nikonisten black

Nikonisten flyr värmeböljan!

Skrivet av Johan Hagström 11.06.2015 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt flyr Nikonisten. Bättre fly än flås?
Har någon gång tänkt på nå sån där självförsvarkurs. Kanske lära mig jiu - jui - jiui ... ... ...  typ karate. De ser så häftigt ut. Känner till och med några karatetyper. Men nu har jag gjort mitt beslut i vårt tvåspråkiga Sparlandia. Hittade min grej tack vare att jag kan finska, det blev inte karate utan - KARATA! Verkligen karatag.

Men detomdet. Varför och när flyr Nikonisten. Nå då han är antingen rädd eller skitless, ha fått leidån o e leissin. Eler så annars bara.

I dag var det ganska varmt en hel timme, nästan för varmt, så efter en par dag flyr Nikonisten värmeböljan och polleninvaderarna och far norrut. Int så assit!

På en sån där norrutflykt hade jag turen att få fota en äkta alibläddrå:
MJH 6395 001

Alibläddrå. (inhemsk). Har inte sett dem här på Brånx.

Men slut på flykterierna - en del av er skall ju bli kvar här och pinas av den annalkande värmeböljan, som lär ska bli så intensiv, att om man köper ägg i kvartersbutiken, som är tre kvarter långt borta är de gladahönsäggen redan 3 minuters då man kommer hem.

 

JH5 4113

Sommarvattnet kan vanligt folk inte gå på, som på vintervattnet (med undantag av pilkare förståss), men det är lika kallt och vått. Men gårrgrann ti skåda på. Synsinnet fixar alltså sommarkänslan.

 

JH5 4125

Om du hittar en sedel (inte sejdel) så är det bättre att den är en tusenlapp (inte Chydeniuslappen). För på sommaren har du kanske din älskade smartnalle i dressmanskjortfickan - plums.
En lika fin och älskvärd får man säkert inte för en upphittad 20 evrå?

 

JH5 4045 Edit 2

Men hur det nu än är med väder och vind, så finns det en massa ungdomar som gläder sej över examen, betyg, sommarjobb - eller kanske bara för att det är sommarlov. Sjungom ... hurraa!

Efter skolavslutningen på den berömda skolan GSSL i Kokkola, när folk började tränga sig ut ur festsalen (som om någon skulle ha lämnat kvar över sommaren) hördes en kraftfull och stolt stämma:

"Vår Vidar va öveläägset bäst ååv all som stanna på klasse!"

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar