nikonisten black

Käärijä kääri hihat i Vasa

Skrivet av Johan Hagström 03.08.2023 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt kan man hitta Nikonisten i konsertpubliken men oftast bakom kamerahusen. Efter många dagars fotase på Musikfestspelen Korsholm, blev det dags att kolla Vaasa Festivaali. Det är Tommi Mäki, som står bakom arrangemanget.

De som inte kan utstå vild kritik och snuskiga ord ombedes byta kanal och kolla vad som händer på Kovjoki danspaviljong med Guns Rosor på scen.

Käärijä - ja placerade sej utmärkt i Eurovisionen. Tyvärr ändrar det inte Nikonisten åsikt om att tävlingen inte borde heta 'Song Contest' utan rentav ärligt 'Show Contest'. Det passar mej utmärkt. Har ju inte längre alls med musik att göra.

För att inte vara allt för negativ, måste jag erkänna, att många låtar, bl.a. Käärijäs Cha Cha Cha fungerar gårrbra mot förstoppning. Magen reagerar direkt. Men musik är det enlig Nikonisten inte.

Trots detta beslöt Nikonisten att ge Käärijä en chans och det blidde en besök till inrehamnen.

Bifogar några bilder med eventuellt granskade kommentarer.

Z624207

En stor publikskara har samlats framför scenen i väntan på Käärijä i inre hamnen

Z632082

Så dök  han upp. Jag kan inte skriva vilken låt det handlade om, för they are all the same, men Cha Cha Cha var det inte och det liknade inte heller varken twist eller engelsk vals. Men publiken hurrade och det är ju viktigast.

Z624227

Käärijä  visste nog vad publiken förväntade, så alla var nöjda
Hans vokabulär var lite begränsad. I varje mening fanns minst några gånger v*ttu, s**tana och p*rkele. Men nu var det Käärijä goes international och ordet f*ck dök upp nu som då. Om utvecklingen gick i rätt rikting må var och en bestämma själv. Skulle han ha velat fria till den svenskspråkiga publiken kunde han ju lära sej f*n, f*tta och h*lvete?

Z624235

Vet inte varför jag kommer att tänka på Kermit? Kan jag ha nå trauma? Borde jag söka hjälp utanför kylskåpet?

Z624241

Käärijä sparkade i gång sin show med fart. Lite synd att pressfotograferna får fota bara under de tre första låtarna. För det första så är Käärijäs låtar superkorta och man kunde inte fota honom i sin gröna bolero.

Z632137

Publiken njöt men att en liten burk med Sad Joe cider kostade 12,50 västrubel kändes lite väl dyrt för en pensionär.

Z632111

Hur som haver Käärijä kommer att vara en stor artist, åtminstone resten av året. Mycket trevligt att han landade i Vasa, tack Tommi Mäki för det.

Det kan finnas mera foton i WEBFOTOALBUMET!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar