nikonisten black

Hjulshow - några peedööden.

Skrivet av Johan Hagström 28.12.2015 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt funderar Nikonisten på sin peed, som står tryggt i de djupa källlarvalven. Bara undantagsvis blir det trampdagar. Kanske flera efter den kommande snön.

Nikonisten gjorde några iakttagelser, då han reste lite omkring under julen. I Tyskariket har de fint med cykelvägar, de har till och med egna cykelfilar i staden. I gatukorsningarna har de till och med egna egna pole-positions för peedare.

Fanns stor risk att få en gårrutskällning om du som fotgängare vinglade dej in på cykelfilerna. Jag menar helt ordentlig. Men keine Fahrradhelme syntes till.

Eftersom Nikonisten skulle vara ännu farligare för allmänheten om han rörde sig på peed med alla fotoattiraljer, tog han sej i stället an att lite kolla hur de låser sina peedar i dessa cykeltäta orter. 

Och svar JA DOCH punkt. Alla låser sina cyklar alltid. Punkt.

JH1 0532

En del använde dubbla lås, så att en skurk inte kunde stjäla t.ex. bara framdäcket eller tvärtom. Lite prakkåt om man har kiirus.

JH1 0225

Man kan ju å parkkeer peede på tokan ställ där int peedtjuvan söker så bra. I synnerhet om man har lite pulumaate me. Eloveena funkar gårrbra. Kolhosparkering på foto med puluvakt.
JH1 0511

Fast man sko lås me fleir lås å vajer, kan he häns att peedtjuvan plockar lös en del märkbart viktå deilan. Tokå som gör peedasi na liiti läättari.

JH1 0535

Kolhosparkkeerase e å bra, men int er he helder rittisäker. Bäst ti parkkeer på grannan paikka.

JH2 5683

En sätt ti skydd peede från tjuvan er ju ti int parkkeer he utan man peedar heila tiidä. Så stee som Grahns Janne från Kokkola. 

JH2 5699Modellexempel på style-parkering i Freiburg. Återkommer me meir fundeeringan.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar