nikonisten black

Sur på strömming

Skrivet av Johan Hagström 06.08.2020

Kategorier:

Alltid i mellanåt blir Nikonisten lite sur. I dag blev Nikonisten kålkkåsur. Mitt i Musikfestspelen Korsholm noterade Nikonisten att det kunde vara lunchdags - så in på webben å kolla vad som finns på lunchlistorna.

Genast hittades en favorit, knapriga strömmingar med potatismos 'rapeita P silakoita, kermaviilikastiketta ja muusia' sinne! Detta på en välbekant lunchrestuarang, som Nikonisten inte besökt på några år. Dessutom lite ägarbyten i mellan. 

Tyckte det var värt att satsa på en lättare frukost, så manfår alla strömmingsbiffar att rymmas. 

Men ack  hur besviken en liten Nikonist blev. Strömmingarna var i samma storlek som mindre abborrar. Smaken var som om det serverats mörtar som legat en vecka på strandklipporna innan tillredningen. Knaprigheten 'rapeita' kunde nästan jämföras med en fisksoppa.

Nu tänker många att vad han e kräsen. Men om jag beställer knapriga strömmingar ska de vara det också!

Bara för att bevisa hur rätt jag har, så tog jag i servetten med en bit 'strömming' hem. Nu som då brukar grannfrassen (väger säkert 8 kg) hälsa på då jag parkerar bilen. Så jag tänkte vara extra snäll och bjuda på strömmingsbiten. Frassen kom nog fram och luktade, sen försvann han. Efter det har ingen sett av honom överhuvudtaget...

1 JH1 5990

 


Gårrdiet...

Skrivet av Johan Hagström 15.12.2019

Kategorier:

Alltid i mellanåt besöker Nikonisten läkaren, både tandsådan  och även andra. Det går alltid bättre hos tandläkaren. Han bara kollar och i vissa fall drar ut någon onödig tand. Vips och du har en faktura i din hand och tanden värker mycket mindre - bot och bättring!

Men en annan läkare kan vara värre. Under en årsservice konstaterade doktorn att jag är för kort. Försökte förklara att min äldsta och längsta bror alltid åt flaggstångsfröen ur havregrynsgröten. Men han bara log. 

Rör på dej mera och ät mera mager fågel! Visst - ja ok!!! Enda fågeli jag kunde fånga var de feta duvorna på Vasatorget.

Så trots allt  blev det att söka sej till broilerhyllan. inte för att jag någonsin har sett en flygande broiler. Den första kanske blir när Trump blir avsatt! Vet inte ens om en sådan broiler är dietvänlig?

Sen blev  det diet - bort med sockret å laktritspiporna å alla gladhydrater med. Inte varken ris eller potatis...

IMG 20191215 161813 2

Dieten fungerade redan efter någon timme. Dessvärre ropade magen efter en Korv-Görans -portion och vågens batteri blev utbytt.

Så det här med dieter fungerar liksom individuellt, inte lika för alla!!! Och jag tror det meningen så. En del kör en häftig diet, andra skriver om dieter, en del läser dessa artiklar, någon förargar sig över GT (inte Gin & Tonic!) och resten kollar om det finns nå mellanöl i kylskåpet. 

Undrar om det blev kvar nå mandlar å russin???