Alla kan väl inte bli fotomodell?

söndag 13 mars 2016 - 15:50 | 0 Kommentarer

madeleineMadeline Stuart har som 18-åring uppfyllt sin flickdröm. I dag är hon en känd fotomodell och har uppträtt på catwalken under New York Fashion Week.

 

För drygt ett år sedan tog Madelines mamma med henne på en modeshow i Brisbane i Australien. Det förändrade hennes liv, "jag vill bli modell". Hon startade en hälsosam diet, tog danslektioner och övade flitigt framför kameran.

I september i fjol uppträdde hon på New York Fashion Week och är nu med i en stor fotoserie med bröllopsmotiv i USA. Hon har en egen webbplats madelinestuartmodel.com och har över en halv miljon följare på Facebook.

Låter som en ungflicksdröm. Men med en liten knorr, Madeline har en utvecklingsstörning, hon är född med Downs syndrom. Nu river hon barriärer i en tuff bransch som är helt fokuserad på utseende och kroppskontroll.

Hennes mamma Roseanne Stuart säger att när Madeline var 14 trodde hon att hon aldrig skulle jobba och aldrig lämna hennes sida. "Jag var överbeskyddande, men när hon växte upp förstod jag att hon har samma rättigheter som alla andra och att hon kan klara av vad som helst".

madeleine3

I en intervju beskrivs hon som blyg och försiktig med nya människor. I den säger hon att "det inte är pengarna, alla de gratis kläderna och inte berömmelsen, det är allt det där leende" som gör att hon tycker om sitt arbete.

Här kan du se mera bilder på Madelines bröllopsfoton. Hon finns också på Instagram. Och här under ett nyhetsinslag från i fjol.

Kategorier:

Utvecklingsstörning

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.