unnamed 4

Barnens namn

Skrivet av Paulina Peltomaa 08.10.2018 | 0 Kommentarer


Jag tycker det är så kul med namn! Något av de ytterst få sakerna som var roligt med att vara gravid, att få fundera på namn. Tänkte skriva om hur vi bestämde namnen på våra ungar.

År 2013 gjorde jag en namnlista och högst upp på den var namnet Elsie. Har ingen som helst aning om varifrån jag har fått det namnet. Älskar det hur som helst! När vi fick veta att Elsie var en flicka i vecka 18 så bestämde vi direkt att hon skulle heta det. Minns att jag också hade namnet Nelly på den där namnlistan men det skulle jag aldrig kunna tänka mig att döpa mitt barn till. Hade också med Mathea, det tycker jag än idag att är superfint. Älskar gamla, lite tantiga namn. Mitt andra favoritnamn är Martta, skulle lätt kunna döpa mitt barn till det men tyvärr heter min hund det redan. Vi hann aldrig fundera på pojknamn med Elsie.

Elsies andranamn är Lovisa. Min moffa har alltid pratat om hans mormor eller farmor, nu minns jag inte själv heller, som hette Jenny Lovisa. Lovisa tycker jag är ett jättevackert namn. Så fick det bli! Min mamma heter Maria Helena (Mommo heter Helena) och jag heter Paulina Maria efter min mamma, men jag skulle nog aldrig ha kunnat tänka mig Elsie Paulina. Haha nej det låter bara fel, ogillar mitt namn så mycket.

 

201810080743283752


Alvar då.
Tycker pojknamn är så svåra! Finns många namn jag tycker är fina, men de kändes inte rätt på det sättet att jag skulle ha kunnat döpa mitt egna barn till det, t.ex. namnen Oliver, Matheo och Maximilian tycker jag om. Namnet Alvar har jag tyckt om länge. Tycker det är ett coolt namn. När jag var liten fanns det en pojke i samma kvarter som var några år yngre som hette Alvar, så där hörde jag det troligtvis första gången. När vi fick veta att Alvar var en kille sa jag till Misha att jag hade funderat på Alvar som namn och han bara "JA VETA DU SKU SÄG DE!" Det fanns nog inget namn som vi ÄLSKADE så vi slog direkt fast Alvar eftersom vi båda tyckte det var ett bra namn. Jag funderade också på Reino, men det är nog lite för finskt alltså. Tycker Misha liknar Reino Nordin hehe, så säkert var det därifrån det fastnade. Sakke funderade jag också på eftersom jag älskar namn som är som smeknamn? Men det gillade inte Misha.

Alvars hela namn är Carl Alvar Åkerholm. Mishas farfar hette Carl, hans pappa heter Carl Mikael och Misha heter Carl Misha. Så ja, där var det egentligen ingen diskussion ens. Ifall Alvar skulle ha varit en tjej skulle han ha fått heta Isla. Aah, älskar det namnet. Skulle nästan vilja ha ett till flickebarn bara för att få använda det namnet! 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar