nikonisten black

Rise and shine.

Skrivet av Johan Hagström 15.02.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Sunrise

Alltid i mellanåt funderar jag på olika fotomotiv. Det finns väl knappast något som är så mycket fotat som solnedgångar (om man bortser Replotbron). En solnedgång kanske inte räknas som fenomen, det är väl en ganska daglig händelse. Norrskenen är väl nog fenomen och de är inte så lättfotograferade, dessutom brukar omständigheterna vara sådana ett de inte lockar den late soffliggaren så ofta. 

En dagligen förekommande föregångare till solnedgången är ju soluppgången. Själv gillar jag uppgångens på något sätt mjuka färgtoner. Eller så fotar jag dem bara därför att jag är mera en morgonmänniska.

Ännu denna tid på året stiger ju solen vid ganska lämplig tidpunkt dessutom. Om man är riktigt bekväm av sig kan man satsa på att fotografera genom fönstret. Eller om man är moronfrosin. Smutsprickarna kan man lätt förklara bort som havsörnar, de mindre som torgpuluna. Ett par exempel på dags-att-fara-till-jobbet-morgonsol-foto-genom-otvättat-fönster.

 

 

JH4 4964 EditJH4 4966 Edit

Men den verkliga proffsfotografen drar ju till med en tårdrypande tragisk story om hur hen i pyjamas, morgontofflor och vargskinnskåljare kämpade sig genom knähöga snövallar för att lyckas föreviga det magiska ögonblicket och genom att ladda upp fotot från sjuksängen. 

Trevlig och solig måndagsgodmorgon önskar jag dej redan nu!

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar