att människan är gjord för att leva med en och samma person resten av livet eller är tvåsamhet bara ett påhitt?

Jaa hörni. Jag tror tvåsamhet är ett påhitt för de som det passar. Men det passar inte alla. Och det är bra att det inte gör det! Normer är ju kanske lite förlegat och jobbigt. Jag vill påstå att tvåsamhet är något jag själv gärna är en del av. Jag vill ha tills döden skiljer oss åt och så vidare. Men det säger jag från den livssituation jag är i just nu. Nu ser jag inget annat än att jag och Wille ska vara han och jag tills mitt skinn är skruttit och han har gråstarr. Det är målet och drömmen. Men saker och ting händer på vägen. Det vet vi ju alla. Saker ingen kan varken förutse eller göra något åt. Vi alla är ju bara människor. Självklart önskar jag att vi i framtiden orkar kämpa oss igenom vad helst som utmanar oss två som par. Men man kan aldrig veta. Kanske vaknar jag upp när jag är 55 och upptäcker att jag gillar kvinnor mer än män? Eller att man trivs bättre själv. Who knows liksom.

resizedimage800600 image73

Logoped eller talterapeut? Vilken är den korrekta termen att använda i Finland?

Vilken bra fråga som vi nu ska reda ut en gång för alla. I Finland heter det talterapeut och i Sverige logoped. Punkt. I Finland finns det inget som heter logoped. Man studerar logopedi ja, men blir talterapeut.

 

Vad är det bästa med att jobba som musikalartist? Hur har din resa till yrket sett ut? Har det alltid varit självklart för dig att du ville hålla på med musikal?

Det bästa med att jobba som musikalartist är att jag år vara och påverka andra människor genom att sjunga, dansa och spela teater. Jag får ge dem en upplevelse, en känsla, ett fönster till själen, en tanke. Jag får även utlopp för mitt eget stora känsloregister. Och det är ju roligt! Allt händer här och nu tillsammans med härliga kollegor som man lär sig av varje dag. Och man blir aldrig fullärd. Det finns alltid något nytt att lära sig.

Min resa till yrket kan man kortfattat ta så att jag fått gå två musikalutbildningar, Musikalakademin i Sverige och International Musical Theater Education i Finland, varifrån jag lärt mig allt jag kan och fått ett fint kontaktnät samt träffat människor (ping Georg Malvius) som litar på mig som skådespelare och arbetstagare. Jag har jobbat rumpan av mig, alltid varit ödmjuk och gjort mitt bästa i alla lägen. Längs vägen har jag också fått otaligt många nej. Men jag gav inte upp utan fortsatte kämpa. Och här står jag idag, inte alls fullärd, men på god väg!

Jag tror att det var skrivet i stjärnorna att jag skulle få hålla på med just detta. Det är kanske det mest naturliga hos mig. Att få gestalta karaktärer, tolka och brista ut i sång när talade ord inte räcker till. Att få svettas i livliga dansnummer och låta min kropp tala om hur jag mår. Att låta musiken berätta. Och jag är så tacksam att jag inte behöver stå på sidan och tråna. Jag har dock inte sagt ända sedan jag var fyra år att jag ska bli just musikalartist. Det växte på mig. Hade inte tagit en endaste dans- eller sånglektion innan 18 års ålder. Visst ville jag bli sångerska. Men just musikalartist kom till mig någon gång i gymnasiet. Jag ville inte singersongwrighta eller stå i studio. Pop eller rockband var kul, men inte helt min grej. Keikkor på barer fick jag nog av. Längtade aldrig efter någon skiva. Men däremot det som händer där och då i live-uppträdanden. Där såg jag magin. Därför blev det musikal.

resizedimage800636 image111

 

Hur går det med odlingarna?

Tack det går bra! Jag har dödat en kaffeplanta. Men alla andra växter har klarat sig! Och koriandern får jag inte att växa. Men annars står både basilikan, gräslöken, blodskräppan och rukolan sig högt upp i krukorna. Sådde faktist lite blommor och en avokadokärna här nu också som vi ska se vad blir till. Och i sommar ska jag pröva på morot i hink! Och kanske potatis.

 

Top 5 yrken jag hade studerat om jag inte valt musikal eller talterapi.

1. Producent

2. Regissör

3. Studierådgivare

4. Akutvårdare

5. Speciallärare

 

Hur mycket övar du sång i veckan? Hur går det till då du övar?

Här kommer sanningens ögonblick. Just nu: noll. Nada. Njet. Är jag världens sämsta musikalartist? Möjligen. Men det beror lite på om jag har nåt speciellt att öva till. Förr i tiden (nu pratar vi 2008-2012) övade jag nästan varje dag. Och ibland två gånger per dag. Jag säger inte att jag inte behöver öva nu, det gör jag. Muskler är färskvara. Jag skulle till exempel kunna lägga lite mer kärlek på att sjunga klassiskt och utveckla den sidan av min röst. Och träna överlag för att stämbanden ska orka med två yrken var jag använder rösten som mitt främsta arbetsverktyg.

Om jag övar, då övar jag teknik genom övningsprogram som jag antingen kommit på själv eller fått via sånglärare. Eller så övar jag konkret med en sång. Finns det något svårt i sången, till exempel en ton mitt i ett register eller taktändring, då övar jag tills jag kan det i sömnen. Är faktist inte en tekniknörd, utan kör ofta på känsla och hoppas att rösten gör det den bör. Vilket den ofta gör (tack vare att jag tränat som en tok tidigare i mitt liv).

resizedimage800600 image117

 

Har ditt och Willes förhållande ändrat sedan ni blev sambon? Vad är isåfall annorlunda nu?

Både ja och nej. Klart allt förändras när man bor tillsammans. Till kommer ju tjafs om städning och disk och diskussion om prioriteringar. Men det är också skönt. Förut levde vi ju ganska mycket från varandra och då blir det rätt mycket press på tiden när man ses. Nu kan jag sitta i soffan och Wille vid skrivbordet. Vi behöver liksom inte vara nära helatiden för att han ligger i sängen brevid mig imorgon igen, inte 200 km ifrån. Det vi dock blivit dåliga på är kvalitetstid, så nu har vi faktist bokat in en dejt åt oss kommande veckan. Det behöver man också! Sen märker man ju saker hos varann som man inte gjorde när man bodde isär. Som till exempel Willes sätt att vakna till sin väckarklocka. Han hoppar upp med ett ryck och blir så förskräckt varje gång. Jag, som alltid vaknar innan mitt alarm, ligger brevid och skrattar ihjäl mig, varje gång. Annorlunda är också att han får se mina dåliga sidor som är alltför kort tålamod, nolltolerans för skämt på morgonkvisten och min otäcka förmåga att provocera.

 

måndag 17 april 2017 - 11:18

PENGAR PÅ TAL

Pengar kan ju göra en lycklig upp till en viss gräns. Jag har faktist aldrig känt mig dragen till fenomenet "bli rik". Om jag klarar mig utan att behöva vända på slantar i slutet av månaden, då är jag mer än nöjd. Men klart man skulle kunna hitta på saker att göra med pengar! Om jag vann 86 miljoner (som en här i Finland nu tydligen gjort här i påsktider), då skulle jag:

Köpa en fin trähuslägenhet i Åbo. I Portsa eller Martti. Typ den här. Och investera i lägenheter som jag hyr ut.

Jag skulle säga "skit i sommarjobbet" till Wille och så sku vi köpa en bil och köra runt i Europa hela sommaren. Se alla slott i Tyskland, äta glass i alla glasskiosker i Italien, åka till Frankrike och inspireras inför Piaf och dricka öl i Irland. Och allt annat man kan hitta på!

Självklart skulle jag köpa en segelbåt + en najsig motorbåt till pappa.

Renovera skären åt mina föräldrar.

Ta mamma och syster på shoppingresa till New York.

Och vännerna på lyxig spasemester i Karibien.

Producera en musikal och casta alla begåvade kollegor jag har i rollerna. Själv skulle jag förståss också vilja vara med!

Göra ett showreel till mig själv (främst för att jag behöver det ganska mycket just nu) och instifta en fond varifrån man kan få hujsigt bra kulturstipendier.

Största delen skulle gå till välgörenhet i både när och fjärran miljö.

Vad skulle ni göra med pengar om ni fick släppa loss lite?

tisdag 11 april 2017 - 10:45

FRÅGESTUND

Hej på er kära ni. Vad säger ni om frågestund? Jag säger kör. Ett hederligt frågeinlägg och jag lovar att jag svarar på allt. Det skulle vara jättegulligt om jag ens fick fem frågor. För nog är ni ju ett par som läser den här bloggen om man ska tro statistiken. Något speciellt som intresserar er?

IMG 8916

söndag 19 mars 2017 - 18:15

EN RIKTIG THROWBACK

Vilken underbar söndag vi haft! Har bland annat hunnit ha ett möte kring min artikel jag ska sammanställa och förhoppningsvis publicera (lite akademisk är jag trots allt) samt rett upp hela min externa hårddisk. Hittade förståss ganska många godbitar jag nu tänkte dela med mig av här till er.

 

En minimal version av en Sarah som snart ska börja på tvåan i gymnasiet.

16299 1185814414

 

Vår underbara Netta som tyvärr togs från oss sommaren 2013. Hon var så speciell på så många sätt. Hennes nos buckandes mot ens ben och blicken upp under bordet när hon ville smaka gurka. Och alltid så glad.

IMG 1263

 

Där stod jag utanför Dramaten (men oh my så långt hår) och drömde. Då visste jag inte på vilka musikalspår livet skulle ta mig på. Sedan den här bilden är tagen har jag fått göra huvudroller i Rent, Hair, Les Miserables, Sugar och Sound of Music. 

P1150087

Och hur glad blir man inte av dessa somriga foton från svunna tider aka typ 2011-2013?

Bild 56

Bild 58

IMG 3153

Bild 27

DSC 0213 2

 

Pannluggen hösten 2014.

IMG 8629

 

Min älskade superduktiga lillasyster på en färja i Stockholm hösten 2015.

IMG 2

Och en godbit från Kreta 2015.

IMG 6708

torsdag 9 mars 2017 - 21:27

GÄSTSKRIVER PÅ PODDTOPPEN.FI

Hej på er! Ikväll har mitt gästinlägg på poddtoppen kommit upp. Om ni vill läsa det kan ni göra det här. Skriver om min poddoskuld, vad jag längtar efter varje söndag och vilka poddar jag absolut inte kan ens tåla att lyssna på en sekund till. Och vad jag borde lyssna på istället för att lyssna på svammel. Kanske ni kan tipsa om något bra och lyssningsbart här nedan?

Skarmavbild 2017 03 09 kl. 21.27.10

söndag 5 februari 2017 - 14:16

DÄRFÖR VILL JAG INTE VARA MED IDOL

Och dylika program. The Voice. Et cetera. Läs rubriken för att förstå. Det här temat är ständigt återkommande i mitt liv. Läste att pappamonologerna tangerat ämnet lite (återkommer snart till kopplingen). Blev inspirerad att äntligen säga ifrån påriktigt.

Nej jag vill inte ställa upp i Idol eller The Voice. Och jag hatar att jag ständigt måste förklara varför. Det känns som att många har någon form av tro om att om man är i underhållningsbranchen och om man bara syns på tv, då går karriären spikrakt uppåt. Så kanske jag också tänkte. När jag var 17.

Jag är musikalartist. Jag är skådespelare. Jag är sångerska. Jag dansar (om än inte så bra). Jag älskar att uttrycka mig på scen. Känna så att det syns hela vägen till sista raden och stolsrygg 198. Jag lever för att pour my heart and soul out inför människor. Konstigt yrkesval må någon tycka, men det är simply bara på scen jag trivs bäst. Där var det händer här och nu och varje liten centimeter syns utåt och kan påverka någon. Där är jag i mitt esse. Och magin finns i att allt hänger på stunden och timingen. Allt detta känns för mig stort.

Tv och studio är sedan en helt annan grej. Skitcoolt och branchfolket är så talangfulla. Man kanske ska vara av en speciell kaliber, vad vet jag. Jag älskar ju utmaningar och får jag en chans kanske jag skulle ta den. Men. Inte om det innebar att jag behövde försvara mitt yrke och min talang, min kärlek till scenen inför en jury vald för att de kan göra roliga youtubevideon eller råkat vara barnstjärnor. Eller för Finlands befolkning som kanske inte alls är insatta utan tycker att lösögonfransar är det snyggaste på den tävlande. Jag skulle simply inte våga lägga scenmagin i deras händer. Jag tror inte att man kan tävla i scenuttryck. Det hänger för mycket på gemene mans personliga upplever av en sekund.

Jag har nu ovan redogört för min kärlek till det som händer där och då, här och nu på scen. Och ni som känner mig vet hur jag svärmar inför det. Och hur mycket jag inte har valt mitt yrke (eller något annat här i världen för den delen) för att kändhet eller stjärnstatus är något jag längtat efter eller tror kommer ta mig längre och till regnbågens slut.

Jag vill klättra på karriärsstegen för att jag har talang, för att regissörer och koreografer och musical directors tror på mig. Litar på att jag kan göra a hell of a job. För att de tycker att jag ersätter kvaliteter som en bra arbetstagare och kollega ska ha. För att jag tar mitt jobb på allvar och förbereder mig och kan leverera. Överraska. Utvecklas. Många i tv program så som Idol och The Voice eller varför inte just UMK som Sebastian skrev om besitter dessa kunskaper. Men syns det genom rutan? Får de en ärlig chans? Nej. För det primära syftet med det hela är att göra tv. Att pleasea tittare hemma i soffan. Matti Meikäläinen som inte vet något om magin som sker på scenen utan som äter popcorn samtidigt och kanske har öroninflammation så han inte hör ordentigt och sen inte heller minns rätt nummer att rösta på så det blir whatever som sedan resulterar i att den med mest talang och kanske mest erfarenhet faller pladask och blir stämplad som den som inte vann. Eller eviga tvåan.

För där sitter folket hemma och tycker till. Och jag tänker inte säga att jag inte gör det samma. Men kanske just därför vill jag inte alls ställa upp på allt det där. Visst kan ni gå och se mig på teatern och gå hem och tycka diverse om mitt scenspråk, men då känns det iallafall som att jag fått en ärlig chans var människor har sett mig på arbetet i en roll. Det var inte Sarah som stod rakt av, naken och skör och försökte vinna er kärlek för att bara vara lite känd under en programsäsong.

Jag älskar melodifestival och eurovision. Och om jag skulle ställa upp är det på grund av att jag kan stå helt helhjärtat bakom en bra låt. Jag tycker fortfarande att UMK, mello och eurovisionen har tappat sin grundpelare sången. Nu är det kommersiellt med sångrösten som kanske prio fem. Allt annat är så mycket viktigare (exemel från gårdagens mello) för att gemene man i soffan ska vara nöjd. Från proffs till koff liksom. Det handlar inte längre om talang utan ett koncept. Och så får det väl vara.

Ska man ställa upp på dylikt ska det vara kul. UMK och Eurovision skulle kunna vara roligt. Idol och Voice skulle bara vara ett angstit misstag från min sida. Och teatrar som anställer bara kända namn i huvudroller, screw them. Då hittar jag på något eget istället. Kunskap och talang kommer aldrig kunna trampas på av ytlig fame i det långa loppet. Så är det bara.

imageCosette in Les Miserables 2013

 

 

fredag 30 december 2016 - 23:55

ÅRSRESUMÉ 2016

När förberedelserna inför nyårsmaten nu puttrar på i ugnen (min Åbougn jeee) och alla lådor äro provisoriskt bortstuvade inför festen (jess vi har nyårsfest ala flyttkaos) tänkte jag mig göra en liten årsresumé på det gågna året.

2016 må ha varit ett skitigt år i världshistorien, men i stora drag ett bra år för mig personligen.

Nyåret 2015 firade jag i Helsingfors med vänner och pojkvän. Från första dagen på det nya året fick jag ge honom en kyss, och på samma sätt kommer säcken knytas ihop imorgon. Ljuvligt att få vara lyckligt kär! Och jag tar det inte förgivet. Aldrig nånsin mer. Vintern studerade jag mina sista kurser och skrev febrilt på gradun samtidigt som jag gjorde Sugar i Tammerfors. Där nånstans i samma veva fick jag berätta om det som väntade med sommaren, Sound of music! Vi repeterade hela våren och jag blev knäpp av att musikala i två städer och studera i en. Alla helger var upptagna och jag var trött. Opererade bort visdomständerna gjorde jag också, samt besökte St Petersburg.

 

image21En understudy i huvudroll

image29Hejdå visdomständer

 

image22Vinterpalatset i St Petersburg

Men maj kom och gradun trycktes gul! Vilken happy day det var. Men även stressigt när det var nippan nappan till deadline och jag bara ville kasta den i ån. Sugar hade sin sista föreställning med mig medverkande och jag var full som en kastrull due to skumppa. Sov mig genom 1 maj på grund av detta. Hälsade på Petronella i Göteborg gjorde jag också!

image23Petronella och hennes evamensutställning på KTH

Och så kom sommaren och Raseborg. Vilken sommar alltså! Levde drömmen som Maria i Sound of music, träffade så otroliga människor och fick se så mycket. Min första sommar i södra Finland. Bodde i Ekenäs och i Åbo, åkte mycke tåg emellan. Ah, Sound of music på Raseborg sommarterater. Vilken fin upplevelse det var! Känner mig så tacksam.image2

image24

 

Efter publikrekord på över 20 000 hoppade jag på ett flyg till Norge med Josefine och Antonia. Vi skulle vandra i Jotunheimen var vi besteg både Galdøpigg och vandrade Besseggen. En milstolpe i mitt liv! Och så fick jag 2 musikaljobb att välja mellan (detta har jag väl inte ens sagt åt er?) och det blev jobbigt att välja. Men jag valde Åbo Svenska Teater och Piaf. Vilket jag är väldigt nöjd med idag.

image25Påväg mot toppen av Galdøpigg

Och sen flyttade jag till Åland. Och det kan vi allt om redan. En tid som präglades av utmaningar och hemlängtan i en rejäl tristess. Men min långpraktik var superb och den ledde mig till idag när jag är totalt färdig vad gäller mina universitetsstudier. Ska bara lämna in anhållan om betyg och så är jag utexaminerad. 2016 blir alltså mitt sista år som studerande På Åbo Akademiimage28

Talterapeut-Sarah

 

Sommaren och hösten bjöd också på fina resor och möten. Bland annat alla helger i Helsingfors med vänner och syster, Stockholmweekend med Wille och besök hos Rebecca i Linköping.

image26

image27

Och här är jag. Nyinflyttad i åbo med en massa kul att se fram emot. Jag känner mig hemma, nöjd med tillvaron och ser fram emot rutiner i mitt liv. De rutiner som följer med att inte pendla mellan flera städer som en ekkorre på koffein. Nu ska jag bo in mig och skapa en vardag!

Gott nytt år kära läsare. Tack för att ni läser detta och för att ni finns när man behöver lufta hjärnan (men mest hjärtat). Ha en härlig nyårskväll! Bring it on 2017! Jazzhands. Puss!

söndag 20 november 2016 - 23:05

SISTA TIMMARNA SOM 26

Borde gå och lägga mig, men här sitter jag och filosoferar medan kokosljuset sakta brinner ut. Imorgon fyller jag 27 år. Imorgon, det kommer i skrivande stund exakt om 53 min. Då har jag mig själv som 26 år bakom mig och resten av livet framför mig.

Förra födelsedagen vaknade jag upp i Tammerfors. I min musikalstad. Iår kommer jag vakna upp på Åland. Tänk vad livet för en på knasiga spår. Alltid på språng. Förra året musikalade jag mig igenom min födelsedag, iår är det talterapi som är ledordet i ja må hon leva-visan. Och i och för sig summerar det vad mitt liv förhoppningsvis kommer kantas av, även som 27-åring. En salig oviss kompott av musikal och talterapi.

Som 26 gjorde jag en huvudroll på finska. Sugar Kane, en flamsig blondin som bara ville bli älskad av en man. Riktiga Sarah, hon har varit älskad av en underbar man hela sitt tjugosjätte år i livet. Det är jag tacksam för. 26-åriga Sarah spenderade också för första gången sommaren någon annan stans än hemma i Österbotten. Jag besteg berg, nordens högsta till och med. Och det blev även mitt sista år som studerande. Nu får det vara nog med skolor för ett tag. Har trots allt min gula gradu i hand! När jag var 26 flyttade jag ur min lilla prisesslägenhet på Kungsgårdsgatan och åkte mer Viking Line än någonsin förut. Jag började träna thaiboxing. Det hörni! Och jag opererade ut de sista visdomständerna. Jag reste till St Petersburg, Norge, Stockholm, Göteborg och Linköping. Flyttade till fucking Åland. Jisses.

Tittade mig i spegeln när jag borstade tänderna nyss. Visst ser man äldre ut. Hyn är inte den samma. Ögonen inte lika klara. Och ämnesomsättningen, den är då verkligen inte som förr. Men jag mår bra av att vara klokare. Det gör jag verkligen.

Men vad önskar jag mig av 27 då? Kärlek. Tid med nära och kära. Och ett hem. Och det tror jag att jag kommer att få. Och äventyr. Man kan aldrig få för lite av äventyr. Bring it on bara. Rockenroll!

Skarmavbild 2016 11 20 kl. 23.24.47

tisdag 13 september 2016 - 23:13

TANKAR I MITT HUVUD

#1

Kan man åka till New York i januari?

 

#2

Vad fasiken är uppföljningsbesök översatt till finska?

 

#3

Ber nån mig sjunga en endaste do-re-mi till spricker jag (på tal om konsertförfrågningar)

 

#4

Vem skyfflar bort döda igelkottar från vägen? (såg två idag yyyl)

 

#5 

Hur länge ska det egentligen ta innan man känner sig nöjd med sitt yttre igen? Har en sån svacka.

 

#6

Undrar vad jag ska bli när jag blir stor.. En talterapeut som jobbar med vuxna kanske?

 

image28A captain with seven children, what's so fearsome about that?