nikonisten black

Med moffa på Sälgrund

Skrivet av Johan Hagström 20.08.2023 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt hamnar Nikonisten på konstiga temadagar. Dagen till ära firades både Internationella Fyrdagen och nå'n trädkramarvecka som börjar i morgon. Eftersom förra fyräventyret avnjöts på Tankar i Kokkola norröver så valdes Sälgrund i Kaskö till dagens utfärd.

Vi visste att det är säkert mycket folk, eftersom vädret var sommarlent. Från fiskehamnen körde två båtar nonstop från 10 - 16 till och från Sälgrund. Den mindre båten tar 6 personer och den större dussinet. Från fiskehamnen tar det bara typ 10 minuter till Sälgrund.

Z625322

Eftersom vi, efter lite köande på bryggan, kom fram lunchtid var det dags för lite huiluntuhti å kaffe när vi anlände. Sälgrund har en splitterny grillkåta. Kom i håg att ta med kol eller ved. (foto: Jonna Hagström)

Z625359

Inne i Veras café såldes kaffe, bulla och annat gott. På gården samlades folk på fika (som svensken skulle säga).

Z625371

Det går en naturstig på ca 1 km från kafeterian, lite dåligt utmärkt tyckte vi. Terrängen är lite krävande, så crocks är inte att rekommendera. Med naturen och vyerna är verkligen fina. Moffa höll sej undan höjderna.

 

Z625380

Jonna, däremot, övade sig inför Svolværgeita(?)

Z625385

Nästan ingen vind och vädret var helt perfekt, härlig och annorlunda natur

Z625387

Eftersom det  är trädkramarveckan nästa vecka, valde Alex ett lämpligt träd att krama

Z625400

Det var ju Internationella Fyrdagen och fick man trappa dryga 200 steg upp i fyren. Betyder i praktiken nästan ända upp. De fyrar som är i aktivt bruk är själva ljusverket, i detta fall en fresnell lins stängt för besökare. Det förstår man ju väl.

Alla andra i sällskapet, utom moffa trappade upp i fyren. Alex tyckte det var roligt.

Z625415

Bara man ger sej lite tid kan man hitta mycket intressant i naturen.

Z625421

Efter att ha ätit kristallbullor på Veras café blev det dags att köa på bryggan för hemfärd. Båtskjutsen kostar 10 evrå tur/retur. Ingen lämnades kvar på Sälgrund.
Du kan kolla närmare på Sälgrunds hemsidor SÄLGRUND  

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar