nikonisten black

På markna'

Skrivet av Johan Hagström 16.04.2023 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt ordnas vårmarknad i Kristinestad. I år meddelades det att 110 försäljare ställer ut sina produkter. Men antingen har Nikonisten vuxit eller så har marknaden krympt. Det kändes som om marknaden var mycket mindre än tidigare år. Eller berodde allt detta på att jag tidigare år har besökt marknaden på lördag, men i år på söndag. Det hade inte inte regnat på natten, så marknaden har inte kunnat krympa av tvätten.

Z622791

Men det bjöds på sol och varken snålblåst eller krankar. Kunde dricka kaffet på Jungmans terass. Det var en helt ny upplevelse.

Z622792

Som tur var så fanns det några welldone korvar som ropade på mej redan i början av vistelsen.

Z622793

Hmm ganska mycket kinakrimskrams på marknaden.

Z622794

Kändes lite som om kinakrimskramset har ökat från år till år. Barnen gillar säkert, men jag skulle hellre ha sett mera hantverk i stället. Honung och olika kryddor fanns också till salu.

Z622797

På loppis kunde man hitta verkliga fynd. Verkligen miljövänlig bil, dessutom av mycket klassisk modell.

Z622798

Det gick ganska snabbt att kolla marknaden, så passade på att vandra omkring i Kristinestad. Vädret var ju bästa möjliga och staden är ju trevlig. I bakgrunden syns Ulrika Eleonora, en mycket sevärd kyrka. Några bekanta träffade jag inte, men det var ju förståss kyrkotid.


Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar