nikonisten black

Sälgrundsäventyr.

Skrivet av Johan Hagström 30.05.2016 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt får Nikonisten fyrfeber. Inom en kort tid blev det tvenne fyräventyr. Första begav sej till Valsörarna och den andra till Sälgrund. Lite kollades också Kaskömarknaden, men bara yhden makkaran verran.

Det fanns två orsaker till resemålet. För det första har jag aldrig varit på Sälgrund, för det andra rekommenderade Tuija Warén stället så öögåna glittra. För det tredje fanns det transport just pga marknaden.

Absolut var saldot det, att man fick mera än vad man hade väntat sig. Blir nog en återvändsresa hit i sommar, eller kanske i höst.

JH2 3418

Lotsspaning på gång (medan då bagaren skall bliva vid sin jäst)

JH2 3455

 HAA! Kyllä koira koiran tuntee, som finnen sade då Nikonisten igen hittade en lika rastlös själ som sin egen. Efter det att Hugo hade bekantat sig med 200 millimetersobjektivt samt stämplat detsamma med nosavtryck godkändes Nikonisten som lekkompis - forever.

Hmm, vet inte säkert, men om jag utgår från minerna i publiken måste det ha sett trevligt ut med Nikonisten i vandringspjäxor, ryggsäck samt tvenne Nikoner i högsta hugg fotande smattrande serier jagade Hugo på innergården. Det var sådan fart på killarna så ibland visste vi inte riktigt säkert vem som jagade vem. Men båda vann denna match. Hugo skulle gårrgärna ha följt med på naturstigsvandringen, ja kanske ända till Brånx om inte matte hade stängt in honom. Kände hans ögon i ryggen då naturstigen kallade. Han adlades genast till Hugo von Boss.

JH1 6997

Otroligt vacker natur, vädret var perfekt. Vid mötet med nästan lokala halvknäppisen, kunde vi som vana fotografer hälsa med att säga: "vilket härligt ljus i dag".

JH1 7021

Vem står snedare? (foto Lena Sahlberg)

JH1 7053

Här fann den rastlösa Nikonistsjälen äntligen lite lugn. Hmm så där cirka tre minuter. 

JH2 3485

Såsom de stora så ock ... Färgglada ungdomar kollar in skärgårdsvyn.

JH2 3487

Nikonisten hade glädjen att hitta två glada Knäppisdamer på strandlinjen, Sonja och Maria. Kolla nu hur glad man blir av fotohobbyt. Nästan lika glad som fattig.

JH2 3490

Hmmm undrar om de alltid räknar tillräckligt noggrannt dem som kommer hit vs dem som är i båten också på hemfärden?

JH2 3491

Dags för hemfärd med kryssningsfartyget Sälgrund. De unga damerna hade fisksoppa på menyn, så det var bara att börja hitta råvarorna. Färskt skall det vara.

Det enda tråkiga var att eftersom Nikonisten inte genade från naturstigen, utan gick den komplett (läs gick vilse), fanns det  inte tid för våfflorna. Verkligen synd. Nikonisten hade nog tänkt frikostigt dela portionen med Hugo. Tror nog han skulle ha uppskattat erbjudandet.

Men nästa gång!

Boka in dej på en tripp till Sälgrund, nonstop brukar skeppas då det är marknader, Kasködagar å dylikt.

 

 

"He finns tri sårss folttsi - ti som kan räken å ti som int kan"

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar