Banner2

Visa alla inlägg skrivna maj 2022

Växthus

Skrivet av Nicolina Hannus 28.05.2022

Det är en lyx att ha ett eget växthus på gården. Dessutom smakar egenodlat bättre också. Hemma hos min familj finns ett litet växthus, som på sommaren är fantastiskt färgglatt. Tomater, gurkor, paprikor, örter, blommor... Till och med ett apelsinträd! Så trevligt. Själv är jag inte världens mest insatta odlare, men eftersom jag bor i höghuslägenhet har jag inte heller möjligheten att pyssla på i en sådan idyllisk omgivning på samma sätt. (Även om värmen på balkongen ibland känns som ett växthus, hehe). 

VaxthusdorrHyssop och tulip

Runt växthuset växer tulpaner och isoper, så dessa tavlor finns som dekoration där inne. Till vänster syns även en liten del av en slags "odlingsbok" jag fixade som en liten present åt mamma. Den börjar bli sisådär två år gammal så innehållet har bleknat lite, men sånt händer. Boken, eller häftet som det ju är, innehåller odlingstips, -fakta och illustrationer. Allt är ju busenkelt att Googla, och så finns ju stor del av infon även på fröpåsarna man köper. Men det känns mysigare så här, tycker jag.

St. PierreBasilikaVaxthusetTomater

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men! Jag vill ändå odla i lägenheten. Just nu har jag två tomatplantor på balkongen och en basilikakruka på fönsterbrädet (tack mamma<3). Jag har också förberett fyra avokadokärnor för att se om jag skulle få någon avokadoplanta. Jag har aldrig testat det förut, så vi får se hur det går. Om jag har gjort helt rätt är jag inte heller 100% säker på.

Tomatplanta1TomatplantaAvokado och basilika

 


Vappenhelg

Skrivet av Nicolina Hannus 01.05.2022

Söndag och första maj, hej! Igår firades vappen och dagen började med att jag och mina vänner fixade brunch. Vi gjorde mimosas, vattenmelon- och fetaostsallad, frukt- och kexfat samt avokadosmörgåsar med granatäpple. Riktigt gott! Efter brunchen traskade vi vidare till Hovrättsparken, där vi också mötte upp några andra vänner. Vi hade en riktigt bra dag, med mycket skratt. Så mysigt.MimosaFruktfat

Avokadomackor

Förutom gårdagens vappenfirande har jag denna helg också spelat frisbeegolf (man är väl inget proffs om man säger så...hehe), spenderat en hel del tid på balkongen och faktiskt också målat lite! Denna gång målade jag inför morsdag som är på kommande. Jag känner fortfarande att min motivation till konsten är rätt svag, tyvärr, men det var ändå skönt att sitta och måla med en film i bakgrunden. Det var också längesedan jag målade med vattenfärg!

MorsdagskortVattenfarger

Inte några stora konstprojekt direkt, men slutresultaten blev ändå rätt gulliga. Jag klippte till små kort och skrev några rader på baksidan av korten. Det behöver inte vara avancerat för att bli uppskattat!

Jag hoppas att er helg varit bra, och att ni njuter av denna soliga söndag. Glada vappen!