nikonisten black

Härlig blues i Skyn

Skrivet av Johan Hagström 14.10.2023 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt byts Nikonistens musikgenre ganska snabbt. Onsdag var det finländska Proggpärlor, fredag var det högklassig opera på stadshuset och på lördag en sväng till centrum förde Nikonisten till Sky.

I serien Roots nights (Halloween Blues) gav Big Creek Slim en lite annorlunda spelning. På det sättet annorlunda att spelningen började redan klockan 18 och andra set spelades först efter någon fotbollsmatch (på TV). Kändes nog lite obekvämt för Nikonisten som ju inte är någon sportfantast.

Big Creek Slim heter egentligen Marc Koldkjaer Rune och är hemma från Danmark. Han har valts till Danmarks bästa bluesartist flere gånger. Han har erövrat den europeiska blueskartan snabbt och gör spelningar på klubbar och festivaler både som soloartist och med band.

Jaska Prepula föddes med blues i ådrorna.  Han har spelat bas i flere band utrikes och på hemmafronten, ofta med Tomi Leino Trio (Tomi Leino, Jaska Prepula och Mikko Peltola, en suverän bluestrummis). Den trion har spelat i Vasa på Halloween Blues evenemanget.

Nikonisten kände inte till Big Creek Slim, sen tidigare, så det var spännande att lyssna på spelningen. Det var nog roots med djupa rötter. När han började sjunga flög tanken till New Orleans och Mississippi. Min vän vid samma bord sade att det lät som Louisiana Red för 50 år sedan.

Eftersom det var en duospelning, fick Prepula ersätta trummisen via kontrabasen. Det gjorde han bra. 

Det var en fin spelning med äkta blues. Synd att den avbröts efter första set för en fotbollsmatch mellan Grönland och Alaska? Efter matchen fortsatte spelningen.

Z627080

Big Creek Slim, med fina solon på gitarren

Z627089

Big Creek Slim och Jaska Prepula

Z627100

Jaska Prepula skötte både basen och rytmen

Z627103

Foton från spelningen (med mycket dåligt ljus) hittar du i WEBFOTOALBUMET!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar