unnamed 4

Den nya blogglistan och ett hemskt minne

Skrivet av Paulina Peltomaa 16.03.2019 | 2 Kommentarer

 

Vilket schampo använder du just nu?

Loreal Elvital Phytoclear, en grön tub. Brukar inte ha så stor skillnad på vilket schampoo jag använder, blir nästan alltid något random som kostar perus 3-4€. Men av nån anledning dras jag alltid till gröna förpackningar med hår- och hudvård? Hmm...

 

 

Vad var det senaste du tittade på på tv?

 Just nu tittar (eller ok "tittar") jag på Stjärnornas stjärna som rullar på i bakgrunden. 

 

 

Vad hade du på dig för skor idag?

 

Mina lårhöga stövlar och sedan mina Hunterstövlar. En stövlig dag.

 

 

Ett starkt minne från högstadiet? 

Det starkaste minnet jag har från högstadiet är vidrigt. Jag gick på 8:an och var alltså 14 år gammal, och den sista rasten skulle vi alltid ut. Vi var en grupp på kanske 10 tjejer från klassen som satt runt ett bord och slöade lite med att ta oss ut, och en manlig lärare kom och sa till oss att skynda på. Vi sa väl alla något i stil med "Jaja, snart" och skrattade lite. Då tar han från ingenstans tag i mitt hår och drar upp mig, sedan trycker han först upp mig efter väggen i det utrymmet vi befinner oss i, håller fast mig och ropar mig rakt ansiktet och frågar vad jag heter. Tror inte jag svarar för jag är så paff. Han håller fortfarande ett stadigt tag i mitt hår och tar tag i min tröja och släpar mig till lärarkansliet (där tyvärr ingen annan lärare för tillfället befinner sig) och trycker upp mig efter väggen igen och fortsätter fråga vad jag heter. När jag svarar släpper han mig och jag får gå. Jag är i total chock. Den här läraren var dessutom helt obekant för mig eftersom jag inte hade honom i ett enda ämne. 

Jag berättar förstås för mina föräldrar vad som hänt och min pappa är asförbannad och ringer till dåvarande rektorn. Några dagar senare ber rektorn mig att stanna inne en rast, och tar in mig i ett rum tillsammans med läraren som, ja, misshandlade mig tänker jag nog faktiskt skriva nu. Har aldrig upplevt att jag blivit misshandlad förutom i den här situationen. Vi sitter där alla tre, men istället för att be mig om ursäkt får jag en utskällning av båda två för att jag var olydig och uppkäftig. Jag förtjänade det som hände, jag borde bara ha varit tyst, stigit upp och gått ut. Punkt. Efter den här händelsen gick min skolgång åt helvete. Den här läraren jobbade dessutom kvar många långa år på skolan trots att jag i efterhand har hört om fler liknande incidenter han varit inblandad i. Fy fan. Det är det ända jag kan säga.

 

 

 DEN NYA BLOGGLISTAN

Bilden och listan stal jag av Karro  

 

Vem är din senaste kändiscrush?

Jag började kolla på Harry Potter igen, så min nygamla crush Tom Felton känns ganska aktuell igen

 

 

Vad drömde du om förra natten?

 

Ingen aning. Nånting drömde jag nog men jag glömmer alltid bort mina drömmar nästan genast jag vaknar.

 

 

Tänker du rösta i riksdagsvalet i april?

 

Ja! Men jag vet inte på vem ännu. 

 

 

Vilken är din go-to låt när du behöver pepp?

 

 The Killers - Battle born, Foo fighters funkar alltid, HCSS - alla låtar från Dreamin' in a casket... finns säkert mååånga fler som jag inte kommer på just nu. Det beror lite VAD jag behöver pepp inför haha. 

 

 

Något som alla andra älskar, men du inte riktigt förstår dig på?

 

 Har inte lärt mig att tycka om sushi ännu. Har dock bara prövat 2-3 gånger så kanske det ännu finns hopp. Tycker inte så värst mycket om bacon, om det inte är extremt knaprigt. Nu blev det en massa matgrejs, men annat är typ Idol och alla talangprogram, följer aldrig med. Aldrig varit på gympass (typ bodypump), tycker det ser trångt och bökigt ut att vara många pers i en liten sal. 

 

Har du irriterat dig på något idag?

 
Ja, Misha haha. Och vår tvättmaskin som bara har en massa skitlånga program, det kortaste är 52 minuter STÅR det, men jag har tagit tid och det är nog minst 1 timme långt... 

 

 

Lil’ + det senaste du åt = ditt rapper name. 

 

 Lil' Bulla hahaha

 

 

Visa det senaste fotot du tagit med din mobil – och berätta om det.

 

 unnamed 32

 

Jag och Elsie åkte på lite shoppning till Kokkola idag. Hon hade sånt tålamod och njöt av att gå i affärer, en egenskap hon och hennes far INTE delar. Vi hade det riktigt roligt <3

 

Kommentarer

 • Anonym 17/03/2019 4:39pm (6 månader sen)

  Jag gick i Oxhamns samtidigt som dig, och är lite fundersam.. Jag har inget som helst minne av att vi hade någon rast då vi måste vara ute? Men det fanns ju x antal "speciella" lärare (har en svag aning om vem du menar i ditt inlägg. Är det han jag tror så kan jag säga att han började bli dement då jag gick på åttan-nian, och han skällde ut min klass för lite vad som helst under hans lektioner. Men du kan ju mena nån helt annan).

  • Paulina Peltomaa 17/03/2019 7:58pm (6 månader sen)

   Åtminstone vår årskurs hade uterast varje dag sista rasten. Ifall jag minns någon detalj fel kan det vara att det här hände i slutet på 7:an istället för 8:an. Det här hände i Rådmanshuset så det finns en risk för att jag missminner mig angående årskursen. Är nog osäker på om du tänker på samma lärare, denna lärare jobbade kvar på skolan i många år efter denna händelse och det skulle nog inte vara möjligt om han blivit demenssjuk.

 • Karolinas kaos 17/03/2019 6:53pm (6 månader sen)

  Men vafaaaaaaaan den där läraren?! Vad ARG JAG BLIR!!!

Skriv en kommentar