sevendaysxbernys

Batatpaj med fetaost och karamelliserad rödlök

Skrivet av Sofia Rönnbacka 12.04.2019 | 1 kommentar(er)

Batatpaj med fetaost 3

Söt batat, karamelliserad rödlök och fetaost gifter sig i denna paj!

Läs hela inlägget

Västerbottenostpaj

Skrivet av Sofia Rönnbacka 22.08.2018

Vasterbottenostpaj 2

Kräftsäsong, och ett måste på kräftskivan är en västerbottenostpaj! I helgen hade vi vår årliga kräftis och jag hade bakat min goda västerbottenostpaj. Det kan inte finnas en enklare paj att baka än denna och den går hem hos de flesta. Den kan serveras både varm eller kall så det är en perfekt paj att tillreda på förhand och sedan bara dekorera den med en massa gott. Klicka smetana runtom på pajen, strö över lite rom/kräftstjärtar/räkor, några dillkvistar och finhackad rödlök och pajen försvinner i ett nafs. Eller skippa toppingen och ät den som den är, oavsett hur du gör är den god. Min paj är gjord i en springform som är 26 cm i diameter, vill du göra pajen i en vanlig pajform rekommenderar jag en mindre mängd pajskal. Skriver in de mängderna inom parentes!

Läs hela inlägget

Kycklingpaj med bacon och ananas

Skrivet av Sofia Rönnbacka 06.07.2018

Kyckling bacon ananaspaj 1

Paj. Maträtten som går att variera i en oändlighet och som aldrig kan misslyckas. Uttrycket koka soppa på en spik kunde lika gärna vara baka paj på en spik. Det går verkligen att tillsätta vad som helst i en paj, sött som salt. Denna gång blev det en fruktig kycklingpaj innehållande grillad kyckling, ananas, bacon, rödlök och cheddarost. Servera den med en grönsallad och varför inte en tzatziki (recept finns här). Rödlöken och den söta ananasen bryter bra av sältan från baconet och ger pajen en syrlighet samtidigt som den ger sötma.

Läs hela inlägget

Timjansdoftande trattkantarellpaj med tre sorters lök

Skrivet av Sofia Rönnbacka 03.11.2017

Trattkantarellpaj 1

Fick en påse trattkantareller av min faster i födelsedagspresent, hon vet vad jag vill ha! Men hon önskade även att jag skulle ta fram ett bra recept på en trattkantarellpaj. Pajmästare som jag är var detta en självklarhet. Så det fick bli en trattkantarellpaj med timjan och tre sorters lök. Jag ville även ha en rustik pajbotten så det gjordes med hälften vetemjöl, hälften kornmjöl. Det går förstås att använda vilket mjöl som helst.

Läs hela inlägget