lasse1260x2

Den magiska konfysknappen

Skrivet av Lars Hedman 18.04.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

knappenEn smarttelefon kan göras mera lättanvänd än en knapptelefon. Speciellt om man kan ställa in knapparna.

 

Har igen skaffat en ny telefon åt Mamma. Den gamla har fallit i golvet och går inte att reparera. Så nu har hon en smarttelefon med tryckskärm, kamera, internet, e-post och hela faderullan.

Vänta litet! Jag har väl berättat att Mamma fyller 95 i år och att hennes korttidsminne inte är vad det brukade vara. "Jag har minne som en dagslända" brukar hon beklaga sig då hon råddar med veckodagarna och inte kommer ihåg vilka mediciner hon ska ta.

Då ska hon väl inte ha en smarttelefon, utan en enkel knapptelefon istället?

Vi har testat olika telefoner och den hon gillar allra mest är just den smarta telefonen som jag ställt in åt henne. Hon ser datum, klockslag och vädret direkt på skärmen. När hon vill ringa någon trycker hon bara på en av kontaktbilderna. Dem som hon ringer mest har hon på första sidan och resten på den andra. När hon ska svara är det bara att trycka på hemknappen och när hon avslutar samtalet trycker hon på sidoknappen.

Hemknappen kallar vi för "den magiska konfysknappen". Den används för att få på telefonen, för att svara på samtal och framför allt, alltid när det dyker upp något på skärmen som hon inte vill ha, som Google sök, program eller inställningar, trycker hon på konfysknappen tills hon är på startsidan igen.

Mindre att komma ihåg än med en knapptelefon, lättare att ringa med och dessutom trevligt med väderleksrapporten på skärmen, tycker mamma.

Nu vill hon lära sig att använda kameran. Måste testa om man också där kan använda konfysknappen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar