nikonisten black

Den riktiga Weihnachtszauber - i Triberg

Skrivet av Johan Hagström 01.01.2016 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt tycker Nikonisten att han sett mycket - men inser dock snabbt att så icke är fallet. Det att dottern Jonna föreslog att vi skall köra upp i de mörkaste Schwarzwaldskogarna för ett se en eldshow nära Tysklands högsta vattenfall lät lite konstigt men mycket intressant. Så vi packade oss in i hyrbilen och Astrid (medburen navigator) gav oss kurs. Vägarna blev bara smalare och smalare och kurvorna var oftast långt över 360 grader. Åtmistone kändes det så. Mest funderade Nikonisten hur i all världen Finland kan ha 80 km/h fartbegränsning på riksåttan om Tyskarna har 100 km/h på dessa vägar. Hoppades ivrig att all mötande trafik skulle ha ångrat sej och kört hem tillbaka.

Men väl framme (alltså bilen parkerades långa vägar från Triberg, resten med verkligen packad buss) rasade häpnadens haka ner till kastanjetternas knäskålar. Vilken syn. över en miljon lampor hälsade oss Willkommen. Tackar.

Här kommer några glimtar ur det som mötte oss:

 

JH1 0800

Tyvärr blidde det inget Museum denna gång.

JH1 0803

Hela området lyste o glittrade.

JH1 0804

Mera än en julmarknad.

JH1 0807

JH2 6077

Från Pariserhjulet hördes glada skratt, undrar ome de serverade något varmt där - blåsten var iskall.

JH1 0808

Ingången till evenemanget.

 

JH1 0809

Biljetten kostade 14 sekiner, men var nog värd varenda Pfennig.

JH1 0810

Dekorerat och upplyst.

 

JH1 0827

Mycket många och annorlunda Tannenbaums.

 

JH1 0836

Flickorna blev lite hungriga och Nikonisten var inte sen med att av artighet ta sig en tugga eller två.

 

JH1 0840

Som i en trollskog.

 

JH1 0841

På väg till eldshowen, den visades säkert 5 eller 6 gånger varje kväll. Det var så mycket folk att man inte kunde byta plats det var bara attt nöja sig med var man hamnade.
JH1 0857

Fotona kan inte medla den mäktiga ljus och eldshowen, dessutom kunde man ju inte stöda objektivet mot annat än framförstående publik. Men till ackompanljemang av hårdrock kördes en oförglömmerlig show.

JH1 0868

Enligt Nikonisten skulle man inte ha behövt belysa Tyskland högsta vattenfall såååå mycket i färgskalan. Men det hörde till showen. Nästa gång tänker Nikonisten komma hit redan på dagen för att få se lite  av detta i dagsljus.

JH2 6085

Under kvällen kördes fina shower helt nonstop.

JH2 2Naturligtvis fanns det flera bossiga Tannanbaumare på området.

JH2 6096

Tillbaka till några foton från eldshowen. Missa inte detta då ni rör er i knutarna under jultider!

JH2 6105

JH2 6109

Känner inte riktigt till storyn, men genom eld och vatten for man och tydligen vann det goda och kärleken i slutet. Precis som i Mozarts Trollflöjten, men utan fågelfångare.

JH2 6129

Traskande mot bussen såg man hur scenshowerna fortsatte - nu spelandes det på klockor.

Summa summarum: om du vill erfara en annorlunda (das ganz anderes) julshow, skippa vegas, välj Tribergs julshow. Glöm inte att ta på långkalsare i stickapipo - och pengar till korv o Glüchwein. Googla på triberger weihnachtszauber för mera information om showtiderna.

Alles gut i Tyskland - men pepparkakor, de kan de inte baka. Nästa gång tar jag med en burk med KokkolaFammos pepparkakor. Punkt. 

Einen Guten Rutsch ins neue Jahr! ö Nikonisten från Brånx!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar