nikonisten black

Elonkerjuu & Anna Puu på Vasa Festival

Skrivet av Johan Hagström 04.08.2023 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt känner Nikonisten att inte ens hinner hem mellan festivalkonserterna. Först då Musikfestspelen Korsholm och sen Vaasa Festival. Men har bara handplockat de som skall fotas. Dagens skörd blev Elonkerjuu, Anna Puu och natirligtvis Eva Dahlgren.

Elonkerjuu är inte så bekant för Nikonisten, men bra fastnade de på Nikonens censor. De spelade på lilla scenen, dvs Inre hamnens terass utanför Kuntsi. Det var n mycket intim konsert, eftersom publiken kom ganska nära artisterna. Musikutbudet var helt hyvä, det är sådan musik man gärna hör på då man kör bil. Har nog för mej att de har spelat flere gånger i Vasa. Violinen är ju bandets brändmark. Inte för ofta man upplever en sjungande trummis, nog backing vocals, men ändå. Vet precis hur det känns.

Laddar hit en knippe framkallade foton från Elonkerjuus konsert:

Z624337Z624340Z624383Z632199Z624402

Efter Elomnkerjuu valde Nikonisten att fota Anna Puu på stora svenen. Gillar hennes låtar, de är så okomplicerade och enkla. Sådan musik man skall lyssna på för att varva ner. Till en början hade hon sin akustiska gitarr med på scenen.

Z632210Z624408Z624413

Med sej hade hon ett proffsigt kompband och skicklig 'änglakör'. 

Z632221

Anna Puu bjöd på de mest kända hittar hon har. Dessutom berättade hon sina rötter i Vasa. Hon hade den uppfattningen, att Vasa kalldes förr för Finlands soligaste stad, men nu lär titeln vara Finlands lyckligaste stad. Till detta tar nog Nikonisten ingen ställning.
En fin konsert, precis Anna Puu som hon är.

Z632254

Man kan ju spara några västrubel på att kolla konserterna från sin Miami Vice (eller Oravais) -jakt

Z632257Publiken storgillade Anna Puus konsert, i publiken hittade jag många bekanta ansikten från gårdagens konserter. Ett minus med dessa mitt-på-dagen -konserterna är ju att ljuseffektera far ju åt kråkorna och måsarna.

Mera foton från dessa konserter hittar du med bra tur i WEBFOTOALBUMET!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar