lasse1260x2

RAY minskar på stödet

Skrivet av Lars Hedman 11.02.2015 | 0 Kommentarer

iiris aktivo julkisivu1

Iiris i Östra centrum i Helsingfors är högkvarter för Synskadades centralförbunds 280 anställda.

Penningautomatföreningen RAY (ja den heter så, PAF finns bara på Åland) stryper ordentligt åt stödkranarna så att både Synskadades centralförbund och Dövas förbund måste samarbetsförhandla.

Vi finländare spelar flitigt Jokeri Pokeri och vad allt de där automaterna heter, för totalt ungefär 800 miljoner euro per år. Av de pengarna delar man ut 300 miljoner. Handikapporganisationernas andel är drygt 90 miljoner. Synskadades centralförbund brukar få under en procent, 8 miljoner euro, i stöd av de pengar vi spelar bort. Dövas förbund får ungefär hälften av det.

Nu ska de få ännu mindre. Dövas förbund får 100.000 och de synskadade 1.6 miljoner mindre i år än i fjol.

Orsaken? Enligt Hufvudstadsbladet anser man på RAY att Synskadades centralförbund är överdimensionerat och att hantverkarfunktionen Sokeva är affärsverksamhet som inte kan få stöd. Däremot får man ingen förklaring till nedskärningarna för de döva.

Jag spelar sällan på automater. Men om jag hittar en automat som lovar att mina förluster går oavkortat till att hjälpa personer med funktionsnedsättning, är jag beredd att testa Jokeri Pokeri.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar