nikonisten black

Summer in the City

Skrivet av Johan Hagström 22.06.2019 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt funderar Nikonisten på att göra något som är helt annorlunda. Något lite oplanerat och lite kreisit. 

Vad göra på midsommaren, Nikonisten är absolut en usel skärimänniska? Något annorlunda?

Jep, började med att tänka på en stad som annars inte ligger så nära hjärtat och dit jag aldrig skulle flytta ... hmmm ... Lahtis ... Tammerfors ... TAMMERFORS! Boka hotell och kolla vad man kan hitta på en sådan helg då det mesta är stängt.

Vatten var ju en kriterie, Nikonisten är ju fisk i horoskopet. Så det blev ett trevligt äventyr till Tampere.

JH5 8175

Vädret var väldans omväxlande med lite åska i luften och gårrvarmt i mellan varven. Nikonisten traskade till Laukontori för att kolla vad det finns för utbud.

JH5 8176

En fin bro ledde från Laukontori till Ratinaområdet, där fanns det restaurangfartyg färdiga att ta emot midsommargäster i massor.

JH5 8184

Vid Laukontori fanns också den realtivt nya Laukontorin Sauna eller 'Kuuma'. I olika plan fanns det restaurang, bar, bastuavdelning och plaskpöl. Johannimiddagen intogs vid huvudrestaurangen, en somrig laxportion som var väldigt god. Uppe på barterassen serveradessalt, sött och drickbart.

JH5 8185

Vy från bron mot Laukontori. Där var det nog kommers på gång och liten kö till Tapolan Mustamakkara, som ju skall avnjutas med lingonsylt.

JH5 8186JH5 8187

Fina vyer bjöd Tammerforsaftonen på.

JH5 8205

Nikonisten valde att ta en kryssning med Hopealinjats Silver Sky. Där bjöds det på midsommarbrunch. Kryssningen varade ett par timmar, och gjörde ett stopp på hemvägen till Viikinsaari, där det var åtminstone Lavadans på gång. Tycks vara ett populärt utflyktsställe. Vissa vattenbussar går mellan Laukontori och Viikinsaari, det tar ca 20 minuter. Bilden ovan från Jalkasaari lite utanför Hotell Rosendahl i Pyynikki.

JH5 8216

Nikonisten njöt av sommarkvällen på Näsijärvi.

JH5 8220

Fördäck, en plats för romantiska midsommaraftonmöten.

JH5 8246

På väg hem  till hotellet i sommarnatten. Nikonisten rekommenderar nog ett sommarbesök i Tammerfors, missa inte Vapriikkis fina utställningar eller domkyrkan med de vackra Hugo Simbergs målningar.

För den nyfikne finns det några bilder i WEBFOTOALBUMET!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar