nikonisten black

Korståg till Albert´s

Skrivet av Johan Hagström 12.07.2016 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt händer det att Nikonisten goes art - då kan det vara farligt. Visserligen var Nikonisten här ett varv på en kvällspromenad i fjol, men var inte inne o kikade, för dörren var låst och Albert var inte hemma.

Nå hemma var han inte nu heller, men adju tanten var vänligt och sålde biljetter.

JH1 8935

Porten till arten.

JH1 8939

Villan är inte så väldigt stor och inte så hemskt prålig heller.

JH1 8940

Inne, med betald biljett, fick man uppleva konst på konst. Villaateljén hade som det brukar sig takfönster fr ljusets skull. Det var verkligen intressant att snoka omkring och inbesupa målningarnas budskap och finesser.

JH1 8941

En Amirikabo beställde en replik av likfärden, men ville ha den med gladare motiv. Det blen en dopfärd. Men Nikonisten tycker att människorna har samma min på båda målningarna - nå styrgubben har fått ta fram sin pipa. Har väl mycket att lra ännu om konst.

JH1 8943

Inhackat i berget utanför stugan.

JH2 6669

En viktig detalj. Oerhört. Målningen var beställd som altartavla till Johanneskyrkan i Hövåstan. Me de tyckte inte den var tillräckligt fin och förnäm så de beställde en ny av en annan målmästare. Tack ska ni ha! Nu finns denna härliga altartavla i Trefaldighertskyrkan i Vasa. Och den är gårrmäktig. Tror inte Albert har målat så många altartavlor. Själv gillade han inte riktigt de där änglarna och överstora stjärnorna på himlen, men Nikonisten gillar 'Herdarnas tillbedjan' gårrmyki.

JH2 6670

Verkar som om det går att göra stora verk med små paletter, det är inte storleken som gör det.

JH1 8945

En väldigt fin utsikt från stranden, inte konstigt att Albert fick soin inspiration här.

JH2 6677

Herrlit.

JH2 6686Fina målningar i rätta miljö. Missa inte denna stuga då du ändå övernattar närmare än du tror.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar