lasse1260x2

När kärleken har hinder

Skrivet av Lars Hedman 06.04.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:

linsdseydave

Lindseys och Davids kärlekshistoria beskrivs i en ny film om autism.

 

Det är svårt att förstå vad autism egentligen är. Utåt märker man främst överkänsligheten och svårigheten att kommunicera. Lindsey och Dave har båda autism och kan umgås med andra bara genom att lära sig beteendemönstren utantill från böcker och filmer. När ska man le, när ska man nicka och hur ska man svara? Båda jobbar, hon som barista och han som meteorolog, och säger att de är alldeles slut när de kommer hem. Som skådespelare som varit hela dagen på scen.

De trodde att kärlek och ett förhållande var omöjligt för dem, tills de möttes på en konferens om autism för åtta år sedan. Två år senare flyttade de ihop. Deras autism ställer skarpa gränser i ett förhållande, de äter väldigt sällan tillsammans, David klarar inte höra ljudet av när någon tuggar, därför kan han inte äta råa grönsaker. De har olika dygnsrytm och har skilda sovrum. Deras överkänslighet gör bland annat att de inte kan enas om hur hård madrassen ska vara.

Men de är uppriktigt kära i varandra och arbetar ihärdigt på att förhållandet ska fungera. När de skulle älska med varandra för första gången följde Lindsey handlingen i filmer som Pretty Woman för att göra rätt "nu är det meningen att jag ska ta av honom skjortan". Det finns inga dubbla budskap i deras kommunikation, det är de inte kapabla till, och de respekterar varandras behov av att kunna isolera sig.

De medverkar i dokumentärfilmen Autism in love som har sin premiär i april. I den överväger de att ta ett steg till i sitt förhållande.

De syns inte i filmens trailers, men här är är en sex år gamma Youtubevideo om dem när deras förhållande tog sina första stapplande steg.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar