nikonisten black

Gotland - halva västkusten

Skrivet av Johan Hagström 10.08.2016 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt kommer Nikonisten i håg att fota också på hemvägen. På väg hem från Fårö var det planerat att köra längs kusten, men i mellanåt noterades inte alla vägkorsningar av olika orsaker.

I alla fall närmade man sig något helt fantastiskt fint, också för oss som inte är så strandiga typer.

JH1 0493Platser heter AR och är helt underbAR. Förutom sedvanlig siimstrand fanns det finslipade kalk(?)stenar på stora områden. De var så finslipade att Ömfota-Nikonisten vågade ta av sej skorna.

JH2 7926

Från en liten udde kunde man vandra till en liten holme utan att väta knäna. Vattnet var klarare än korvspad, men ganska vått. Det var nog en upplevelse.

JH1 0509Efter några vägkorsningar var det dags för Lickershamn. Där fanns gästhamn o grillplatser, samt restauranger å kiosker. Vandrade man en bit längs stranden fick man bestämma om man tänkte ta sig ut på udden eller nöja sej med lägre fotovinkel. Det  senare valdes med gott samvete.

Sen åter söderut, förbi grottan och en paus vis Krusmyntagården.

JH2 7934

Inne såg det ut som i en stormarket. Här fans kryddor, kryddor o kryddor. Samt ekogodis och många olika tesorter. Nikonisten köpte knäckebröd i påse.

JH2 7935

Krusmyntagården var välplanerad och med havsutsikt. Ofta så på Gotland.

JH2 7937

JH2 7941Efter pausen var det bara resten kvar, en kort bilfärd till Visby. Sen blev den en lillan kvällspromenad innan kvällsvard.

JH1 0516

JH1 0522

JH2 7951Nästa del handlar om en utfärd till Stora Karlsön - rekommenderar varmt.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar