nikonisten black

Nikonisten goes hårt å noom.

Skrivet av Johan Hagström 22.05.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Alltid i mellanåt beger sig Nikonisten riktigt sådär till gräsrotsnivån. Förstår sej på blommor ungefär lika mycket som abborren på velocipedbromsarna.

Ingen rädd för fästingar här inga. Läste någonstans att de är som vampyrer. Vampyrerna åter giller ju varken kors eller vitlök. Så enkelt - jag bara strör en massa vitlöksklyftor där jag rör mej så får jag vara i fred. För fästingar. Och vampyrer. Men biter inte på nyfikna människor som kyttar på mej krypandes med kamerona. Konstiga typer.

Men alltså, drog mej undan den annalkande dimman och programmerade kompassnålen att peka söderut, till solsken o blomster.

JH5 3665

Dimman kommer. (Red. anmärkn.)

JH5 3672

Denna art kommer jag i håg. Blev ofta utskälld just på grund av dem. Usch. Eller, när jag var gift förde jag lördags hem sådana, väluppfostrad som jag är. Och blev ofta utskälld. Inte av frugan utan av grannäktamännen, som hade blivit utskällda för att de inte bar hem blomster på lördagar. Livets orättvisa i kvadrat. Så jag slutade. Punkt. Inte är jag gift heller mera. Punkt. Jävla pultaner.

JH5 3680

Har ingen aning vad dessa är, men di hadd så grann färgå.

JH5 3694

Eventuellt en artmisstag av mandelblom.

JH5 3725

Inte lejongap, men gapar i alla fall. Möjligen toncillus blomstrus. I bakgrunden aftonsol.

JH5 3749

Vit blomma med håriga ben. Måste väl fråga naturväktarna. Men harsyra var det inte - smakade i alla fall inte så. I bakgrunden ingen aftonsol.

JH5 3730

Räknade ut att denna blir både grannare och större med tiden. Troligtvis inte ätbar ännu. Dessutom lite blygsam.

Blommor är väl nog som bäst som gåva - oftast blir mottagaren nöjd. Ofta alla inbandade. I en lite tvåspråkig stad inom 124 km radie från vår forna residensstad satte blomsterhandlaren up en skylt:
"När gav du din fru en blomma sist" (märk dialekten!), skohandlaren ville myös. "Milloin annoit viimeksi vaimollesi kenkää?". TV Sto.... handlaren ville också vara med, när gav du en 24 tummare ...

JH5 3742 EditBäst att lugna ner sinnet vid det klara aftonvattnet. Att spara solstrålarna på kinderna, att dra in pollenrik luft i lungorna, för att sen hosta halvanatten, att bara njuuuta av tystnaden och lyssna till naturen ... klunk klunk och hoppas att akkun snart tar slut i mopobilen där det spelas dunkande dårhusmusik ca 6,23 km norrut. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar