nikonisten black

Villmansand?

Skrivet av Johan Hagström 13.07.2019 | 0 Kommentarer

Alltid i mellanåt drar Nikonisten färden mot östra delen av landet. Lite Villmanstrand och lite Nyslott med en härlig Rigoletto på Olofsborg. Den finska garantisommaren med 12 grader (alla på plus!) och nordostlig vind gjorde att allt kändes trevligt, utom att vara utomhus.

För sextonde gången byggdes det fenomenala sandslottet i Villmanstrand, på udden just efter garnisionen. Temat för i år var stadens 370 års jubiléum. Kan lova att det är lika häftigt som is/snöslottet i Kemi. Dessutom lite varmare förhållanden.

JH5 8970

Nikonisten tyckte att slottet var lite lägre i år än i fjol, men minst lika fascinerande. Temat var som sagt stadens 370 års jubiléum.

JH5 8971

JH5 8977

Man kunde hitta bekanta också från finska artister inom musiken. 

JH5 8980

Åter hade också ett kapell skapats. Notera skadorna! Det är inte frågan om skotthål, men veckan innan Nikonistens besök haglade de det ordentligt i Villmanstrand. Hage mättes up till 3 cm i diameter! Så detta år blir det att korrigera lite skador. Vanligt regn stör inte. Sanden behandlas med limblandning så den blir hård.

JH5 8983

Sanden packas först i formar av faner. Därefter bearbetas de uppifrån neråt. I sanden blandas inte annat än vatten, men det är bara en speciell sort sand som duger. Ytan behandlas med inhemskt universal/trälim för att bli tillräckligt hård.

JH5 8984

Verkligen fina verk. Artisterna utnämns årligen, en del är återkommande men de flesta byts ut varje år. De kommer från Finland, Bulgarien, Polen, Ungern, Ryssland och Nederländerna.

Några till  foton hittar du i WEBFOTOALBUMET!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar