unnamed 4

Visa alla inlägg skrivna mars 2019

Den känslostarka mamman

Skrivet av Paulina Peltomaa 28.03.2019

 

God kväll i stugan. Klockan är ganska mycket redan, snart 23. Men jag passar på att blogga nu när jag har tid och kan, tror inte jag kommer att blogga så mycket om några veckor när jag börjar jobba mer. So get ready för lite kvällsflum. 

 

Dagen har väl varit sådär. Det är konstigt det där, dagarna börjar oftast bra men sedan händer det ibland att de bara blir sämre och sämre. Många gånger är det helt mitt egna fel att det blir så, dagen är ju vad du gör den till liksom. Jag har alltid haft jävligt svårt med att ha en positiv inställning överlag, och om något jobbigt händer så drar det lätt ner på mitt humör. Jag hakar upp mig på det istället för att se över det och tänka om, om ni förstår hur jag menar. Det är på kvällen som det känns extra skit, speciellt när jag vet om att jag har blivit för arg på framför allt Elsie. Nu i efterhand är det alltid så lätt att se klart och tänka "Men vad har det för skillnad i det stora hela? Vad gör det om 100 år?" men i stunden... aj aj, det är svårt.

 

Som person är jag väldigt 100% eller hur man nu ska beskriva det. Är jag arg så är jag ARG. Är jag glad så är jag GLAD. Mitt humör skiftar väldigt mycket och känslorna ligger ofta precis under ytan. Jag höjer väldigt lätt på rösten i alla sammanhang, skrattar högt när jag är glad och gråter när jag är besviken. Det här är så himla svårt att fläta ihop med viljan att vara en lugn och sansad förälder. Det är SÅ inte vem jag är som person överlag i livet. Jag har väldigt nära till att visa mina känslor, så har jag alltid varit. Det är nästintill omöjligt för mig att dölja besvikelse eller ilska och det är väl där som min bild av den perfekta föräldern och hur jag är krockar. Jag klarar oftast inte av att bara vända mig om och ta ett djupt andetag utan jargongen här hos oss är väl mer att nånting händer, jag blir arg och sedan säger vi förlåt båda två och pratar om det. 

 

unnamed 5

 


Jag vet att varken jag eller någon annan kan förvänta 
att jag plötsligt ska bli en helt annan person än den jag är. Det jag däremot behöver jobba mer på är att inte låta de där allra, allra minsta sakerna get to me. När jag och Misha precis hade blivit ett par så trodde jag en kväll att han skulle hämta upp mig för en tumis-dejt på stranden. Det visade sig dock när jag steg in i bilen att han hade med sig två kompisar och vi mötte sedan upp ännu fler personer på stranden. Jag var så besviken men ville inte show my true colors ännu, så jag hade på mig ett par stora solbrillor under hela tiden och satt och grät bakom dem. Hade till och med på dem när vi simmade i havet haha.

Och där har vi antagligen det närmaste jag kommer komma gällande att dölja mina känslor. 

 

 

unnamed 6

 


Ja må hon (över)leva

Skrivet av Paulina Peltomaa 27.03.2019 | 1 kommentar(er)

 

Dagen böjar med att jag unnas med en sovmorgon till 09 och vaknar sedan till ett nyskurat hem och glada barn och sambo. När jag sedan stiger upp utvilad äter jag en god frukost, dricker en kopp kaffe och öppnar några paket. Yes! Ett par perfekta sneakers och kanske lite smink. Efter att jag sedan fått sminka mig och fixa håret i lugn och ro hoppar jag ensam i bilen och styr kosan mot grannstaden för shopping och lunch. Solen skiner och jag lyssnar på min favoritmusik i vetskapen om att barnen har en superdag hemma med pappa. 

 

Efter att jag shoppat och lunchat åker jag hemåt igen, där en glad familj väntar på mig och en smarrig middag är färdigserverad. Efter middagen börjar släktingarna trilla in och vi har en massa godsaker att bjuda på. Oj, mera presenter! Efter att gästerna åkt och barnen somnat tidigt utan bråk så överraskar M mig, han har i smyg ordnat barnvakt och planerat en lång weekend helt bakom min rygg! Vi flyger iväg på torsdag och kommer hem på söndag. Kanske till Berlin eller Gdansk. Lycka! 

 

48F4095F 8B9D 4BD9 9E50 02AC96A92389 1

 

 

Reality: Det är en helt vanlig mulen onsdag i mars. Jag blev väckt allt för tidigt och har gråtit halva dagen av irritation och trötthet. Ingen bryr sig ett skit om att jag fyller år, har inte fått en endaste present för sneakersen jag hade beställt hem var alla antingen för stora eller för små. Den enda grattis sången jag har fått höra är Babblarnas. Hela hemmet ser ut som en påse skit och kylskåpet är så gott som tomt för ingen har orkat varken städa eller handla. Försökte ta en tupplur men i vanlig ordning så skällde grannens hundar oavbrutet så det var omöjligt att somna. I helgen ska jag jobba kvällar så längre än så kommer jag inte att kunna åka. Nu har jag huvudvärk. Börjar fatta varför alla checkar ut vid den här åldern. 27 år, fucking love it! 

 

 

IMG 2759

 

IMG 2761

 


1000€ är jävligt mycket pengar

Skrivet av Paulina Peltomaa 26.03.2019 | 9 kommentar(er)

Kategorier:

 

Den här veckan är det ekonomivecka här på Sevendays, så här följer lite random info om mitt, som vanligt mystiska, sätt att använda pengar. Alltså. Trots att jag åtminstone enligt min sambo är oekonomiskt så har jag så  sjukt svårt för att betala en hel stor summa på en gång. Har vi många räkningar (okej, nu betalar ju jag inte alla räkningar själv, men det var samma sak när jag var singel) så måste jag betala en på måndag, en på onsdag, en på torsdag... Kan liksom inte dra av plåstret på en gång utan måste ta det lite åt gången, för då känns det inte lika surt att alla pengar försvinner, då inte allt går åt på samma gång?! 

 

Samma sak när jag köper kläder, haha. Jag kan seriöst välja ut tre tröjor, gömma dem i butiken och sedan åka till stan tre varv och köpa dem på tre olika dagar, för då känns det inte som att det går åt lika mycket pengar. Det här också en orsak till varför jag småhandlar så mycket, betalar hellre 17€, 25€ och 8€ utspritt på tre olika gånger än att punga ut 50€ på en gång. 

 

När jag köper kläder, så vet jag att betalar jag lite mer så får jag även bättre plagg. Men jag klarar liksom inte av det, alltså redan 100€ är för mig en enorm och oöverkomlig summa för ett plagg, trots att det rör sig om en väl vadderad vinterjacka eller något sånt. Det där magiska 100€, jag vet att man i dagens läge knappt får nånting för 100 jürgens, speciellt inte som en fyra personers familj. Men en hundring för mig är MYCKET! Skulle jag vinna 100€ på lotto skulle jag fan bli glad, haha. 

 

 

 

euros billet web thumb large

Bild 

 

En annan grej jag funderar mycket på är hur familjer som (åtminstone utåt sett) har det ganska lika ställt som oss, har råd att åka på utomlandsresor en eller t.o.m. flera gånger per år?!? Med lika ställt menar jag liknande jobb, samma ålder, några barn, huslån och rubbet. Jag kollade för skojs skull runt på lite semesterresor men fick nog snabbt konstatera att ha-ha-ha. Alltså helt på riktigt nu, hur har ni råd att åka på en 1-veckas resa för mellan 1000-2000€? Och det är bara för själva resan och i bästa fall också hotell. Sedan ska man ju betala tåg och mat och allt extra som kommer till, så säkert kan man i väl räkna med minst 2500€. Var fan skiter folk ut såna summor helt plötsligt? De måste ju ha nåt slags sparkonto de sparat in pengar på i 20 års tid? Skulle vi vilja åka på någon sådan resa just nu skulle vi antingen få ta ett pikavippi eller spara i uppskattningsvis 80 år.

 

Alltså 1000€ för mig är så sjukt mycket pengar. Har jag 1000€ på mitt konto känner jag mig nästan skyldig för att jag har så mycket pengar. Och det här eviga "prioriterandet".  VAD exakt lämnar folk bort när de prioriterar för att åka på t.ex. en resa till Maldiverna? Mat? Vessapapper? Från och med nu kommer jag bara att anta att det är därför vissa familjer inte har en "Ingen reklam" skylt på postlådan. De sparar säkert till en resa och prioriterar bort toalettpapper och torkar sig i reklambladet. Vad gör man inte för lite sol och bad liksom.

 

 

unnamed 4

 

 

 

EDIT! Tydligen har Sevendays haft något fel idag, så allt som hände mellan cirka kl 10:30 och 13 försvann, alltså alla likes och kommentarer är gone. Vet att det var fler som hade kommenterat detta inlägg som jag inte hunnit svara på,  ni får gärna kommentera igen. Supertrist verkligen! 

 


Snart dags för Tallinn

Skrivet av Paulina Peltomaa 23.03.2019

Kategorier:

 

Hej och trevlig lördag till er alla! Först och främst vill jag säga två saker och det är: Älskar era kommentarer på mitt förra inlägg, både här och på Facebook! Kul att ni gillar att läsa om the real me, haha. Den andra saken jag vill säga är att jag fått en del "gissningar" både som privata meddelanden och här på bloggen i form av kommentarer, angående vilken lärare det var som tog tag i mig (som jag skrev om i ett tidigare inlägg) Det här hände trots allt för ganska länge sedan så jag tänker inte börja berätta desto mer om vem det var, speciellt inte här på bloggen. Men så pass mycket kan jag säga att ingen har tippat rätt. 

 

Anyway, lördag alltså. Idag var jag nog SÅ trött när jag först vaknade på morgonen. Fick som tur gå upp till andra våningen och sova vidare till 11. Elsie har börjat vakna sååå tidigt. För några veckor sedan sov hon till 8:30-09 varje dag, nu kan hon t.o.m. vakna 07... Antar att det beror på att det är så ljust ute på morgnarna, kanske hon börjar sova längre igen när vi byter till sommartid. Hoppas! 

 

Tallinn2

 

Vi borde annars verkligen boka hotell NU. Vi ska alltså till Tallinn om några veckor. Vi var där exakt samma tidpunkt ifjol också! Håller på att bli en årlig grej, hehe. Ser fram emot resan men har börjat angsta lite över det  också faktiskt. Vi åker alltså på tumis, det gjorde vi förra året också, men då var det lite annorlunda. Misha har alltså en syster som heter Mira som bor i Helsingfors. Mishas mamma (barnens farmor) och hennes man bodde fortfarande i Jakobstad när vi åkte förra året, men nu har de flyttat till Kerava. I fjol när vi åkte så tog vi med oss Elsie med tåget till H:fors, och hon stannade sedan hos Mira som mötte upp oss i stan innan jag och Misha åkte vidare och tog båten över till Tallinn. Där sov vi en natt, och åkte nästa dag tillbaks till H:fors var vi sov en natt tillsammans med Elsie hos Mira och Jesse (hennes sambo) innan vi tog tåget hem igen på söndag. 


Under hela tiden var Alvar hemma med farmor och hennes man. Han var då 3,5 månad gammal och det gick verkligen huuur bra som helst. Han var nöjd bara han fick vara i famnen och var mätt i magen. Jag tycker det är så mycket lättare att lämna ifrån sig en bebis än en lite på ettåring! I år åker alltså hela familjen ner med tåg, sedan lämnar vi av båda barnen hos fammos och så är jag och Misha borta i Tallinn TVÅ nätter den här gången. De blev lite väl tight förra året med bara en natt, vi hann knappt se något av Tallinn. Nåja, i alla fall, varken Alvar eller Elsie har ju varit hos farmors nya place tidigare, Elsie är jag inte alls orolig för, hon klarar sig galant! Hon ser mer fram emot resan än någon annan av oss, haha. Vet att det kommer gå bra för Alvar också, han har ju syrran där som trygghet dessutom, men är kanske mest oroad över att alla rutiner kommer att gå åt helvete... Allt har snurrat på så bra nu en längre tid, men men, det är väl smällar man får ta i så fall. Vi vill ju åka så! 

 

 Tallinn

Bilder från resan 2018


Såhär äcklig är jag

Skrivet av Paulina Peltomaa 21.03.2019 | 12 kommentar(er)

 

Tydligen har jag inget annat att göra en torsdag klockan 21:06, så här kommer lite confessions om exakt hur nasty jag är. Haha, alltså... får se om ni rundar mig med 1 meter nu ifall vi råkar ses nånstans. Eller kanske har jag några fellow näspetare bland mina läsare? Anyway...

 

 

Jag borstar inte alltid tänderna på morgonen.
Har alltid varit superdålig på det! Kommer helt enkelt inte ihåg. (OBS! OBS! Borstar dock aaaalltid på kvällen, utan undantag)

 

 

Och på tal om tänder, så har jag inte varit till tandläkaren på snart 5 år...
Eller, i maj 2017 var jag det, men då kollade tandläkaren bara på en visdomstand som var inflammerad och drogs ut. Borde boka en tid, har faktiskt en ganska likgiltig inställning till att gå till tandläkaren. Är inte rädd, men ser inte heller det som något skönt. Och herregud, när ska jag ha tid?! Önskar än en gång att man kunde boka tid via nätet...

 

 

Som kvinna ska man torka sig framifrån bak efter att man har kissat, men det lärde jag mig först år 2014.
Jag hade fan ingen aning om det här innan det, fattar inte hur men jag hade totalt missat det 

 

 

unnamed 3

 Min älskade dotter har dokumenterat ett vessabesök

 

Jag äger en parfym, och det är min favorit. Jag har haft den sedan år 2013, alltså i 6 år.
Ingen stor parfymkonsument med andra ord. Litar på min natural scent, haha. Kanske därför jag inte har så många kompisar

 

 

Ända till år 2014 stod jag hela tiden i duschen när jag duschade.
2014 tycks ha varit ett major år för mig sådär hygien-wise. Alltså, jag steg inte ur duschen när jag schamponerade eller tvättade kroppen, utan gjorde allt under rinnande vatten. Tydligen är det ganska WTF för Misha undrade nog vad fan jag höll på med. Sedan dess har jag börjat stiga ur duschen, applicera tvålen och sedan skölja ur. Så som normalt folk gör, apparently. Men usch vad kallt det är, gillar nog mitt bekväma sätt bättre.

 

 

Jag hatar att bada bastu! Gör det max en gång i året. 
Vem vill sitta och svettas? Har dessutom obehag för att ha för varmt. Nej, bastu är inget för mig.

 

 

Jag är inte uppvuxen med att man använder handdusch varje gång man har skitit.
Min sambo däremot använder den fler gånger om dagen (karar ni vet...) och har typ stämplat mig som äcklig när jag bara använder wc-papper?

 

 

 

unnamed 1

 Boyfriendgoals eller

 

Ni vet bilister man möter som sitter och gräver sig i näsan som att ingen skulle se dem?
Här har ni en sådan.

 

 


Livstecken

Skrivet av Paulina Peltomaa 20.03.2019

Kategorier:

 

Hey! Lite livstecken från mig såhär en sen onsdagskväll. Har ganska just kommit hem från ett kvällsskifte och nu sitter jag och M i varsin soffa (ok, jag i en fåtölj) och stirrar in i varsin skärm. Alvar var väldigt gnällig på dagen och senare märkte vi att han hade feber. Stackaren! Han brukar få såna där mystiska endagars feberslängar så hoppas det här är något sånt. Får se hur hans immunförsvar reagerar på dagis, hoppas inte han blir sjuk alltför ofta nu vid dagisstarten... 

 

unnamed 339

Pluppen <3

 

Tänk ändå att det är torsdag redan imorgon... Det går så fort nu?! Snart är det redan april och det är ju verkligen en vårmånad. På fredag har jag dessutom inbokat en massage, fick många tips på Instagram när jag efterlyste ett massageställe vart man kunde boka via nätet och inte måste ringa till... Eller ska vi säga att jag fick många tips men nästan alla tipsade om samma, hehe. Det här blev ju ett rätt så meningslöst inlägg, men nåja! Så är det ibland. 


Ett ytligt måndagsinlägg

Skrivet av Paulina Peltomaa 18.03.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

 

Godmorgon måndag! Elsie är lämnad på dagis och Alvar och jag chillar här hemma. Eller okej, chill är det väl inte med honom sedan en ganska lång tid tillbaks, han är överallt när han är glad och när han är missnöjd ska han bara vara i famnen. Vi ska och lämna tillbaks ett paket i alla fall, suck. Jag är den som behåller kläder jag beställt trots att de inte ens passar, för att jag tycker det är så jobbigt att åka till posten en extra gång för att returnera. Det värsta är ju nog när man måste registrera sig på nån hemsida för att få printat ut en returblankett! Blä. Annars har vi inga speciella planer för idag, förutom Elsies gympagrupp ikväll. 

 

I går åkte vi till grannstaden igen, men hela familjen den här gången. Vi gick i lite butiker, jag samlade inspo till min stundande födelsedag. Jag är ju en sån där person som fortfarande vid (snart) 27 års ålder har önskelistor, både till jul och födelsedag. Jag tycker det är bra?! Finns ju inget värre än om någon köpt något dyrt som man inte ens vill ha och inte kommer att använda. Ingen vinner ju på det liksom. 

 

 

IMG 2117

 

 

Jag har nyligen investerat i en del håraccessoarer. Det tar alltid en stund för mig att värma upp för en trend,  och oftast när jag väl börjar gilla så är den redan helt ute. Men på tal om hår, så har jag bestämt mig för att jag vill spara det lite till. Men det syns så jäkla bra på mörkt hår när det är slitet?! Speciellt på mig som inte färgar håret. De där små vita plupparna i topparna menar jag, de kan ju inte synas lika bra i blont hår? Och det hjälper ju inte att klippa då det ser likadant ut igen efter några veckor... 

 

Oj, vilket fokus på utseende det blev i detta inlägg. Men på tal om det har jag faktiskt åtminstone en fråga kvar att besvara från frågestunden, så det måste jag komma ihåg att göra *note to self* 

 

IMG 2118

 


Den nya blogglistan och ett hemskt minne

Skrivet av Paulina Peltomaa 16.03.2019 | 2 kommentar(er)

 

Vilket schampo använder du just nu?

Loreal Elvital Phytoclear, en grön tub. Brukar inte ha så stor skillnad på vilket schampoo jag använder, blir nästan alltid något random som kostar perus 3-4€. Men av nån anledning dras jag alltid till gröna förpackningar med hår- och hudvård? Hmm...

 

 

Vad var det senaste du tittade på på tv?

 Just nu tittar (eller ok "tittar") jag på Stjärnornas stjärna som rullar på i bakgrunden. 

 

 

Vad hade du på dig för skor idag?

 

Mina lårhöga stövlar och sedan mina Hunterstövlar. En stövlig dag.

 

 

Ett starkt minne från högstadiet? 

Det starkaste minnet jag har från högstadiet är vidrigt. Jag gick på 8:an och var alltså 14 år gammal, och den sista rasten skulle vi alltid ut. Vi var en grupp på kanske 10 tjejer från klassen som satt runt ett bord och slöade lite med att ta oss ut, och en manlig lärare kom och sa till oss att skynda på. Vi sa väl alla något i stil med "Jaja, snart" och skrattade lite. Då tar han från ingenstans tag i mitt hår och drar upp mig, sedan trycker han först upp mig efter väggen i det utrymmet vi befinner oss i, håller fast mig och ropar mig rakt ansiktet och frågar vad jag heter. Tror inte jag svarar för jag är så paff. Han håller fortfarande ett stadigt tag i mitt hår och tar tag i min tröja och släpar mig till lärarkansliet (där tyvärr ingen annan lärare för tillfället befinner sig) och trycker upp mig efter väggen igen och fortsätter fråga vad jag heter. När jag svarar släpper han mig och jag får gå. Jag är i total chock. Den här läraren var dessutom helt obekant för mig eftersom jag inte hade honom i ett enda ämne. 

Jag berättar förstås för mina föräldrar vad som hänt och min pappa är asförbannad och ringer till dåvarande rektorn. Några dagar senare ber rektorn mig att stanna inne en rast, och tar in mig i ett rum tillsammans med läraren som, ja, misshandlade mig tänker jag nog faktiskt skriva nu. Har aldrig upplevt att jag blivit misshandlad förutom i den här situationen. Vi sitter där alla tre, men istället för att be mig om ursäkt får jag en utskällning av båda två för att jag var olydig och uppkäftig. Jag förtjänade det som hände, jag borde bara ha varit tyst, stigit upp och gått ut. Punkt. Efter den här händelsen gick min skolgång åt helvete. Den här läraren jobbade dessutom kvar många långa år på skolan trots att jag i efterhand har hört om fler liknande incidenter han varit inblandad i. Fy fan. Det är det ända jag kan säga.

 

 

 DEN NYA BLOGGLISTAN

Bilden och listan stal jag av Karro  

 

Vem är din senaste kändiscrush?

Jag började kolla på Harry Potter igen, så min nygamla crush Tom Felton känns ganska aktuell igen

 

 

Vad drömde du om förra natten?

 

Ingen aning. Nånting drömde jag nog men jag glömmer alltid bort mina drömmar nästan genast jag vaknar.

 

 

Tänker du rösta i riksdagsvalet i april?

 

Ja! Men jag vet inte på vem ännu. 

 

 

Vilken är din go-to låt när du behöver pepp?

 

 The Killers - Battle born, Foo fighters funkar alltid, HCSS - alla låtar från Dreamin' in a casket... finns säkert mååånga fler som jag inte kommer på just nu. Det beror lite VAD jag behöver pepp inför haha. 

 

 

Något som alla andra älskar, men du inte riktigt förstår dig på?

 

 Har inte lärt mig att tycka om sushi ännu. Har dock bara prövat 2-3 gånger så kanske det ännu finns hopp. Tycker inte så värst mycket om bacon, om det inte är extremt knaprigt. Nu blev det en massa matgrejs, men annat är typ Idol och alla talangprogram, följer aldrig med. Aldrig varit på gympass (typ bodypump), tycker det ser trångt och bökigt ut att vara många pers i en liten sal. 

 

Har du irriterat dig på något idag?

 
Ja, Misha haha. Och vår tvättmaskin som bara har en massa skitlånga program, det kortaste är 52 minuter STÅR det, men jag har tagit tid och det är nog minst 1 timme långt... 

 

 

Lil’ + det senaste du åt = ditt rapper name. 

 

 Lil' Bulla hahaha

 

 

Visa det senaste fotot du tagit med din mobil – och berätta om det.

 

 unnamed 32

 

Jag och Elsie åkte på lite shoppning till Kokkola idag. Hon hade sånt tålamod och njöt av att gå i affärer, en egenskap hon och hennes far INTE delar. Vi hade det riktigt roligt <3

 


Saker jag inte förstår mig på pt. 2

Skrivet av Paulina Peltomaa 13.03.2019 | 2 kommentar(er)

Här kan du läsa del 1 

 

Varför är det fortfarande så tabubelagt att prata om pengar? Och framför allt om lån?! Tycker att hela grejen med att det är fult att prata om pengar börjar bli så föråldrad. Jag har alltid varit en öppen pengapratare och har många gånger märkt att det gör folk obekväma. Alla VET ju att i princip varendaste en som köpt bostad snällt har gått till banken och bett om bostadslån. Varför ska det tisslas och tasslas om det, är det faktiskt så pinsamt att berätta hur mycket lån man tagit från banken? Jag förstår inte ens om det är mer skämmigt om man tagit ett stort lån eller om man tagit ett litet? (Lol, som att det ens finns något LITET bostadslån) Jag har inga problem med att prata om vad vårt hus kostade om någon frågar mig, men har märkt att ingen nånsin frågar rakt ut vad vi betalade för vårt hus trots att man märker och vet att det är DET folk vill veta, och inte om vi målat den väggen eller bytt ut de där fönstren... Många gånger när jag deltagit i diskussioner om hus och lån så vill personer inte säga en exakt summa när det kommer på tal, utan de vill att man liksom ska gissa sig fram, och så avslutas diskussionen sådär hemlighetsfullt med "jaa, nånting ditåt... ;)" 

 

 

 

Folk som försöker få sina små skönhetsingrepp att låta mer naturliga. "Oh, I have TEMPORARY lip fillers" "Har du fyllt på dina läppar? Ja, men ämnet som sprutas in är naturligt och försvinner efter en stund och man kan ta bort det när som helst och..." Aaah snälla, just stop. Det är en ja eller nej fråga. Vad du än har låtit spruta in i läpparna eller pannan eller wherever, det räknas. Svara bara ja and fucking own it, vem bryr sig, det är 2019.

 

 

 

Gamla band som gör usel comeback. Som Mötley Crüe, hörde deras nya låt på radio igår och ville bara sjunka genom bilsätet. Herregud vad pinsamt! More threats, more theft, torn jeans, cocaine, More pretty strippers with the big red lips, Making big tips, showing off the nice big tits, ha... Varför kan inte artister bara förstå att sluta på topp och sedan åldras med värdighet? Antar att låten är gjord till filmen The Dirt som släpps på Netflix snart, men seriöst behövdes det verkligen en NY (skit) låt till det?! Finns ju nog en del gamla BRA låtar man kunde ha använt... 

 

 (bild)1008 OCR L HIGHTIDE WBOX 05 27085035 1

En talang som tycks vara få förunnad, att know when to stop...

 

 

Bilstolshysterin. Alltså okej, vill förtydliga att JA, jag vill också att mina barn ska ha de bästa och säkraste bilstolarna (till rimligt pris, skulle aldrig betala 600€ för EN bilstol) Och våra barn åker naturligtvis bara bil när de sitter i en bilstol. Men med det sagt... Det dyker nu som då upp diskussioner i mitt FB-flöde postade av vad jag själv kallar för bilstolsextremister, om hur sjukt oansvarigt det är av föräldrar att låta sina småbarn åka exempelvis buss eller taxi utan bilstol. Ofta med en film från en simulator där man ser vad som händer med dockan som sitter i bilen utan bilstol. Nu undrar jag nog hur de här personerna tänker riktigt? I Elsies dagisgrupp är det 23 barn (kanske 24 t.o.m., nu blev jag osäker) tänk om ALLA föräldrar skulle resonera likadant? För en månad sedan åkte de buss till en konsert inne i stan, tänk om alla föräldrar skulle ha bestämt att deras barn minsann inte åker nånstans utan bilstol? Ska dagistanterna då alltså montera in bilstolar till 23 barn och sedan också ta bort dem? Antar att det inte skulle bli många dagisutflykter då men alltså... Vähän rajaa hei.

 

 

unnamed 29

Åtminstone har hon döda vinkeln under kontroll

 

 

Folk som tycker det är roligt med icke-allmänbildade människor. Eller folk som gör sig dumma för att försöka  vara roliga. Som t.ex. Paradise Hotel, jag har inte kollat på några år nu men har sett några "roliga" klipp via Instagram, och det verkar i alla fall inte ha blivit bättre sedan jag kollade en säsong sist. Som när folk från Sverige inte kan pricka ut Norge på en karta är det nog inte det minsta roligt enligt mig, det är endast sorgligt.

 

 

 

unnamed 30

R.I.P geografikunskaperna...


Svar på frågestunden DEL 2

Skrivet av Paulina Peltomaa 13.03.2019 | 1 kommentar(er)

 

Har du/ni några framtidsplaner?

 

Har en del faktiskt! Bara så där inom närmsta framtiden, så börjar Alvar på dagis i april och jag på ett nytt jobb. Sedan ska vi till Tallinn, och så har jag några andra planer på lite längre sikt också, men vi får se hur det går med dem...

 


Vad gör du helst om du får egentid?

 

Kör runt och lyssnar på musik. Alternativt strosar jag runt i butiker eller tränar! Helst av allt är jag helt ensam i alla fall, då får jag tankat mest energi. 

 

IMG 0138 

 


Favoriter på youtube?

 

Jag har faktiskt upptäckt Youtube ganska nyligen. Eller ja, såklart jag har vetat om Youtube haha, men har börjat kolla på vloggar ganska just. Har inga direkta favoriter men det jag kollade senast är Bianca Ingrossos sminkvideor och hauls. Fast jag kollar nog mest på ganska skumma saker, bl.a. fotvård, folk som tömmer enorma pormaskar och folk som knäcker ryggen/nacken (naprapatvideos?)

 


Bästa och sämsta egenskaper?


Till de sämsta egenskaperna hör nog att jag blir väldigt lätt stressad och irriterad, höjer lätt på rösten när jag är arg och är ganska bra på att skylla ifrån mig. Inte sällan skyller jag saker som går fel på andra fast jag innerst inne vet att felet är mitt. Det är liksom oooooliiidligt för mig att erkänna för mig själv att jag är den skyldige, det får mig att bara vilja krypa ur skinnet på mig själv. 


Min bästa egenskaper är nog att jag efter en hel del soul-searching är extremt självmedveten. Då jag verkligen vill något är jag väldigt målmedveten och bra på att planera och tänka ut allt i förväg. Jag är bra på att se till att saker faktiskt händer och blir gjorda, istället för att bara "äh, vi tar det sen". Och så tycker åtminstone jag själv att jag är rolig.

 

 


Storstad eller landet?

Hmm varken dera faktiskt, kan inte tänka mig att bo i varken en storstad eller på landet. Kan inte ens välja mellan dom två haha. Bor helst i en liten/mellanstor stad! Men ifall Pörkenäs räknas som landet (ni jeppisbor vet vad jag pratar om) så kanske jag väljer det då, landet.

 


Chips eller godis?

Godis!Cola eller pepsi?

 

Jag är en sån där sjuk jävel som inte känner skillnad mellan dom två. Samma sak med Fanta och Jaffa, känner ingen skillnad mellan smakerna. Så båda!

 


Hund eller katt?

 

Hund! Men skulle vi ta ett husdjur nu så skulle det bli en katt eftersom de är mer lättskötta. 

 

 

aec872d5 60bb 4e77 a2b3 7d5bdea798e2 

 


Hemmakväll eller ut och festa?

 

Oftast väljer jag hemmakväll. Men kanske man kan kombinera dem båda? Kalsarikännit?

 

Favorit veckodag?


Av någon konstig anledning gillar jag måndagar. Kanske för att det alltid känns som en ny början, allt är möjligt... 

 

 

Aldrig mer lyssna på musik eller aldrig mer använda sociala medier?

 

Aldrig mera använda sociala medier! Men måste erkänna att jag faktiskt tänkte efter några sekunder för länge innan jag skrev ett svar... *skäms*

 

 

Hur är det att bo i Jeppis? Skulle du kunna tänka dig att bo nån annanstans, i så fall var?

 

Nåå, det varierar, men trivs nog oftast riktigt bra. Knappast skulle vi bo här om inte det råkade sig så att vi båda är födda och uppväxta här. Men jag gillar staden och tycker speciellt att Jeppis som stad överlag känns väldigt barnvänligt! Hatar dock trafiken, haha. I Jakobstad tycker jag nog mig fortfarande se att det är skillnad på folk och folk. Det är nog det som stör mig mest med att bo här, det och nepotismen. Existerar säkert överallt men har för mig att det är extra mycket här. Om jag skulle kunna bo någon annanstans... Njaa, jag vet faktiskt inte. Före barnen, JA lätt. Men nu? Njaa... Vet inte var det skulle vara faktiskt, redan Vasa känns för långt bort, haha. 

 

 

Vad är det bästa och vad är det sämsta med att blogga?

 

Det bästa är bara helt enkelt att få skriva och få respons. Att någon förutom mamma faktiskt läser det jag skrivit. Det sämsta är känslan som jag har just nu, att jag har en massa tankar men jag varken hinner eller har motivation till att få ner dem i text fast jag "borde"

 


Vart skulle du vilja resa helst av allt?

 

Jag skulle nog vilja åka till USA någon gång! Men jag är livrädd för flyg så jag vet faktiskt inte om det kommer att hända ifall ingen söver ner mig. 

 

 

Såg en dag du lade en händelse på instan om att du har följt ett kostschema, hur funkade det och vad gjorde du för schema? Själv skulle jag gärna följa ett, för att förbättra mitt fysiska mående. Så, hur gjorde du och hur for du till väga?

 

Jag köpte ett schema av Ilona Siekkinen, som heter Bikinimeals. Superduperenkelt och effektivt. Jag köpte schemat och följde det helt enkelt till punkt och pricka! Schemat är tänkt att följas 8 veckor men jag slutade efter 4 veckor, steg på vågen och då visade den 49 kg så bestämde mig för att det kanske är bäst att jag avslutar för denna gång. Men som sagt, supereffektivt och enkelt program! Rekommenderar det, googla så hittar du :) 

 

Familjefotografering7