sevendaysxbernys

Onepot-pasta med kyckling och pepparost

Skrivet av Sofia Rönnbacka 20.11.2018

One pot graddig kycklingpasta 2

Pasta är mat som passar alla tillfällen om du frågar mig. Lunch, middag, helgmat, ja till och med chokladpasta till efterrätt! Pasta är aldrig fel, ifall den inte är överkokt vill säga. Det igen är en av de obehagligare maträtterna, överkokt pasta, urk. En annan sak som är bra med pasta är koktiden, det går så snabbt! Tar du det ytterligare till nästa steg där du är både tids- och kostnadseffektiv samt sparar på disken gör du en onepotpasta. Som denna med kyckling, paprika och pepparost!

Läs hela inlägget

Lasagne quattro formaggi

Skrivet av Sofia Rönnbacka 30.04.2018 | 1 kommentar(er)

Lasagne quattro formaggi 3

Älskar du ost? Då är denna lasagne något för dig. En lasagne med fyra sorters ostar, ost-älskaren inom mig dansar av lycka! Fetaost, färskost, mozzarella och gräddost blandas i tillsammans med en mustig köttfärssås till en härlig måltid som de flesta garanterat gillar. Perfekt vardagsmat som passar utmärkt i lunchlådan nästa dag, det gillar väl vem som helst? Hoppas du har en trevlig valborg och 1:a maj! Du har väl inte missat receptet på världens godaste munkar, ifall du har gjort det hittar du receptet här. Ännu hinner du baka :)

Läs hela inlägget

Kyckling i gräddig basilikasås

Skrivet av Sofia Rönnbacka 23.04.2018

Kyckling och basilikasas 1

Då vi besökte Sverige förra gången köpte vi med oss rödbetspasta hem. Fin pasta men inget extra, det var dessutom helt vanlig pasta som hade rödbeta i sig så den var inte ett hälsosammare alternativ till vanlig pasta. Kul att äta dock för den var så fint rosa! Och så är det ju kanske lite mer näringsämnen i en grönsakspasta än i en helt vanlig pasta. Till pastan åt vi kyckling i gräddig basilikasås, mums! Vi gjorde vår ganska stark med chili så sätt mindre ifall du inte vill ha så stark mat!

Läs hela inlägget

Krämig pastagratäng med rökt skinka

Skrivet av Sofia Rönnbacka 11.04.2018

Pastagratang med skinka 1

Pasta går alltid hem. Speciellt när den sköter sig själv i ugnen och du har tid över för annat. Denna pastarätt är dessutom perfekt att göra ifall du har överbliven pasta som väntar på att användas i kylskåpet! Jag jobbar på att tömma frysen och skåpen här hemma så denna gång förvandlades resterna i kombination med en liten what´s in my pantry till en krämig pastagratäng med rökt skinka. Skinkan kan hur bra som helst bytas ut mot kyckling, kalkon eller köttfärs. Du kan även tillsätta andra grönsaker än broccoli i gratängen, riven morot och paprika skulle passa perfekt men eftersom detta var en what´s in my pantry så fick det bli broccoli :)

Läs hela inlägget

Ravioli med grönkålspesto och ricotta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 02.02.2018

Ravioli med gronkalspesto 2

Detta ni, den godaste pastan jag någonsin ätit. Så god var den, en perfekt balans av smaker som bara gifte sig i munnen. Före vi började kavla ut pastan sa jag till min sambo att det skulle vara bra med en pastamaskindel till vår kitchen aid men att det är onödigt och dyrt för i slutänden använder man den inte så mycket. Men den kommentaren tar jag tillbaka nu! Skulle jag ha haft en pastamaskin skulle jag varit lättad, men hey, armarna fick sig ett träningspass! Pastan är ganska svår att kavla ut till rätt tjocklek för hand, eller åtminstone mina muskler och mitt tålamod räckte inte riktigt till, hehe. Så har du en pastamaskin, lucky you, men det går lika bra utan. Det är värt allt jobb i slutänden kan jag lova dig :) 

Läs hela inlägget

Snabb tortellinipasta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 15.01.2018 | 1 kommentar(er)

Snabblunch med tortellini 2

Har fått en förfrågan på billig och enkel mat som passar lika bra för studerande som för den stressade föräldern. Tänkte köra en billiga veckan på bloggen med snabba och enkla rätter. Passar bra i januari med tanke på att den månaden måste vara den fattigaste på hela året.

Läs hela inlägget

Enklaste makaronilådan

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.11.2017

Makaronilada 2

Makaronilåda, min mamma gör den bästa makaronilådan, och ska jag göra makaronilåda så gör jag alltid på mammas vis. Har typ växt upp på makaronilåda och det är lika gott ännu, men den är väl ändå ganska underskattad av många. Kanske det har något att göra med att skolan alltid förstört makaronilådan genom att göra den alldeles för torr och stabbig. Men denna är raka motsatsen, med mycket grädde och smör ;)

Läs hela inlägget

Kycklingsås med pumpa och chili

Skrivet av Sofia Rönnbacka 26.10.2017

Kycklingsas med pumpa 7

Pumpa tider! Nu är det höst på riktigt och snart är det dags för grytor och långkok. Före den säsongen helt drar igång ska vi stanna upp en stund, andas och uppskatta pumpan. Den är ju så användbar och så underskattad! I butiken kan man köpa flera olika sorters pumpor, mysk-, hokkaido- och spagettipumpa är några av de sorterna. Användningsområdet för pumpan är väldigt brett, spagettipumpan används ofta som ersättning till vanlig spagetti, myskpumpan (på engelska butternutsquash) och hokkaidopumpan är god att ugnsrosta med olivolja, salt och peppar eller baka en pumpapaj av! Det vill säga, pumpa går att använda till både sött och salt, går att äta rå eller tillagad. Jag personligen tycker att myskpumpan påminner om cantaloupe melon till smaken och färgen!

Läs hela inlägget

Snabba köttfärs­såsen

Skrivet av Sofia Rönnbacka 15.10.2017

Snabb kottfarssas 1

Sköna söndag. Näst bästa dagen på hela veckan. Släng ihop en snabb lunch och ha tid över till att slappa och göra absolut ingenting. En av mina favoritmaträtter och ingredienserna finns alltid hemma! Under tiden som pastavattnet börjar koka har du antagligen färdigt såsen och så är det bara att låta den småputtra tills pastan är klar.

Läs hela inlägget

Sommarpasta på 10 minuter och lite söndagstankar

Skrivet av Sofia Rönnbacka 13.08.2017

Svamppasta

En fräsch och snabb pasta till lunch? Denna pastarätt slänger du ihop på 10 minuter, den är vegetarisk och citronen ger en härligt somrig känsla! Servera den med riven parmesan eller varför inte toppa den med lite pepprig ruccola? Det bästa med pastarätter måste ju vara tiden man spenderar på att tillreda dem. Det blir nästan alltid gott och tar inte länge. Dessutom börjar det så småningom bli svamptider så du kan plocka egna svampar! Som vanligt tar det längre för svampen att börja växa i Rönnbackaskogarna..

Läs hela inlägget