nikonisten black

Fly och illa fästa.

Skrivet av Johan Hagström 19.05.2015 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt flyr Nikonisten. Ofta vet han inte vad han flyr eller vart - i mellanåt inte ens varför? Kanske bara för att han inte har flytt på länge.

Landskapsbyte i korta avsnitt är alltid bra, luften är annorlunda, vägarna är annorlunda, maten ofta densamma men smakar annorlunda. Myggorna är inte de samma, men de beter sig ändå likadant. Det är väl just de här små, små detaljerna som gör det (Povel Ramel?). Om äventyren räcker länge märker man inte skillnaden mera.

Så kan man ju också på ett trevligt vis förklara för sig själv, då varken semestern eller pengarna räcker till jorden-runt-resa eller annat pampigt. Huvudsaken är att man njuter lite, för samma skattepengar.

Om man inte är intresserad av bingo, hattuleikki, Kara-Åke, eller vackert serverat burkmat kan man alltid söka sig till soldäcket. Även i molnigt väder. Håller effektivt myggorne på tax-free avstånd.

Men ack - hur majsolen än försöker värma, måsta man ty sig till halv-vinter-klädesplagg för att, kanske inte njuta, men att ens må bra. Och om inte för annat, så t.ex. för att de där fästingarna inte fryser ihjäl.

P1000923

 

P1000930 

"Tahdon saaren -holme"

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar