nikonisten black

Stämsång fyllde Ritz - Solala

Skrivet av Johan Hagström 02.09.2023 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt njuter Nikonisten på Ritz hela två kvällar i rad. Men inte att undra på, för Ritzgänget har bokat hela hösten med fina konserter. Efter hårdrocken och heavymetallen blev det ljuva stämmor på lördagens konsert.

Z632990

Kökstrion Solala (SWE) uppträdde för en fylld Ritz, nå på läktaren fanns det några tomma stolar. Det var deras andra konsert på Ritz, den första var i maj 2017 under körfestivalen. 

Trion uppstod när ett gäng skulle äta Pringles och dricka öl och ha roligt i köksmiljö. Till tillställningen kom bara Jens, Olle och Anders. Men det hindrade dem inte att ha roligt. Nu, 12 år senare och efter 5 släppta album, har de ännu lika roligt. 

Z633001

Speciellt med trion är att ingen medlem har en 'egen' stämma, utan stämmorna byts om, i bland mitt i sången. En annan specialitét är att de inte är 100% a Capella, utan de kompar gärna med olika instrument. Instrumenten är inte helt vanliga, de hittas i köket, som t.ex. spaghetti (som trumvisplar), men då får det inte vara hälsosamma sorten. Det är också viktigt vilket ris, som man sätter i gravljuset (efter att stearinen tagits bort) för att få rätta soundet. Gravljuset rekommenderar Solala att köpas från Citymarket i Vasa. I Sverige finns inte gravljus att köpas med rätt dimension.

Z633004

Däremot gick det ju inte att köpa snus på Citymarket, det måste de ha med från vår västra rikshalva.

Trion lockade (behövde inte övertala) publiken att stämma upp och sjunga med. Nå det är ju inte något problem här hos oss. Alla finlandssvenskar sjunger eller har sjungit i kör.

Z633022

Vasapubliken avtackade trion med stående applåder - jag tror där står någon ännu och apploderar, om inte vakterna har kollat salen.

Z633047

En speciell konsert, enkel och smaklig. Mellansnacken var roliga och underhållande. Från scenen konstaterades det, att om publiken har ens hälften så roligt som artisterna, så är det jätteroligt.

Z633053

Trion påpekade redan i början av konserten, att deras huvudmål är att ha roligt.  

Några foton finns i WEBFOTOALBUMET!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar