lasse1260x2

Polisen som räddande ängel

Skrivet av Lars Hedman 18.10.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Poliserna i Vancouver har tydligen fått gedigen utbildningDet måste vara en mardrömssituation för en mamma. Hennes son får en krisattack och försöker springa ut på gatan i storstadstrafiken. För att hindra honom måste hon med alla sina krafter trycka honom mot trottoaren medan han fortsätter att skrika och försöker slita sig lös.

Plötsligt står en kvinnlig polis och ser på henne ...

Alexandra Samuel är en känd forskare i Kanada som bland annat skriver för Wall Street Journal och föreläser om teknologins sociala inverkan. Hon är också mamma till en pojke med autism. I ett öppet brev tackar hon polisen som hjälpte henne och sonen under rusningstid centrala Vancouver. Sonen får ibland, varje eller varannan månad, svåra ångestattacker "existential despair" och försöker skada sig själv. Nu ville han rusa ut bland bilarna och hon tvingades hålla kvar honom med våld.

Den kvinnliga polisen frågade vad hon kan göra för att hjälpa. Sedan talade hon lungt och sansat till pojken för att lugna honom. När mamman skulle ringa sin man efter hjälp tog polisen över att hålla i pojken. "Hon höll i honom stadigt och respektfullt, så milt hon kunde, utan ett spår av ilska eller rädsla i ansiktet".

När pappan anlände för att hjälpa tog det ännu 45 minuter att lugna pojken. Mamman hade då tappat kortet med namnet på polisen. I stället skrev hon brevet där hon tackade henne och hennes partner för vad de gjort för att hjälpa sonen.

Nyheten har nu uppärksammats av kanadensisk media, men den kvinnliga polisen har inte trätt fram för intervju. Hon anser att "hon bara gjorde sitt jobb".

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar