fredag 1 september 2017 - 10:38

SEPTEMBER UPDATE

Ett snabbt hej hinner jag (och har lust)med. Hör har jag fått dagen ledig från repetitioner (lyx) och ska fira min sambos (så tacksam för den mannen alltså) födelsedag med att göra spontana roligheter. Åbo har återgått till det normala efter våldsattack och det enda som i min värld vittnar om det som hände är trädet på torget och rasisterna i kommentarfälten. Men vardagen lunkar på.

Jag hänger på teatern och repeterar. Lever livet. Utan att riktigt ta in det. Som jag sagt förut kan man inte gå omkring å slå sig själv i pannan över att man lever drömmer varje dag. Truth is, jag älskar Åbo Svenska Teater. Den 14.9 har vi premiär och då kan man se mig bland annat så här.

DD031E5E C8B5 4FC4 A631 8FAB173A7B19

Vill ni se mer av min vardag på teatern kan ni gå in på @abosvenskateater på instagram och följa med där. Jag har hand om kontot dennna vecka.

Annat då? Jag har gjort audition och väntar på svar. Tror jag inte har en endaste chans, men ändå är det ju spännande och nervrasande. Som att gå å tänka på det man inte ska tänka på. Ska också skriva på ett arbetskontrakt som talterapeut. Jepp, ska börja jobba dubbelt och sammanföra mina två yrken i ett liv. Just precis så som jag vill ha det. Kanske ska börja med redskapsgymnastik också! Varför inte.

Nu ska jag rita en karta över Piafs känsloliv (är ju understudy och kan inte ignorera det i all tid och otid, dags att ta tag i annat än att lära sig text och vägarna på scen).

Hoppas allt är bra med er (och tack för att ni läser detta, fastän jag suger på att uppdatera just nu).

torsdag 3 augusti 2017 - 14:48

LIFE'S GREAT LIKSOM BARA

Nämen hej hörni! Kände starkt för att titta in här och kolla läget. Sitter framför datorn vid skrivbordet i vårt vardagsrum (tänk att det för ett år sedan existerade en vardag var jag bara bodde i ett rum och längtade till just att kunna säga det här - och ett fint vardagsrum också) och äter fattigmans-försenad-lunch, det vill säga gröt med frysta blåbär. Det är gott, det är inte det. Hade bara glömt att föra över pengar till brukskontot och därmed blev det inte inhandlat någon mat efter att jag sprang från Jysk med den där uftmadrassen jag köpte strax före klockan 14. Jag lever ännu loma-mode.

Vet ni, jag har haft den underbaraste av somrar. Och ännu är det ju sommar! Och en varm sådan i Åbo just nu (det åskade igår, tjoho). Men på schemat slutade min ledighet i tisdags när jag förväntansfullt gick mot teatern för två dagars impro-kurs. Vi har alltså börjar repetera igen! Underbart. Premiär om lite på en månad då. Tjoho!

Det blir mycket tjoho nu men det är så det känns. Är lyckans lycklig, kär och galen och alla sorts stereotyper av en sommarsjäl det finns. Brun har har blivit. Och blond (typ). Huvvet har vilat och tankarna är klara.

Nu ska jag ta tag i sångövning och nötning av text här mellan repetitionerna. Älskar rep-livet! Att jobba 11-15 och 18.30-22 passar mig så himla bra. Man hinner med så mycket! Älska älska älska livet. Nu är jag nog provocerande. Men det får jag vara då. Life's great liksom bara.

Hoppas ni alla haft en lika härlig sommar och att min energi kan smitta av sig. Tjoho!

 

1A90E1BF 4C12 4AEB B538 6F60559F7128

AD6293A5 EFF3 4526 AE6E 37CB48A794DE 

D20CBC77 30B1 4F6F AA7F 433E67BE35A4

lördag 1 juli 2017 - 09:29

EN LITEN SOMMARUPPDATERING

Hej kära ni! Juni kom och for utan att jag bloggade destomera. Har haft noll lust till det, destomer lust till annat. Med skit väder om vartannat och sol på vår balkong har jag hittat på ett och annat. Senast jag skrev var jag påväg till Vasa och hade bästis möhippa i huvudet till 200 procent. Den blev superlyckad! Vi körde på temat "återuppleva minnen" och återskapade fotografier från hennes uppväxt och våra vilda ungdomsår. Och 90-tals tema på det! Vi hade superkul allihopa och det var så kul att få överraska Josefine rejält när jag hämtade upp henne med vattenskoter på morgonen.

En gång har jag hunnit hänga på Samppalinna simstadion i Åbo. Och en gå gång i Kuppisparken. Har bara ätit en Neuvole-glass men destomera Magnum. Har gymmat, sprungit och cyklat. Kört till Raseborg på Footloose-premiär ala meganostalgitripp. Hängt vid ån. Läst bok. Översatt musikal och jobbat med projekt. Tiden har helt enkelt gått!

Och så hade vi ju en midsommar också som spenderades på segelbåt i Åbo skärgård. Det var kallt men underbart!

Nu sitter jag på Wasaline påväg till Umeå. Minisemester i min gamla hemstad med min fina sambo. Han och jag. Ska visa honom staden som gjorde mig till musikalartist. Tydligen är det nån form av bilevent i Umeå för båten är full av amerikanska bilar. Men vi är mest ute efter semesterfeelis. En kort men ack härlig sådan på tumis.

Nu slutar jag för denna gång. Vet ej när jag kommer uppdatera nästa gång. När andan faller på heltenkelt! Jag har lärt mig att chillidilla, äntligen. Tar ut det mesta av den månad jag har kvar som ledig. Följ mig på instagram eller snapchat vetja. Där uppdaterar jag dagligen.

 

2884DE23 8EC1 440C A3DB 24410B6EA072En juni-Sarah

FFB35B1B D23C 41B8 A2F5 6C929BA0B9DENeuvole glass i Kuppisparken

 

A688A3E7 0BF1 4FAF 9083 980932E28C72Gästhamn i midsommarskrud på Högsåra

37E1F92A C474 4BBD A2C3 22539719CA44

Rebecca och Antonia på midsommarseglats

 

 

tisdag 13 juni 2017 - 12:13

ÄR NUMERA EN CHILLIGARE PERSON

Jag kan nu gladeligen berätta jag jag lyckats sluta stressa över att det är tråkigt att vara ledig. Utvecklade en teori (eller den är väl redan utvecklad, men jag tog den till mig) att det tar en stund att lugna ner sig efter ett intensivt arbetsår. Kanske en vecka eller så. Det här känner säkert alla semestrare igen sig i. Men jag är ju inte så van med det här med semester ännu. Tänk vad man lär sig!

Just nu sitter jag på första parkett på Onnibus till Vasa. Har aldrig suttit här uppe längst fram förut, det är rätt charmigt. Ska åka hem för att hänga med nära och kära en stund och carpa lite sommarvasa. Om det nu är sommar där? Vad kan ni vasatraktare rapportera om vädret? Här just utanför Åbo regnar det iallafall.

199C73ED 1298 4665 9E15 C71635DBD318

Tänker tillbaka på helgen som var alldeles ljuvlig. I fredags var jag, Wille och hans trillingsyster Ida på cykelbarrunda runt i Åbo. Det blev Pub Pietro (deras grannpub när de var små), Uittamon paviljonki (vilket ställe, rekomenderas) och Radbar som hade riktigt god egen öl. I lördags hängde vi på Samppalinna i sommarvädret och blev bruna innan vi gick på rolig examens fest i Gillesgården på kvällen. I söndag såg vi klart Midnattssol (så bra serie) och tog cykelrunda till raisio och naturskyddsområdet där. Skönt med skog och blomdoft.

 

4380DA77 FD31 48FB 8B91 D75FAD558726Utsikt från Uittamos paviljong

7052D75E B91D 4A15 AF54 FCFEFF3F63BCIda och Wille

 

2D939A77 E031 4124 BAC4 43C327575954

0E90E0DA 026A 4A84 ABCA C2B9DE99C746Finaste Softi och Kåren på deras examensfest

 

95E49443 378B 42C6 80B0 7ED0FE5C252ABlomstren och jag

fredag 9 juni 2017 - 16:34

SUPERDUPER TJEJEN NR. 1

Vet ni, nu ska jag ta å vara världens trevligaste flickvän och kidnappa med min sambo till Pub Niska på pizza och fredagsöl för att han simply är världens bästa. På med grön klänning och nya sandalerna och så kör vi ett stillat samvete. Jag kan ju faktist vara ganska underbar bara jag vill. Ska bara låta håret torka först.

Ja, och till vänster ser ni vår nya sänggavel som my wonderman har spikat ihop. Den gör verkligen rummet. Ska visa sen. Glad fredag på er!

AAAEDCAC 038E 4A12 86A9 EBC5C3C6A772

måndag 5 juni 2017 - 18:53

MINA SOMMARPLANER

Eftersom vi redan är inne på femte juni (vädret har sagt annat, iallafall här i Åbo) och för att det är bra för ett kontrollfreak som mig själv att samla tankarna, tänkte jag tillägna detta inlägg sommaren. Den vi väntar på och den som nu känns evighetslång.

 

Mina planer för sommaren: är till att börja med att vara ledig. Det betyder i princip att jag kan vakna utan väckarklocka och fylla mina dagar med spontanitet hela juni och juli. Visst låter det underbart? Ja. Jag tänkte att jag behöver det när jag i höst ska trippeljobba arslet av mig. Har förståss ändå en lång to do list med saker jag ska få gjort, så som öva uvulart r och lära mig hela Piaf manuset och översätta en musikal tillsammans med Minna. Men det är sånt man kan göra utan att behöva vakna 07.00 och säga nej till roliga saker. Jag ska även sjunga på lite bröllop, hosta allsång på Tövis, sjunga på Vörådagarma och jobba med vår förenings första projekt som blir två musikalkonserter på Jakobsdagar. Vips är det sedan augusti och vi börjar repetera på teatern igen. Men nu pratar jag ju bara jobb! Vad ska jag göra för roligt då? Jo, jag ska hänga på vår balkong och ta hand om våra växter, leva livet fullt ut i Sommaråbo, ta färjan till Nagu och cykla hem, fira midsommar seglandes i Åbo skärgård, åka hem till Sundom och hänga på skären och besöka Umeå med Wille i början av juli. Resten får bli spontant! Samppalinna simstadio är ju nyrenoverat, så jag gissar att jag kommer hänga där rätt så mycket med översättningar och en bok i hand.

resizedimage800600 image8

Bästa sommarstället: Skären. Utan tvekan. Jag älskar att vara där nuförtiden. Men Åbo är ej heller så pjåkigt. Att sitta längs ån med en glass i hand. Aj että!

Här badar jag helst: Allstans. Är ett vattendjur och måste få simma när det är varmt. Åbos badvatten är inte så hejsan och bassängvatten är inye påriktigt så jag säger på skären!

resizedimage800600 image72

Hur länge ska du vara ledig? Hela juni och juli, med några jobbdagar utströdda.

Vad ser du mest fram emot? En hemlis faktist. Men även midsommar på segelbåt!

Vad kommer du köpa inför semestern? Handlade faktist ett och annat till sommargarderoben under mina Helsingforstrippar nu. Solkräm har jag. Olästa böcker jag har. Så glass i stora lass kanske!

Vad kommer du äta? Vattenmelon + fetasallad. I mängder. Och grillad och smörad majs, det bästa jag vet. Och Halloumi då förståss. Ja och jordgubbar och glass förståss!

resizedimage800600 image11

resizedimage800600 image56

Vad kommer du dricka? Jag har börjat tycka jättemycket om rosè. Så det på fredagarna på balkongen när Wille slutat jobbet. Och syrliga öl. Förutom det, vatten.

Vad kommer du ha på dig? Blått. För det är min nya favoritfärg när det kommer till kläder. Tycker det gör sig fint med mitt kopparhår. Sandaler och shorts, typ varje dag.

Det här lyssnar jag på i sommar: Miley Cyrus - Malibu och podcasten Mitt i livet.

Favoritsommardoft: Grillade grönsaker, sandig hud och hägg som blommar. Ja och lilekonvalj!

resizedimage800600 image76

Hur kommer du göra dig illa? Jag kommer slå i mina tår överallt, för det gör jag alltid.

Vad oroar du dig för? Att det blir 25 juli och jag fortfarande inte har lärt mig uvulart r-ljud.

Den ultimata sommardagen: Ett morgonpass å gymmet/tidig löprunda, smoothie till frukost och läsa på balkongen, cykla till simstrand med Wille och simma + äta bedhavd lunch. Sedan hem och vila lite för sedan att svira om till fräshhet med en gt i handen innan man träffar vänner på stan och dricker vitt och äter något gott! ELLER spendera hela dagen på skären och ligga i hängmattan/simma/äta grillmat/läsa Allers och spela spel.

resizedimage800600 image80

resizedimage800600 image2

Hur kommer du minnas din semester sen i september? Jag kommer inte hinna tänka på det för då är jag mitt inne i premiärbubblan. Men jag tror jag kommer vara jättejätte nöjd över mig själv att jag tog ledigt och tackade nej till sommarjobb. Jag behöver få vila lite för att vara fit for fight i höst.

 

Listan är snodd av Jenna.

 

 

 

onsdag 17 maj 2017 - 23:24

YRT OCH GLATT SVAMMEL I MAJ

Jahapp här jomar man om att man inte har lust att skriva blogg och sen mittiallt får man lusten åter. Nu bubblar det i min bloggamage. Under dagens yogapass kom jag att tänka på följande.

JAG ÄLSKAR TEATERTIDTABELLER. Ja, så mycket att jag var tvungen att skriva det med stora bokstäver. Jag äro inte en jobba 8-16 människa. Är så mycket mer en människa som kliver upp 8, äter frukost i lugn och ro alternativt tar en morgonpromenad, gymmar, går till teatern och börjar repetera 11. Klockan 15 är man klar med första passet och då går man kanske till gymmet, sångtränar eller dejtar sin pojkvän på stans nya cafè (tänk att det skulle ta så länge för Espresso House att ta sig till Åbo) och vips är klockan 18.30 och pass två börjar. Vid 22 när man är klar kommer man hem i lugn och ro och stressar inte med att behöva gå och sova bla bla. Är man i säng 12 kommer man få sova de där 8 timmarna. Så jäkla skönt och so much my style of living.

Jag lever ett så roligt liv just nu. Sommaren i Åbo står bak hörnet, och den innehåller så mycket roligt. Ska berätta om det i ett skillt inlägg sen. Oj så mycket skoj (ja, ni hör ju) som kommer att hända. Ta bara imorgon. Då ska jag ha en heldag i sminket på teatern för att prova peruker och testsminka mina karaktärer. Sedan får jag träffa gänget i vår musikalförening för budgetsnack. Kvällen innebär repetitioner och sen välikaronkka med Piaf-gänget. Helgen är ledig! Helt ledig. Kanske vi åker på en utflykt? Nästa vecka har jag audition och senare min examensfest i Vasa. Ja ni hör ju! Bara roliga saker på g.

Jag är så inspirerad! Av allt och alla. Det bara bubblar i mig. Och idag köpte jag mig en ny vattenflaska som är orange. En sån här. Den blir man glad av. Imorgon ska jag snacka resor med er ala Sevendays blogglista. Ska ha det som min morgonsyssla på min chilliga musikalmorgon. Ah, detta livet. I like it!

En gladfis ses nedan.

IMG 2870

måndag 15 maj 2017 - 17:13

BLOGGOLUST OCH NÅDENDAL

Tji fick jag. Trodde att blogglusten skulle återvända när jag började mitt musikalliv igen, men icke. Känns som att jag inte längre har några tankar som behöver ventileras på skrivbordets tangenter. Så kontsigt, för det har liksom alltid funnits ett sånt begär hos mig. Ett begär att skriva av mig. Nu blir det bara en massa redogörelse av vad jag gör om dagarna, och de orkar ju ingen med. Allra minst jag själv.

Jag vill ju skriva om hjärta och smärta och känslor stora som hus. Kanske har jag gått och blivit okänslig? Känner jag inget mer? Tycker jag inget mer? Inte ens lite om den otroliga omångfalden i årets Eurovision trots temat? Inte ens om patriarkatet som gör att hela Europa röstar på Portugal för att det är gulligt med en man som visar sig svar men ingen skulle rösta om det var en kvinna som gjorde likadant? Äh jag vet inte.

Nu får ni se lite bilder (helt enligt mitt ointetsägande bloggtema at the moment) från när jag och sambon var i Nådendal på söndagspromenad igår. Före det hade jag krigat med att föra 1000 saker till Manhattanloppis. Säljer på bord 6 där ifall ni vill gå och fynda.

7F64919B DD8F 480C BB70 4A0A0260AD0B2

6F0DCE83 252C 4E8C B49F 4E615C3474FC

11D7EB10 6C1C 479A 8E53 4CDADD536CE8L

måndag 8 maj 2017 - 10:57

HÄNDER JUST NU

Saker som händer i mitt liv at the moment:

- Jobbar sista veckan på skolorna. Och är så stolt över alla barn som lärt sig så mycket under vårterminen.

- Försöker få in springturer som rutin i mitt liv. Har en sån hatkärlek till att springa. Men det är såå bra för både min kropp och själ. Utöver det danstränar jag 2 ggr i veckan samt tränar på gym med Softi 2 ggr. En dag kör vi mag och ben och andra rygg och armar.

- Får inte till ett snyggt Piaf uvulart r-ljud hur jag än försöker. Patetiskt när jag är talterapeut och allt.

- Ska skicka in min artikel till Journal of Singing och hoppas på att den blir antagen. Har satt så mycket tid på det.
- Läste just att man kan så av chiafrön! Oh! Måste testa! *besatt av odling*

- Förbereder för en ledig sommar. As in no job juni -juli! Kommer vara lite fattig, men jag tror det ska gå bra ändå. Ser såå mycket fram emot det.

- Jag och Wille ska göra om i vårt sovrum. Bygga en sänggavel av lastpallstomme och inreda med växter och tavlor. Bild utlovas när det blir klart/om det blir klart.

- Är såå ute vad gäller Eurovisionen iår. Skäms ihjäl, eftersom jag brukade vara sån ESC fantast. Så himla tråkigt! Men tiden har inte räckt till (på många år).

B0DB1D36 F12C 422C BAB9 50A0CFCB5A2

 

 

 

söndag 7 maj 2017 - 17:00

SÖNDAG 7 MAJ

Det har varit en alldeles ljuvligt skön helg med noll saker inplanerade. Just vad jag behövde! Och våren kom (och gick) till Åbo. Igår var det t-skjorteväder och vi invigde åbåtssäsongen på Katarina med pizza och Happy Joe. Allt i glada vänners lag förståss.

Har också hunnit träna och förbereda lite inför Piaf-repetitionerna som börjar på tisdag. Ah så spännande. Ska bli så roligt att ta sig an denna föreställning.

Och nedan ser ni lite av mina kära odlingar. Det växer och frodas på fönsterbrädan hos oss minsann. Mitt nya intresse!

Nu ska jag och sambon ut på en länk och sen kommer svärisarna på middag. Tog just ut hallon-lakrits kladdkakan ur ugnen.

3F03979C 1FF6 4B8A AE45 9F7C140FE85D

C8EF214C EEE1 4627 8B74 A404D9F661BE

4AFB4F65 2D6A 4ABF 8B7C C4DB98C75829