nikonisten black

Vårvattne

Skrivet av Johan Hagström 24.04.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Alltid i mellanåt får Nikonisten vattuskräck. I synnerhet på våren. Vårvattnet är ju värmebefriat, vått och vackert. Tycker i mellanåt att vattnet värms upp just före julsnön pyrar, de år som det finns julsnö. De tvenne andra adjektiven må vara för evigt. Helst tycker jag bara om att tycka det är vackert. 

Kanske just den här tiden på året, då orrarna spelar o mörtarna hoppar, är vattnet som vackrast. På något sätt klarare och fräschare än sen efter midsommarfirandet. Kan bero på myki. Inte så stor betydelse - vått o iskallt ändå.

Men grannt. Kolla fast denna bild:

MJH 4754 Edit

Man kan känna ända in på huden hur kallt det måste vara. Men grannt.

 

JH4 1837 Edit

I havet växer olika saker och djur. Dessa remmare är färdiga för att tjäna båtägarna bara de får sin rätta färg. En del blir gröna o en del röda när de mognat. En del båtägare brukar klistra sådana minneslappar i båten för att minnas vilka som är vilka. Praktiskt.

"Havet är viktigt för mänsklighetens överlevnad", skrevs det i en uppsats för länge sedan på en ort jag inte vill nämna här. "För om det inte fanns nå hav skulle ingen kunna lära sig simma. Och då skulle ju alla drunkna".

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar