sevendaysxbernys

Citronmoussetårta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 07.04.2020 | 1 kommentar(er)

Citronmoussetarta 1

Spröd kexbotten, syrlig citron-mascarponemousse och citronkräm på toppen gör denna tårta ett måste till påsken!

Läs hela inlägget

Pasha

Skrivet av Sofia Rönnbacka 02.04.2020 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Pasha 4

En traditionell påskdessert är Pasha. Och jag älskar Pasha, enkelt att göra och gott blir det.

Läs hela inlägget

Mintchoklad­mousse­tårta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.04.2019 | 2 kommentar(er)

Patkismoussetarta 2

Choklad är ett måste på påsken, och denna mousse har endast fem ingredienser!

Läs hela inlägget

Morotskaka med syrlig creamcheesefrosting

Skrivet av Sofia Rönnbacka 17.04.2019

Morotskaka med syrlig frosting 2

En maffig morotskaka med en syrlig creamcheesefrosting är ett perfekt avslut på en påskmiddag!

Läs hela inlägget

Vitchoklad­panna­cotta med passionsfrukt

Skrivet av Sofia Rönnbacka 10.04.2019 | 1 kommentar(er)

Vitchokladpannacotta med passionsfrukt 4

Påsken närmar sig, och jag har ju förstås tips på desserter till påskbordet. Först ut är en pannacotta med vitchoklad och passionsfrukt.

Läs hela inlägget

Hasselnöts­musslor med nutella­grädde

Skrivet av Sofia Rönnbacka 30.03.2018

Hasselnotsmusslor med nutellagradde 1

Hasselnötsmusslor med nutellagrädde. Måste jag säga mer? Ifall du ännu inte har en dessert till påskmiddagen får du nu ett recept på en snabb och garanterat lyckad dessert. Härligt spröda hasselnötsmusslor fyllda med hallon och nutellagrädde och toppade med mera hallon och påskgodis, ett perfekt avslut på påskmiddagen. Sött men inte för sött då bären bryter av. Själv valde jag hallon men vilken frukt eller vilket bär går förstås att använda. Kan tänka mig att bananskivor i botten skulle vara bra, för vem tycker inte om nutella och banan? ;) Även persika eller mango passar säkert för att få in mera påskfärger i bakelsen.

Läs hela inlägget

Fyllda ägghalvor

Skrivet av Sofia Rönnbacka 28.03.2018

Fyllda agghalvor 3

Denna rätt är ett måste på påskbordet hemma hos oss. Varje år har vi påsklunch med släkten i form av en buffé och ifall dessa fyllda ägghalvor skulle lämna bort skulle det inte vara någon påsk. Enkla att göra och passar både med ris och potatis, som tillbehör eller som huvudrätt, tillsammans med kött eller kyckling eller bara som de är. De är inte kanske det finaste i buffén men smakar desto bättre! Vet inte varifrån receptet på äggen har sitt ursprung men de har funnits med så länge jag minns, antagligen längre. Ifall du inte testat dessa så måste du göra det! 

Läs hela inlägget

Vitchokladmoussetårta med kinder-topping

Skrivet av Sofia Rönnbacka 26.03.2018

Vitchokladmoussetarta med kinder 1

Äntligen påskvecka! Som jag väntat på all mat och alla chokladägg. Som vanligt planeras menyn för påskbuffén för fullt. Någon annan som är som jag så ni vill planera länge på förhand?

Läs hela inlägget