nikonisten black

Carola tog Vasapubliken till 100%

Skrivet av Johan Hagström 03.08.2023 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt måste Nikonisten ta sej i nackskarvet och besöka 'ovanligare' konserter. Efter Käärijä blev det en lillan matpaus innan världsstjärnan Carola äntrade scenen i inre hamnen på Vaasa Festivaali.

Nå de flesta som känner Nikonisten, vet att musikstilen är ganska begränsad, det gäller främst Deep Purple, Uriah Heep, Led Zeppelin och lite CCR. Så allt som har att göra med svensktoppen, Kutri-Helena och Tapani Kansa är totalt portförbjudna.

Men skam den som inte testar. Har egentligen aldrig gillat Carolas låtar, men måste ju ge Carola en chans. Så efter den hälsosamma matpausen (där jag beställde Bao Bun Chicken och fick i stället en tallrik med koreansk BBQ, som kostade 15 västrubel) så tog Nikonisten sej till pressdiket med kameragehänget.

Ni kan gissa på vilken nivå förväntningarna var, Micki Hej, Främling osv. Men alla kan ha fel.

Z624254

Öppningen gav en lite Tina Turner stämning, fast Tinas musik var ju helt annorlunda.

Z624262

Publiken hade  väntat länge på Carola. Hon nämnde att hon gillar uppträda i Finland. Måste bero på publiken?

Z624277

Helt oväntat trappade hon ner till baselementet och tog således ännu ett steg närmare publiken. 

Z624297

Publiken gillade och i mellanåt glömde de att applodera, det var mobilkamerans tur att agera

Z624311

Sen tog Carola steget längre och kom ner i pressdiket. Det ändrade på Nikonistens tankar. Bara en tillräckligt stor stara gör så, bjuder publiken på sej själv. Tänk vilka lyckliga personer som fick ta en selfie mitt under ett framträdande med Carola. Carola vet nog precis hur man skall ta sin publik och möta media. Det kan hon verkligen! I bakgrunden mina fotokollegor Mikael och Niklas.

Z624317

Kolla minerna det var en mycket entusiastisk publik Carola fick möta i Vasa. 

Z624255

Redan öppninen  var väldigt proffsig - som sig bör

Z624274

Carola tog, genast efter solbrillorna, en fast ögonkontakt med sin publik. Tror hon möttes av många ögon. 

Z632177Z624312

Hej VAAAASA!!!

Z624313Z624325

Och vet du vad som hände sen?
Nå Nikonisten är väldigt hårdkokt, så Deep Purples 'Burn' är ännu min favoritlåt, i synnerhet versionen från  'Burn' live från 'The California Jam 1974', tyvärr fick jag inte närvara pga av mina föräldrar (tack Reijo för anmärkningen). Men måste medge att Carola fick en plats på min hårdskiva. Hon är verlkigt proffsig och vet hur man skall ta sin publik. 
Live - konserten med Carola fick Nikonisten att ta en fundering. Jag önskar Carola allt gott och många framgångar i framtiden på sin mäktiga karriär!

Men Nikonisten är seg mot de sega - int en enda dansbandslåt på min spellista! Inte ens fast Guns Rosor sko spela live på Jungsborg, sorry Herman. 

Om du har tur, kan du hitta några foton på Carola i WEBFOTOALBUMET!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar