nikonisten black

Rena fyrverkeriet på Ritz!

Skrivet av Johan Hagström 05.11.2023 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt kan en konsert kännas som praktfyrverkeri på Veneziaden. Halloween Blues huvudkonsert på Ritz bjöd på smällare, grytor, stjärnskott så det sprakade.

Z633688

Först uppe på scen Janne - OobiDoobi - Smeds öppade med att instruera var toaletterna finns, om man blir nödig. Är man inte nödig så fixas detta vid bardisken. Avslutningskonserten var K18 - så serveringen fungerade hela kvällen och man fick ta med drickat till konsertsalen.

Z633718

Av kvällens artister var Helge Tallqvist band, med Jonne Kulluvaara på gitarr, Mikko Järvinen på trummor och Jaska Prepula på bas. Med sej hade dom unga solisten Unna Kortehisto. Det bjöds på svängande roots.

Z633730

För Nikonisten var Unna en ny bekantskap. Verkligen härlig röst och lyste upp hela scenen. Hon tog sin publik under de första 10 sekunderna.

Z633744

Sen kliver the Frostbites upp på scenen Jonne Kulluvaara, Mikko Peltola, Jaska Prepula och med sej har de legendariska Kat Baloun. Kat föddes  och uppväxte i USA, men har sedan 1994 bott i Berlin. Här bjöds det på mörk groovy blueasstämma och fina solon på munharpa. Kat har besökt Finland och Vasa i flera etapper. Hon säger att hon älskar Finlands vinter (?).

Z633812

Kat bjöd på scenkarisma och fina låtar. Avslutningsvis fick publiken njuta av en fin version av "Some kind of Wonderful", som ju är en gammal Grand Funk -klassiker.

Z633834

Groove, soul, funk, blues - juu nejm itt! Marjo Leinonen & Bublicans bjöd på en sprakande konsert. Många låtar från deras nya album Holy Roller. Hon är känd från bandet Balls från 1990 -talet. I bandet spelade Ville Niemelä på sousafon (ganska ovanligt instrument på bluesscener, men nära släkt med bastuba), Risto Kumpulainen (keyboards), Sami Vettenranta på trummor och Tuomo Dahlblom på gitarr.

Z627244

En verkligt fartfylld avslutning på kvällen. Publiken levde med i alla låtar och dansade på sidogångarna, många sjöng med i refrängerna. Alla dansare respekterade publiken genom att inte dansa framför scenen. Tack Anssi och gänget för årets Halloween Blues!

Några extra bilder kan du hanma att kolla i WEBFOTOALBUMET!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar