nikonisten black

Och månen vandrar på fästet blå ...

Skrivet av Johan Hagström 14.12.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Alltid i mellanåt påminner naturen Nikonisten att han också är mångalen. Också i det avseendet måstre Nikonisten vara tväremot alla andra, lite som kärringen mot strömmen.

Nikonisten älskar månen, både full och nykter. Men det är bara den här årstiden som Nikonisten orkar vara vaken och beskåda månen.

Månen har aldrig stört Nikonistens nattsömn, är jag trött så sover jag. Punkt. Men  ...  i bland kan Nikonisten nog vakna mitt i natten, men då inte för att kolla fullmånen. Nej, mera för att att kolla om han tål sitta ute på balkongen och yla en stund. Yyyyyyyyyyyyl...

JH2 7281

Månvisan åter  har en gårrviktig innebörd för Nikonisten. Alla vi fem barn i familjen har fått somna in till den visan, när pappa Rolf sjöng den svagt och samtidigt knäppte melodin på fiolens strängar - hör den ännu i dag.

JH2 7283

Nu gäller då bara att söka fram kåljaren och vinterjackan så man tål att yla på balkongen. Nikonisten är inte så kranttå med om det är en ganska full. lagon full eller riktigt full måne - huvudsaken är att man får yla. Yyyyyyyyyyyyl.

Kommentarer

  • LillMorran 15/12/2016 5:51am (5 år sen)

    Jag älskar månen också, har alltid gjort det, skulle kunna stå och betrakta den hur länge som helst....och ifall det blir en flicka inom några månader, så ska hon få namnet Luna - efter Månen!

    • Johan Hagström 15/12/2016 6:12am (5 år sen)

      Tack för kommentaren - vackert namn!

Skriv en kommentar