Pamelaheader

En artikel om min resa genom psykisk ohälsa

Skrivet av Pamela Lundberg 12.03.2021 | 3 Kommentarer

artikel

Igår fick jag äntligen hem min medlemstidning Respons, som ges ut av Psykosociala förbundet. Jag har varit medlem där i flera år, faktiskt främst för att få just tidningen hem till mig. 

Det känns ganska häftigt att få se hur artikeln om mig blev, eftersom det är den första skrivna artikeln jag gör som erfarenhetsexpert. Jag tycker att Pernilla lyckats få en väldigt bra sammanfattning av den långa intervju som vi hade i december. Den sammanfattar min resa genom depression, ångest och emotionellt instabil personlighetssyndrom bra utifrån det tema som tidningen handlar om denhär gången. 

Årets första Respons handlar nämligen om humor. I intervjun kommer den svåra tiden under år 2015-2016 upp allra mest, när jag genomlevde den djupaste depression jag någonsin haft och hur det kändes att helt tappa det spontana skrattet. Det känns fint att få ha med barnen på ett litet hörn också. 
artikel2
artikel3

Därmed vill jag även passa på att tipsa om just Psykosociala förbundet.
Förbundet jobbar med frågor som berör psykisk ohälsa i hela Svenskfinland. De ordnar föreläsningar, rehabiliteringskurser som är gratis att ansöka till för alla som passar kursens målgrupp (man behöver alltså inte ens vara medlem!) samt ordnar en del verksamhet i skolor. De har även rådgivning och en särskild fond för understöd, där man som privatperson, i alla åldrar, kan ansöka om bidrag för rehabilitering för psykisk ohälsa. Det kan man ansöka om tre gånger per år. 

Och så har de ju alltså medlemstidningen Respons. Den ges ut 4 gånger per år. Om man vill bli medlem kostar det enbart 20 euro/år, och då får man dessutom även medlemstidningen. 
Man kan bli medlem här
Där finns dessutom möjlighet att beställa ett gratisexemplar av det nyaste numret. 

Tidningen med reportaget om mig ser ut såhär på framsidan: 

IMG 20210311 173205 492

Om ni skulle vilja läsa hela senaste numret av Respons går det även att göra det digitalt. Klicka bara här så kommer ni till gratissidan. Där finns då alltså även artikeln om mig.

Här finns även några andra exempel på tidigare utkomna tidningar:

respons2

Känner ni till Psykosociala förbundet samt tidningen Respons sedan tidigare?

Kommentarer

 • Wioleta Pazdzior 12/03/2021 11:35am (3 år sen)

  Hej Pamela!
  Tack ska du ha för din blogg.Den hjälper mig så mycket.Tror att jag ska å skriva mig in i förbundet.Jag ser att jag kanske får svar på mina frågor därifrån också.Tack en gång till.Du ska ha en riktigt trevlig helg!
  Hälsningar Wioleta

  • Pamela Lundberg 13/03/2021 3:57pm (3 år sen)

   Vad roligt att höra! Tack så mycket! Och vad bra om du kommer att ha nytta av förbundet, hoppas de kan kan hjälpa dig. Trevlig helg!

 • Camilla Roslund-Nordling 12/03/2021 3:14pm (3 år sen)

  Ett varmt Tack❤️ till dig Pamela från oss på Psykosociala förbundet för din fina respons!
  Ett litet förtydligande vill jag göra, våra kurser så kan vem som helst söka till (bara man hör till målgruppen) och de är gratis för alla! Man behöver alltså inte vara medlem i någon förening!

  Mvh, Camilla

  • Pamela Lundberg 13/03/2021 3:59pm (3 år sen)

   Aha, okej! Vad bra att du skrev, jag ska ta och uppdatera infon i inlägget 😊. Det visste jag inte. Och ni gör ett jättebra jobb! 🌸

 • Anna 04/11/2021 2:23pm (23 månader sen)

  Hej
  Jag önskar komma i kontakt med dig .
  Tack på förhand Anna . 🌺

Skriv en kommentar