nikonisten black

Konstrunda

Skrivet av Johan Hagström 16.09.2015 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt hamnar Nikonisten på konstiga vägar, denna gång korsade han Konstrundan. Men det blev en kortare version, eftersom tidtabellen var tajt (läs: var lite hungrig).

Men rundan avverkades. Nikonisten blev nog inspirerad och dessutom bjuden på kaffe o glutenfria kex.

JH5 0911

Rundan startade vid staketet. Där parkerade Patrik Qvist, sin förlåtande konstskapelse. Den hade han rullat genom stan från Brändö till Kasernområdet. Patrik var både svettig och besviken då han belönade sej med en banan.
I Stockholm hade det kryllat av nyfikna fotografer och iiföönplåtare om han hade dragit sin kärra där. (kyll' määkin oon Turuuss)
I Vasa registrerades tvenne fotograferare, varav ett grannt resultat jag redan sett på FB. Ja Nikonisten var ju då nummer tre och höjde procenten märkvärdigt mycket.
Nikonistens betyg: gillar både konstverket och banan.

JH5 0906

I Kasernen var det ganska få dörrar öppna, vill minnas att då jag besökte för länge sen var det rusning o nästa alla dörrar var öppna. Är det kanske för många evenemang vid samma tidpunkt? Och en del orkar gnälla att det inte händer något i Vasa. Lena Sahlberg hade inte öppet hus, hon deltog inte i år. Men hon hade däremot dörren öppen för en stund och fick genast några besökare. 

Nikonisten däremot har inte varit sig veterligen inne i en ateljé så ofta, så det var bäst att passa på. Det var färgsprakande som på Fuji ASA 400 -tiden. Liknade lite Nikonistens skrivbord, men var betydligt färgrannare.

JH5 0922

Arto Penttinen ställde ut på Nándor Mikola ateljén. Nikonisten har nog träffat och hälsat på Mikola, men aldrig tidigare besökt. Installationen bakom Penttinen skrämde Nikonisten så knäskålarna kastanjetterade. Navkapseln o cykelhjulet började plötsligt firra (högsvenska: rotera). Men det var inte Nikonistens ryggsäck som höll på att fälla sönder något, det var en rörelsedetektor som agerade. Efter att bollarna var nersvalda kunde Nikonisten konstatera att konstverket var kreativt, internätaktivt, trevligt och dessutom allvarligt påminnande om trafiken och väjningsplikter i Vasa.
Betyg: gillade myki

JH5 0927

Nikonisten försöker komma i håg namnet och kom fram till att om han skriver 'Tårdalen' blir det inte många som kritiserar. De höstliga färgerna tyder på höstlig årstid och eventuellt höstligt humör, tårarna rinner ner från ögat i ansiktet till en flod/älv. Tårarna kan också vara höstligt allergiska. Gråbotider.

Betyg: grann

JH5 0931

Denna konst var gjord i mässing/brons. Hettan har gjort de stora variationerna. Arto har sen slipat/polerat en del av konstverket.

Betyg: skulle passa bra på öppna spisen.

 

Nikonisten fick inte deltaga i Konstrundan, vilket han anser vara orättvist. Med fick bara vara sådana som anmält sig.
Så på dessa protesters och demonstrationers tider plockar Nikonisten här fram två egna konstverk!

JH5 1023

'Uppe med tuppen' © Nikonisten 2015

JH5 1053

'Bråått på skogstrodå' © Nikonisten 2015

Återkommer med alster från nästa konstrunda, skall då besöka flere utställningar, nu då jag vet hur det går till :)
Hoppas bloggläsarna gillar.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar