sevendaysxbernys

Mindre plastkassar

Skrivet av Ulf Lassander 12.07.2019 | 1 kommentar(er)

plastkasse

En positiv nyhet kom från S-gruppen som meddelar att hos dem
har försäljningen av plastkassar minskat med 3 miljoner kassar.
En ökning syns på försäljningen av bionedbrytbara kassar med 47%
och papperskassar med 30%.

Läs hela inlägget

Mycket på gång!

Skrivet av Ulf Lassander 09.10.2018

uffe pr2

Den senaste tiden har det varit intensiva och omväxlande veckor.

Läs hela inlägget

Testar bloggande via iPhone

Skrivet av Ulf Lassander 07.06.2018

Kategorier:
Taggar:
image235

Testar hur i Phone fungerar med bluetooth tangentbord. Ser bra ut, men är inte så smidigt att komma igång som det borde vara.

Läs hela inlägget

Mångfald!

Skrivet av Ulf Lassander 24.03.2018 | 1 kommentar(er)

maria2

Idag har det varit en intensiv dag på torget i Vasa. Som avdelningsodförande ansåg jag att man borde också engagera sig med teman som ungdomarna genomför. Dagens evenemang var en del av nationella kampanjen Mot rasism. Men blev en blandad dag med intryck. Hundratals våfflor gick åt. Mycket diskussion kring rasism, även åldersrasims inom företag. Bra musik och trevliga Reddie-hundar som dansade all day long! Barn som gillade våra röda ballonger. Studerande som drog förbi på Pampasnationalvecka såg också ut att gilla både musik och våfflor. En toppen dag med andra ord, kunde dock ha varit mera solsken.

Läs hela inlägget

Mobilen dör!!!

Skrivet av Ulf Lassander 28.02.2018

mobilesnow 2

Därför funkar inte mobilen i kyla
Köld och minusgrader – och stendöd telefon. Våra mobiler är dåligt anpassade för den nordiska vintern, och när temperaturen sjunker under nollan lägger ofta batteriet av. Och det här problemet får vi leva med, säger en expert.

Boven i dramat är att den kemiska reaktion som mobilbatteriet bygger på fungerar sämre vid kyla och batteriet förlorar i spänning.

Läs hela inlägget

Think Pink!

Skrivet av Ulf Lassander 12.02.2018

pink 2

Nu börjar det bli nära med Alla hjärtans dag! På onsdag så är det dags.

Läs hela inlägget

Näsdagen med dopp

Skrivet av Ulf Lassander 10.11.2017 | 1 kommentar(er)

camilla kivivuori

I dag kickade Yle Vega igång årets Näsdags-kampanj med att bjuda in lokala profiler till Pingvinernas bastu på Sandö i Vasa. Det skulle samlas in pengar till bland annat Röda Korset, därför var jag på plats under några morgontimmar. Med +3 gradigt vatten och liknande temperatur på land så började nog flera vrida sig på bryggan innan det var dags att hoppa i plurret. Gästerna hade några minuter på sig att samla in pengar och vid en viss summa var det klart för dopp. Folk peppades via radion att sms:a in belopp och resultatet följdes i realtid.

Läs hela inlägget

Friskförklarad

Skrivet av Ulf Lassander 30.08.2017

vaska

I dag tänkte jag göra någonting som jag tänkt på länge, åka till Promedi och visa upp några födelsemärken som jag var fundersam över. Med tanke på att jag varit på över 50 södernresor till solen så var man ganska så förberedd på svaret. Tick, tack...15 minuter gick jääätttelåångsamt i korridoren. Dörren öppnas och in skall jag! Dags för slakt eller??!

Läs hela inlägget

I sambans rytmer

Skrivet av Ulf Lassander 11.08.2017

samba4

Fördelen med att igår jobba med Röda Korset och Fhj-jouren var att man stod mitt i händelsernas centrum. Framför bilen dansades det latino och på andra sidan gungade sambatåget förbi.

Läs hela inlägget

Konstens natt blir röd

Skrivet av Ulf Lassander 10.08.2017

frk Vasa

Klockan tickar och klockan 18 är det dags att styla om inför Konstens Natt i Vasa. Blir varken sambaklädsel eller nåt annat konstigt, i år klär jag mig i rött och hänger vid FRK:s första hjälpen bil som står parkerad på gågatan framför Hese. Skall vara en del av Fhj-gruppen och som extra lyx har man rejäla bussfotöljer att sitta i om man vill relaxa en stund. Känns ganska skönt att inte ha kravet på sig att hinna med så mycket som möjligt.

Läs hela inlägget