Ingen Pyllyä vasten pyllyä, pump, pump

söndag 1 mars 2015 - 11:09 | 0 Kommentarer

10405582 10153121182927558 392317613883817958 n2Pertti Kurikka, Toni Välisalo, Sami Helle och Kari Aalto är de första punkarna som är med i Eurovisan. Foto:Sony Music


Jag gillar inte riktigt punk. Jag tycker låten är för kort. Min hörselskada gör att jag inte riktigt kan urskilja nyanserna eller alla orden. Trots det tycker jag att Aina mun pitää är det bästa eurovisabidraget från Finland någonsin.

Har läst kommentarer på tidningarnas webbplatser och i sociala medier. Stödet för Pertti Kurikan nimipäivät är enormt och gruppen har fått uppmärksamhet också utomlands, bland annat i brittiska the Guardian. Gruppen diskuteras också på punkbandet Dead Kennedys Facebooksida.

Jag gillar killarna och deras budskap. Lyriken kan först kännas trivial, men när man vet att den handlar om rätten till att bestämma själv om sin vardag, blir kombinationen med vokalisten Kari Aalto, som bor i ett gruppboende för personer med utvecklingstörning, med ord som "alltid måste jag vakna" väldigt stark.

För mig är musik också fråga om vad artisterna vill förmedla. Nu förmedlas budskapet om utvecklingsstördas rättigheter starkt och gripande till hela Europa.

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.