Banner2

Färgglatt, abstrakt och härligt

Skrivet av Nicolina Hannus 06.08.2022

Jag har hängt upp X antal tavlor i huvudbiblioteket i Närpes. Där kommer jag nämligen ha en konstutställning hela augusti månad. Det är min andra egna utställning, så det känns ju kul! Minns ni tavlan jag visade i förra inlägget? Den hänger också där. Däremot ser den numera helt klart annorlunda ut. Work in progressKonstutstallning Narpes BibliotekAbstrakt tavlaAbstrakt tavla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 KonstAtt gå och lägga sig till ljudet av regn är det bästa enligt mig. Naturens godnattsaga typ. Så att de senaste dagarna har varit rätt regniga har höjt mysfaktorn på kvällen rejält! Höstvardagen är bara runt knuten... Min sommar har hittills varit avslappnande och härlig – trots att jag, hör och häpna, bara badat två gånger och grillat en gång. Detta är nog sommaren som jag gjort minst "somriga" aktiviteter. GrillkvallSolnedgangFör någon vecka sedan besökte jag och mina vänner Jakobstad över helgen. Jag har inte varit där på evigheter, och då endast en snabbvisit. Så den här gången kände jag mig som verkligt turistig, haha. 

Jag har också spenderat några dagar hemhemma föregående vecka, vilket var trevligt. Umgicks med familjen, badade badtunna, åt en massa bär från svartvinbärsbuskarna, vilade i hängmattan och så vidare. Bara varit helt enkelt. Imorgon bär det av hemåt igen för att fira min systers födelsedag!

 

 

 


Juni

Skrivet av Nicolina Hannus 19.06.2022

Kategorier:

Dagarna flyger förbi utan att jag skriver här - det börjar väl bli dags för en till uppdatering! Vad har hänt än så länge i junimånad då? Min lillasyster blev i början av månaden utexaminerad närvårdare, grattis till henne! Det firades med släkt och vänner, fint väder och god mat. Jag har också målat, jobbat, spelat kortspel på stranden, druckit somriga drinkar, besökt Strömsö, gått på loppis, spelat tennis, tagit årets första dopp... the list goes on. TulpanerVerklighetenStromso  Stromso 2Stromso 1KortspelFagel
Vinterkladdin

 

Promenad i VasaMalprojekt

Jag hade egentligen inte tänkt hålla denna tavla så här "enkel", men ju mer jag kollar på den, desto mer tycker jag om enkelheten. Jag kommer troligtvis måla några extra lager och lägga till lite detaljer, men annars tycker jag att den är rätt fin! Bilden gör inte alls tavlan rättvisa, men när den är helt klar kan jag visa upp den här på bloggen. 

Drinkar 2CitrusNicolina

 


Växthus

Skrivet av Nicolina Hannus 28.05.2022

Det är en lyx att ha ett eget växthus på gården. Dessutom smakar egenodlat bättre också. Hemma hos min familj finns ett litet växthus, som på sommaren är fantastiskt färgglatt. Tomater, gurkor, paprikor, örter, blommor... Till och med ett apelsinträd! Så trevligt. Själv är jag inte världens mest insatta odlare, men eftersom jag bor i höghuslägenhet har jag inte heller möjligheten att pyssla på i en sådan idyllisk omgivning på samma sätt. (Även om värmen på balkongen ibland känns som ett växthus, hehe). 

VaxthusdorrHyssop och tulip

Runt växthuset växer tulpaner och isoper, så dessa tavlor finns som dekoration där inne. Till vänster syns även en liten del av en slags "odlingsbok" jag fixade som en liten present åt mamma. Den börjar bli sisådär två år gammal så innehållet har bleknat lite, men sånt händer. Boken, eller häftet som det ju är, innehåller odlingstips, -fakta och illustrationer. Allt är ju busenkelt att Googla, och så finns ju stor del av infon även på fröpåsarna man köper. Men det känns mysigare så här, tycker jag.

St. PierreBasilikaVaxthusetTomater

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men! Jag vill ändå odla i lägenheten. Just nu har jag två tomatplantor på balkongen och en basilikakruka på fönsterbrädet (tack mamma<3). Jag har också förberett fyra avokadokärnor för att se om jag skulle få någon avokadoplanta. Jag har aldrig testat det förut, så vi får se hur det går. Om jag har gjort helt rätt är jag inte heller 100% säker på.

Tomatplanta1TomatplantaAvokado och basilika