unnamed 4

Allt om våra barnvagnar

Skrivet av Paulina Peltomaa 04.03.2019 | 0 Kommentarer

 

Förutom en paraplyvagn har vi haft två barnvagnar, en vanlig och sedan en syskonvagn. När jag var gravid med Elsie väcktes mitt intresse för barnvagnar. Inte helt otippat kanske, men till sist blev jag helt besatt av barnvagnar och det bästa jag visste var att titta på och läsa om olika modeller, min drömvagn var ju förstås en Bugaboo. För er som inte har barn och inte är så insatta i barnvagnar så kan jag berätta att Bugaboo (i alla fall ännu år 2015) är THE barnvagn och kostar ungefär runt 1300-1400€. Helt sinnessjukt pris ändå om ni frågar mig. 

 

 

 

51DPzLCzRWL

 

Denna drömde jag om på nätterna...

 

Att punga ut cirka 1400€ plus babyskydd (till bilen) fanns inte på världskartan, så vår första vagn blev en helsvart Brio Smile. Det var viktigt att den skulle vara helsvart, inga metallfärgade detaljer. Det var också extremt viktigt för mig att vagnen var en märkesvagn, vilket för mig betydde Bugaboo, Brio (nu för tiden känt som Britax) eller Emmaljunga. Allt annat var bajs i mina ögon. Behöver jag ens nämna att Misha tyckte jag var helt jävla sjuk, han tyckte vi gott och väl kunde köpa en 20€ vagn på loppis. Och han hade väl nog rätt så här i efterhand, jag var rätt så larvig måste jag erkänna. Nu för tiden finns det ju dessutom jättefina vagnar som inte kostar en förmögenhet. 

 

Men i alla fall, en Brio Smile blev det och jag älskade den. Jag har inte testat alla vagnar som finns men kan ändå säga att den här vagnen är guld! Säkert finns det ännu bättre vagnar där ute, men ändå. Älskar. Den var lättstyrd, fin, lätt att få in i bilen och ja, hela vagnen var bara lätt och smidig. Dessutom ingick babyskyddet i priset, det var bara att klicka fast det på vagnen också utan att någon adapter behövdes. Det systemet använde jag mig av massor när Elsie var baby! 

 

 

 unnamed 23

Vår allra första vagnpromenad med Elsie! 

 

IMG 0080

 


Till vår stora sorg gick inte Smilen att göra om till syskonvagn. Elsie var 2,5 år när Alvar föddes, och vi drog slutsatsen att vi nog behövde en syskonvagn. Alla behöver ju inte nödvändigtvis det trots att åldersskillnaden mellan barnen inte är så stor, men Elsie har inte ännu visat något som helst intresse för att cykla varken med balanscykel, trehjuling eller stödhjul. Och dessutom föddes Alvar på vintern så även om hon hade kunnat cykla bredvid hade det inte funkat i början. Jag tänkte skriva att vi bestämde oss för för en Britax B-ready, men för att vara helt ärlig så var det nog bara jag som bestämde mig och inte vi. Misha var fortfarande på samma linje, tror han t.o.m. hittade en som någon gav bort gratis som han föreslog. Vi sålde vår gamla vagn (snyft) och beställde hem en ny. Tänkte att det inte kan bli fel när Smilen var så bra och lätt. Men oj så fel jag hade! 

 

 IMG 1719

 

 

Om Brio Smile var lätt så är Britax B-ready allt annat än det. Den är tung och extremt svårstyrd och det beror nog till 99% på att den har "punkteringsfria däck" som det så vackert heter, med andra ord ingen luft i hjulen så basically rullar vagnen fram på hårt plast. Här kommer faktiskt en bekännelse, jag erkänner att jag har fejkat på sociala medier. Har glatt poserat med den här vagnen och kallat den för vrålåk eller något i den stilen om jag minns rätt, fast jag i själva verket hatat sönder den här vagnen från första stund. Det beror säkert dels på att den var så dyr, så det kändes snopet då den visade sig vara så jobbig. Smilen hade jag med precis överallt, både när vi använde liggdelen och sittdelen. Vet ni hur många gånger jag har vecklat ihop den här vagnen och haft med den i baksätet? Inte en enda gång! Den är så krånglig att jag har föredragit att bära Alvar (ibland båda barnen) och bespara mig nervsammanbrottet som är ett faktum när den här vagnen ska transporteras. Har en del mer småris att ge denna vagn men jag tror vi avslutar det här.

 

Om jag ska nämna något positivt så är den ju snygg och stilren, och ryms ganska lätt in på alla ställen när sätena inte ligger bredvid varann. Och så här i efterhand kan jag konstatera att vi nog hade rätt, vi hade inte klarat oss utan en syskonvagn med två sittplatser, för nog har den kommit till användning vid alla promenader. Misha har nog använt den mer än mig vill jag påstå, tror t.o.m. han har haft den med i bilen några gånger. Men alltså lufthjul. Lufthjul, lufthjul, lufthjul! Ifall vi mot förmodan en dag får ett tredje barn kommer jag definitivt att köpa en vagn med lufthjul! 

 

 

IMG 0250

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar