Banner2

Vida en Valencia

Skrivet av Nicolina Hannus 04.11.2023 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Just nu befinner jag mig i paellans och sangrians land, Spanien. Jag studerar nämligen en termin i Valencia, vilket innebär att jag för några dagar sedan inledde min tredje månad här. Det känns som jag bara bott här i några veckor! Klichén är väl sann – tiden går fort när man har roligt. För två veckor sedan var min familj här på besök. Vi turistade en hel del och det var roligt att få uppleva Valencia en gång till genom deras ögon. Det var mysigt att få umgås med familjen efter att inte ha träffat dem på några månader. 

Morgonsol

En vacker morgon på väg till universitetet

Carrer de FinlandiaValencia 2

Under hösten har jag hunnit med en hel del. Jag har besökt vackra stränder med klarblått vatten, träffat fantastiska människor, ätit god mat och strosat omkring på marknader. Det finns olika organisationer som ordnar evenemang och resor för utbytesstuderande här. Jag har till exempel besökt Cala del Moraig och Playa de la Granadella tillsammans med dem. Dessa ställen har betydligt vackrare stränder än de som finns här i staden. Och de är bara ungefär en timmes bussresa bort. Jag och några vänner har även hyrt bil och åkt till Montanejos. Vi hade picknick, solade och badade hela dagen. Härligt!

Cala del MoraigCala del Moraig (Benitachell)

Granadella Beach

Playa de la Granadella (Jávea)

Montanejos 1

Montanejos

9 Octubre 1

Den 9 oktober var det Día de la Comunidad Valenciana (Valencianska gemenskapens dag), vilket firades med allt från parader till fyrverkerier och medeltidsmarknader. Under fyra dagar var staden ännu mer livlig än vad den redan är. 

9 Octubre 2

9 Octubre

Día de la Comunidad Valenciana

Albufera

En båttur med solnedgång i Albufera

Vibra Beach Festival 1Vibra Beach FestivalVibra Beach Festival

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar