unnamed 4

Visa alla inlägg skrivna maj 2019

I'm back

Skrivet av Paulina Peltomaa 30.05.2019 | 1 kommentar(er)

 

Jag är tillbaks! Första blogginlägget på hela veckan och det är redan torsdag. Men jag kom nämligen hem först sent igår kväll, har varit i både Åbo och H:fors. Tåget ner i måndags var försenat så det tog 7 hela timmar att ta sig till Åbo, blev nästan klaustrofobisk där på slutet, hatar känslan av att vara "fast" (t.ex. på ett tåg, ett flyg, eller på en färja) men fram kom jag i alla fall sist och slutligen. Vad jag gjorde där kan säkert många av er redan gissa, råkade i alla fall träffa Lotta, en gammal bekant från Jakobstad så vi har hängt och typ bondat under de här dagarna hehe, så kul! Sedan hann jag ju hänga med Mira i Helsingfors också, tyvärr var jag så sjukt trött att jag somnade redan runt 21:30 på tisdag. 

8A9160FD 6DEC 41D0 8491 BF3FB8C6BEF8

Nu är jag hemma i alla fall och här hade det gått bra. Barnen har ju varit på dagis som vanligt, fick faktiskt flera frågor om "pappa sköter barnen" haha, tänk att folk ännu frågar det. Man bara, nej han är nog bara hemma med våra barn och lever vårt vanliga liv. Annars har jag under de senaste dagarna känt en ganska stor obehagskänsla flera gånger. Blir ganska ångestfylld av stora städer, det är så otroligt mycket folk överallt och varannan mänska man möter tycks vara påverkad av nånting trots att klockan är 13 på en måndag. Jag vet att det är helt normalt i större städer, har ju själv bott där men tycker ändå det är så sorgligt. Skulle aldrig palla att bo så, varken i en lägenhet mitt i centrum eller att dagligen möta på en massa människor och intryck. Jag antar att man blir van, men ändå. Aldrig varit så glad över att bo i Jeppis förr haha. 

IMG 7668 1

Idag är Misha på jobb trots att det är en röd dag (företagarliv, yey) och jag är hemma med barnen. De har varit otroligt gnälliga idag om jag ska vara helt ärlig, men antar att det kanske är nån slags reaktion på att jag har varit borta i 3 dagar. Får se vad vi hittar på idag, mina föräldrar har åkt till Prag så vi får väl åtminstone åka till deras hus och rasta hunden. Annars så lyssnade jag på ett poddavsnitt i tåget, och inte vilket som helst utan det råkar faktiskt vara den enda podden jag lyssnar på. Nämligen Två blondiner och ingen tiger! Tips.


Helgens bröllop

Skrivet av Paulina Peltomaa 26.05.2019

 

Igår var det dags för bröllop! Min vän Annina har gift sig med sin Sören redan i måndags, men eftersom de vigdes i smyg (typ) så firades det med vänner och familj igår. Jag har endast varit på en handfull med bröllop i hela mitt liv, vilket är synd för det är ju så otroligt roligt. Blev riktigt taggad på att gifta mig själv också hehe, wink wink älskling 

0A99A215 0D8B 4804 87B9 452E7D45E399ADE58427 4002 4953 9284 B007E566CF46IMG 7457

Det var kanske lite kallt att ha bara ben igår, men jag körde på det ändå eftersom det visade sig var mission impossible att hitta en maxiklänning som satt bra.

 

A S

Jag blir så lätt rörd och sentimental så jag tillåter inte mig själv att tänka för mycket, för då slutar jag aldrig. Men jag kommer fortfarande ihåg när Annina och Sören träffades och började umgås, tänk att de är gifta nu och ska leva resten av sina dagar tillsammans. Livets gång alltså. Snyft 

 

FlickonaFlickona 2Rord PauIMG 7486unnamed 8as

Tack för igår mina vänner, önskar er all lycka <3


One step forward, two steps back

Skrivet av Paulina Peltomaa 23.05.2019 | 1 kommentar(er)

 

Huh, äntligen en lugn stund och jag har tid att skriva några rader. Men var börjar man då? Ni som följer mig på Instagram vet ju redan det här, men i måndags på kvällen strax efter att Elsie varit ospydd i över 2 dygn började hon klaga på sjuk mage, kunde inte somna och det slutade med att hon spydde ner hela sin säng. Alltså! Trodde jag skulle bli galen, blev både orolig och stressad. Har aldrig varit med om en lika seg magsjuka. Men fick jättemånga meddelanden via IG och tydligen är det någon riktigt besvärlig smitta som är i farten just nu. Det rekommenderas ju att man stannar inne 48 timmar efter sista symptomen, men det kunde man uppenbarligen inte lite på nu! Läste innan att man brukar vara sjuk i upp till 72 timmar men trodde det var ett skämt. 

48CE7D7F 56A9 4E75 9135 B20BC7B5F02F

Vi fick alltså fortsätta stanna hemma. Igår hade det återigen gått 2 dygn sedan Elsie kastade upp, hon somnade vanligt men vaknade vid 23 och klagade på sjuk mage. Neeeeeeejjj!!! Hann jag tänka, men hon somnade ganska snabbt om igen, och på morgonen var hon helt vanlig. Så idag har vi haft en normal dagis-och-jobb-dag. Vågar nog inte helt slappna av ännu heller, speciellt inte eftersom att jag är ensam med barnen ända fram tills lördag. Är alltid livrädd att något ska hända när man är ensam med dem. Men vi ska hoppas att ingen fortsätter vara sjuk nu, om inte annat så för att det här kan bli mitt sista inlägg som handlar om spyor...

IMG 7105


Annars då? Är som sagt ensam hemma med barnen tills lördag, på lördag är det sedan bröllop och på måndag åker jag till södra Finland och kommer hem på onsdag. Ganska fullt upp m.a.o. Helgen efter det åker mina föräldrar iväg på resa så vi får agera hundvakt. Har också en del som ska göras här hemma. Är så led vårt kök att det inte går att beskriva med ord, det MÅSTE åtgärdas. Vi ska också sätta upp ett staket och måla en mur(-ish) som går runt hela huset då färgen börjat flagna. Hälsningar till östra Finland älskling, jag, barnen och to-do-listan väntar på dig här hemma.

IMG 7114


En helvetes helg

Skrivet av Paulina Peltomaa 20.05.2019 | 2 kommentar(er)

(Varning för äckligt inlägg, läs inte om du har emetofobi)


Vilken helvetisk helg vi har haft hörni. Tänker aldrig mera yttra mig om hur bra eller lugn dag jag har haft,  det är som att universum hör mig och ser till att nästa dag blir till bajs. Om jag hade världens dag i fredags så har resten av helgen varit allt annat än det. På fredag kväll tänkte jag "åh, den här dagen har varit så bra, vill inte att den ska ta slut!" Och strax efter kl 00 så börjar Misha kasta upp, och fortsätter med det genom natten. Vi sov knappt en blund, sedan var det bara att stiga upp med barnen som vanligt vid 07. Det tyngsta med att ha barn är nog när man själv är i dåligt skick, men måste ändå på något sätt orka för barnens skull. Och förstås när barnen också blir smittade... vilket en av dem blev. (VEM blir ens magsjuk i maj?!?)

Elsie började spy vid 11 nästa dag, och jag vid 17. Jag har inte haft magsjuka sedan jag gick i lågstadiet, alltså typ 20 år (!!) sedan. Har trott att jag haft det ibland men det har nog bara varit något dåligt jag ätit, för nu vet jag att man VET när man är magsjuk. Har tidigare nästan förminskat såna som klagat på hur jävligt magsjuka är eller haft hyperemesis (extremt graviditetsillamående) och tänkt att så där jobbigt kan det väl ändå inte vara? Men alltså att må så här i 9 månader. Fy fan. Att ens må så en halv dag är ju bara helt omänskligt. Vi hade också helt olika typer av magsjuka fast vi haft samma smitta. Misha har spytt oavbrutet i nästan 24 timmar. Jag däremot har spytt lite här och där. Spytt, paus i 2 timmar. Spytt, paus i 5 timmar. Spytt, paus i 12 timmar och sedan fortsatt spy lite nu som då. Och huvudvärken jag har haft! USCH! 

unnamed 6

Elsie stackaren har mått så dåligt, men hon har ändå orkat försöka äta och dricka mellan varven fast hon mått så illa. Alvar är ju ett mysterium i sig. Han har inte visat det minsta tecken på att vara smittad, så han fick spendera natten hos mina föräldrar. Men en sak har jag tänkt på i efterhand, i torsdags sent på kvällen spydde Alvar plötsligt en upp en stor pöl. Tänkte inte desto mer på det för han var helt oberörd, och somnade strax där efter och sov hela natten. Men nu funderar jag nog lite på ifall han skulle ha kunnat vara den originella smittobäraren... men det får vi väl aldrig veta. Vi andra tre har mått så fruktansvärt dåligt, så är bara tacksam om Alvar kom undan med endast en spya eller inget alls.

Tidigare skrev jag ju att maj månad alltid varit en favorit för mig. I år har det varit allt annat än det, någon har hela tiden varit sjuk i detta hushåll och jag har nästan varit mer hemma än på jobb. Men men, it is what it is. Önskar er alla en riktigt skit dag! (så ni säkert ska få en bra, outsmarting the universe)

IMG 6905

IMG 6895
Vågade oss äntligen utanför dörren idag. Obs! Bara till villagården,
vi är fortfarande i karantän så vi inte smittar ner någon. 

 


Hänt senast

Skrivet av Paulina Peltomaa 17.05.2019 | 1 kommentar(er)

 

Jag lever! Har bara inte hunnit uppdatera bloggen lika flitigt som jag brukar, sorry! Här kommer en uppdatering i punktform om vad som har hänt den sista tiden: 

 


- Har sovit extremt dåligt den här veckan. Snittat kanske 3-4 timmar per natt. Igår sov jag skit för typ 4:e natten i rad, jobbade 8 timmar, direkt jag kom hem var Misha tvungen att åka tillbaks på jobb och kom sedan hem igen först vid 20:00. Var såå trött men höll ändå humöret uppe så gott jag bara kunde. De som följt bloggen en längre tid eller känner mig vet att jag har någon slags trauma från när jag led av insomnia, så direkt jag känner mig trött får jag extremt mycket ångest (av trötthetskänslan, speciellt om det handlar om flera dåliga nätter i rad) Så gårdagen var ganska tung. I natt sov jag 7-8 timmar i sträck och har haft världens bästa dag! Fått uträttat en massa saker, njutit av en ledig dag med barnen, besökt Sarah och Ted i Kronoby, gått en promenad, ätit pizza och varit allmänt glad hela dagen. Totala kontraster! 

 

- Direkt när Alvar blev tillräckligt frisk för dagis, så blev ju förstås Elsie sjuk. Vi märkte att hon hade stegring på kvällen, så hon fick stanna hemma följande dag. Som tur kunde min mommo ställa upp så Elsie fick ha en rolig halvdag med henne, och Misha kom hem tidigt från jobbet, så jag kunde åka och jobba torsdagen innan vi tog helg. 

 

- Det känns som att jag har en massa saker att berätta om, men allt är lite "hemligt" ännu. Okej, nu lät det kanske mer spännande än det egentligen är. Inget är väl hemligt direkt, mer saker som inte är helt klara ännu så det känns lite onödigt att skriva det här på bloggen. Men en sak kan jag ju berätta och det är att jag har fått en ordinarie tjänst från hösten, hurra! Känns otroligt roligt! (Just nu vikarierar jag alltså till slutet av maj)

unnamed 3

- Nästnästa vecka ska jag på en liten Finland-tour, haha. Nä, men ska alltså till både Helsingfors och Åbo på en grej eller två. Kommer att ha så tight schema så jag stressar ihjäl mig över det redan nu. Mer om det senare, kanske... 

 

- ...Misha ska också på en arbetsresa nästa vecka och är borta två nätter, och kommer hem samma dag som vi ska på bröllop. Det känns som att vi har haft otroligt mycket program i maj, både önskat och oönskat i.o.m. förkylningar och tandolyckor. Mors dag, bröllop, två födelsedagar... Snart är det sommarlov och jag hoppas det blir lugnt! Så lugnt det nu kan bli med två småbarn hehe. 

 

- Jag hamnade på något vänster in på en serie på Youtube, som handlade om intensivvård för nyfödda. Usch alltså, att livet är så skört. Tänk att ett barn kan vara fullt friskt, men sedan går något fel vid förlossningen, barnet får allvarlig syrebrist och livet blir sig aldrig likt igen. Ok, risken är ju väldigt liten men det här är exakt varför jag ville att mina barn skulle födas med snitt. Var livrädd för att något skulle gå fel vid förlossningen så att barnens hjärna skulle ta skada. Här kan man se dokumentären, finns tre avsnitt

 unnamed 5Sa någon sommarlov?!

 


Lite sömn och mycket snor

Skrivet av Paulina Peltomaa 14.05.2019 | 1 kommentar(er)

 
God kväll gott folk. Idag är jag TRÖTT. Det blev faktiskt ännu en hemmadag för mig och ett av barnen, suck. Alvar har varit vaken i princip hela natten, han är så förkyld. Jag har tidigare aldrig riktigt förstått folk som tycker det känns jobbigt att stanna hemma med sjukt barn, men nu har jag nog ändrat uppfattning. Får faktiskt lite ångest över att behöva vara hemma så pass mycket som det faktiskt har blivit nu, sedan jag började jobba mer. Men vad kan man liksom? Misha jobbar ju med företag, och är ofta ensam på plats så i jämförelse med mig har han väldigt svårt att vabba. Stannar han hemma ens en dag så hopar sig arbetet och han hamnar att jobba långa dagar och t.o.m. helger för att hinna ikapp med beställningar etc. Många som jobbar med eget känner säkert igen sig.

Men som Elsies dagistant sade, nu slarvar vi hem baciller från tre olika avdelningar... Risken för att nåt av barnen (eller jag själv) faller offer för någon smitta är ju rätt så stor, tyvärr. Nu hade vi ju dessutom Alvars tandolycka och en massa extra spring som det medförde. Tycker ni det känns jobbigt att sjukanmäla er, eller ofta bli tvungen stanna hemma med sjukt barn? 

 

IMG 58479Lilla gubbisen som varit förkyld flera gånger i år redan.


Det blev en kort uppdatering idag. Ska snart gå och lägga mig och hoppas på en bättre natt! Ännu imorgon stannar vi hemma, och hoppas att vi sedan slipper allt elände som heter förkylning och kan dra slutspurten nu innan sommarlovet börjar. Nästa vecka gifter sig en av mina bästa vänner!!! Hur sjukt coolt och vuxet är inte det. Ha det bra alla, vi hörs snart igen! 

 


Moms will be moms

Skrivet av Paulina Peltomaa 12.05.2019 | 2 kommentar(er)

 

Idag är det mors dag, ifall någon har missat det. Roligt med en dag som är lite extra, fast jag vet att det är många som är väldigt anti mors och fars dagar. (tycker för övrigt det känns så fel att särskriva mors dag, men tydligen så gör man nog det, har dubbelkollat) Allt handlar ju sist och slutligen om vad man har i bagaget och hur ens egna livssituation ser ut. Jag kan ändå inte sluta förundras över hur elaka mammor kan vara mot varandra. Speciellt på nätet. Är med i en slags mammagrupp på Facebook och vissa trådar där är nog... ja. Flera spårar ju ur helt och tas till sist bort av admin. Det värsta jag vet är kommentarer som slutar på en ";)" eller någon annan emoji som indirekt tyder på att kommentaren är sarkastisk och enbart skriven för att jävlas. Och så finns det ju alltid majoriteten a.k.a. den gråa massan som sitter med popcorn i ena handen och scrollar igenom kommentarerna med den andra (även jag själv ibland, är långt ifrån Guds bästa barn)

Tycker att i frågor som t.ex. sätt att föda, amnings hets och mammor som jobbar har vi kommit en bra bit, men det finns många ämnen och åsikter som fortfarande får så mycket hat. Fast jag kanske inte skulle hålla med den som startat en diskussion, så skulle det aldrig falla mig in att hoppa in och börja kommentera hur fel personen har efter att det redan finns typ 200 kommentarer där 99% inte är av samma åsikt och många dessutom shamear trådstartaren. I något skede blir det alltid personligt och då tycker jag det är otroligt omoget att fortsätta. Ok, du håller inte med, vilket de flesta andra heller inte verkar göra, we all get it, move on. Tycker nästan det räknas som påhopp, och det är inte en eller två gånger jag har sett det hända.

Det var den lilla utläggningen. Själv är jag ganska likgiltig gällande mors och fars dag, en helt kul grej men skulle inte dö om man tog bort den heller. Men vi har i alla fall firat lite, här kommer några telefonbilder. Än en gång hade jag tänkt satsa och slängde systemkamera(väskan) över axeln när vi åkte hemifrån, men den här gången hade jag glömt att ens sätta i akkun. Nytt försök nästa gång.

 

IMG 6673IMG 6674dd045553 9d10 4e19 aa62 e6d48e6bdca295229059 b009 4968 84b2 23590032e35774a25a4d 6fc2 422b 90c7 aad1c75cc966aef73177 5ba3 43a7 b995 ee14844f4531IMG 6632IMG 6715IMG 6716IMG 6594


Honesty is the best policy

Skrivet av Paulina Peltomaa 10.05.2019 | 1 kommentar(er)

 

Hej alla! Idag är det fredag vilket betyder helg för mig. Alltså, jag är ledig på fredagar, likaså barnen. Just nu sover Alvar och Elsie spelar på sin Kurio-tab (vi gör ett nytt försök) och senare idag får vi besök av Sarah och Ted! Förr brukade jag alltid städa maniskt innan jag fick besök, speciellt om det var någon helt ny bekantskap som var på väg hit. Det var ett kännetecken på ifall jag kände mig bekväm med personen eller inte, om hemmet var i tiptop skick så var jag högst troligen bara nervös och obekväm. Nu skiter jag i det hehe. Det får de ut som det gör! Och med stökigt menar jag inte att sängen är obäddad och att det ligger lite kläder här och där. När det är stökigt hos oss så är det gamla matrester i hela köket, på köksskåp, golv och ibland t.o.m. på väggarna. Kan finnas en hög med upp till 5 roskpåsar på vår inglasade terass för att ingen har orkat gå med dem till soptunnan. Bykkorgen är så full att golvet svämmar över av skitiga kläder. Damm, sand, grus och hår på golven, antagligen går man härifrån med både sånt och gamla makaroner som fastnat under strumporna. WC-byttan vill man inte ens titta i och fönstren är fulla med kladdiga handavtryck. Vår dammsugarpåse stinker för att jag orkar inte sopa upp matrester skilt utan dammsuger oftast bara upp dem. För att inte tala om disken! Vi har världens minsta diskmaskin, och är allt för lata för att diska för hand. En helt vanlig dag får vi köra 3 maskiner. Okej, riktigt SÅ skitigt är det ju sällan men ni fattar. Så att, välkommen till oss Sarah haha. #fridayconfessions 

AfterlightImage 3

Den här veckan har gått ganska långsamt p.g.a. många orsaker, men främst för att jag har gått och väntat. På flera saker faktiskt, men en sak fick jag redan svar på och jag är superglad och faktiskt  förvånad. Jihuu. Men, mer om det senare. Idag har vi som sagt en playdate att se fram emot, imorgon ska jag träffa Karro och sedan... så vet jag inte. Eller ja just det, det är ju mors dag på söndag! Så ja, antar att det var den helgen då? Misha ska säkert lägga ut sin båt i något skede också. 

IMG 5532Hoppas på glassväder också!

IMG 5529


Feminist, javisst! Eller?

Skrivet av Paulina Peltomaa 08.05.2019 | 4 kommentar(er)

 

Fiminism. Feminism. Ett ord jag använder mig av så sällan att jag t.o.m. skrev det fel till först i all hast. Försiktigt, försiktigt försöker jag gruppera in i den här filen som för mig är så obekant och skrämmande. Jag är nog lite rädd för att någon ska vilja bränna mig på bål efter detta inlägg. DU HAR FEL! DET ÄR TACK VARE SÅDANA SOM DIG SOM DET ÄR SOM DET ÄR! Men jag tror tillika att det är viktigt att öppna upp till diskussion från ALLA synvinklar. Annars står vi stilla, och det tror jag ingen vill. 

För mig är feminist ett kraftord. När jag hör ordet feminist så kopplat min hjärna automatiskt inte ihop det med jämställdhet. Istället ser jag framför mig en kvinna med kortkort pannlugg med ansiktet prytt av glasögon med breda bågar. Hon håller i en tygväska och ett plakat med något ilsket budskap. Hon är arg och hon hatar män. 

IMG 0340


Detta är inte feminism.
Det vet jag ju. Varför är det ändå det första jag tänker på när jag hör ordet? Kanske det är media, eller kanske det har att göra med personliga erfarenheter. För så där är vi ju, vissa av oss, som snurrar runt i vår egna lilla värld. Man har svårt att tänka längre än näsan är lång. Orättvisan finns där, i tidningen, i TV, kanske t.o.m. hos en vän. Men på något sätt, hur man än vill så är det ändå omöjligt att greppa tag om det när det inte är du själv. 

När jag tänker tillbaks på mitt liv, så är det väldigt sällan jag har känt mig utsatt eller kränkt p.g.a. mitt kön. Jag har alltid tänkt och antagit, när jag blivit illa behandlad, att det skett p.g.a. vem jag är som person. Alltid antagit att jag helt enkelt bara är svår, och att jag också hade varit det ifall jag var en man. Har en man kommit fram till mig och sagt att jag har bra kropp eller på annat sätt kommenterat mitt utseende, har jag aldrig (vad jag kan minnas) tagit det som att han mot min vilja tar sig rätten att kommentera mitt yttre. Har alltid ryckt på axlarna, kanske tackat och registrerat det som en komplimang, oavsett om det kommit från ett crush eller från ett fyllo på parkbänken. Och kanske det är just det som ställer till det? Att de allra negativaste och elakaste kommentarerna jag någonsin har fått har varit av andra kvinnor. Aldrig har jag känt mig så utfryst och kränkt av en man, som jag gjort av en kvinna. 

 

unnamed 2


Jag vill påstå att jag heller aldrig heller har råkat ut för ett förhållande
där t.ex. hemmasysslorna varit väldigt könsfördelade mot någons vilja. Du lagar mat och städar för att du är kvinna, jag fixar bilen och klipper gräset för att jag är man. Klassikern, men antar att det fortfarande existerar. Ifall det har varit så, så är det för att det helt enkelt fallit sig naturligt. Väldigt sällan i mitt liv har jag känt att jag måste göra eller inte göra något för att jag är kvinna. Kan inte komma på att jag någonsin skulle ha känt press att vara på ett visst sätt.  Säkerligen har det hänt, men jag har väl inte brytt mig tillräckligt för att ens komma ihåg det. Jag har alltid varit som jag själv vill och alla andra har helt enkelt fått finna sig i det. En del av mig tänker att det kanske var därför jag var så obekväm med att vara gravid, föda barn och amma från första början. Det var liksom min uppgift, för att jag är kvinna och det fanns inte en chans att jag bara kunde ge upp och fösa över det på min man när jag kände att jag inte pallar, allt på grund av kön. Jag såg det mer som en börda än ett privilegium. 

Summa summarum, så tror jag att jag helt enkelt alltid varit en person som tänkt på mig själv som just det, en person. Jag har inte haft som vana att gått omkring och tänkt på mig själv som kvinna. Jag vet att detta inlägg blev till att handla om mina egna små vardagliga tankebanor, och att feminismen är så mycket mer än det, och att någon säkert blir arg på småaktiga människor som mig täcks tänka så här och dessutom yttrar sig om det. Men kanske det är just det som är problemet med frågor som t.ex. feminism och klimatförändring? Att man av rädsla inte ens ger sig in i diskussionen, för att man inte vet tillräckligt och kanske blir påhoppad av någon som anser sig göra det. Jag tycker inte det ska vara skillnad på löner baserat på om du är man eller kvinna. Jag tycker att den som är mest kompetent ska få jobbet, oavsett kön. Alla ska få gå i skola, ingen ska bli sexuellt trakasserad eller trakasserad ö.h.t. Min son ska få dansa balett och min dotter ska få bli skogshuggare, om de så önskar. 

 

Och in a perfect world ska även män kunna vara gravida och föda barn. 

 


Dags att fynda och buda!

Skrivet av Paulina Peltomaa 07.05.2019

Kategorier:

WP1282 bjud.fi

** Inlägget är ett samarbete med HSS media och bjud.fi **


Nu från och med den 7 maj har det återigen blivit dags att fynda på bjud.fi! Bjud.fi är en nätauktion där du helt enkelt bjuder på den produkt du önskar köpa! Varje produkt har ett reservationspris som brukar motsvara hälften av butikspriset. Det innebär att det minsta budet som kan sättas på varan är samma summa som reservationspriset. Det finns 26 olika kategorier att välja mellan, så det finns garanterat något just Du vill ha!

 

Budgivningen går till på följande sätt:

Låt oss säga att produkten för tillfället har högsta bud på 50€.
Du lägger ditt maxbud på produkten du önskar köpa, till exempel 120€. Då kommer bjud.fi automatiskt sätta ett bud på 60€ åt dig.
Om någon budar över ditt bud, fortsätter bjud.fi att buda åt dig enda tills ditt maxbud är uppnått.
När ditt maxbud är nått avslutar bjud.fi budgivningen för din del.
Ifall du vill höja ditt maxbud ytterligare från det nuvarande maxbudet går det såklart att sätta ett nytt maxbud!

 

Här kommer mina personliga favoriter från bjud.fi!

 

d810102d90962ba695a5bd8c0011a86f crop
Jag är ju en liten beautynörd, så den första kategorin jag klickade in mig på var förstås hälsa och skönhet. Har hört om mycket bra om LPG-behanglingar för kroppen, men aldrig vetat om att det också är en effektiv behandling för ansiktet?! Hur kul skulle det inte vara att testa?

 

55f925a6eecf0c1760fca3128774696d crop

En må bra-semester till Kivitippu! Alltså nu måste jag förklara, det är faktiskt så att jag har en massa barndomsminnen från Kivitippu och Lappajärvi, där Kivitippu SPA:t ligger. En del av min släkt är hemma från Lappajärvi av alla ställen, och vi har haft en massa släktträffar vid Kivitippu. ÄLSKADE det hotellet som barn, men har inte besökt det på... kanske 15 år?! Skulle vara så kul att åka tillbaks med mina egna barn. 

 

0fac9ee644bf1cd96b5a178a8eca33ac crop

Jag har ju faktiskt inte haft någon födelsedagsfest ännu och jag fyllde år i MARS... Vi har bollat lite tankar om hur man skulle kunna fira i år, och Bastu + middag för 10 personer på Stadshotellet i Jakobstad skulle inte vara helt fel.

 

a2e9046640c9093f1320c56c93baa0cf crop
För en tid sedan råkade jag tvätta min sambos klocka i tvättmaskinen, oops. Han har velat ha en ny ända sedan dess, men klockor är ju så dyra. Kanske jag borde slå till och köpa en ny åt honom inför hans födelsedag? Den här t.ex.