unnamed 4

En helvetes helg

Skrivet av Paulina Peltomaa 20.05.2019 | 2 Kommentarer

(Varning för äckligt inlägg, läs inte om du har emetofobi)


Vilken helvetisk helg vi har haft hörni. Tänker aldrig mera yttra mig om hur bra eller lugn dag jag har haft,  det är som att universum hör mig och ser till att nästa dag blir till bajs. Om jag hade världens dag i fredags så har resten av helgen varit allt annat än det. På fredag kväll tänkte jag "åh, den här dagen har varit så bra, vill inte att den ska ta slut!" Och strax efter kl 00 så börjar Misha kasta upp, och fortsätter med det genom natten. Vi sov knappt en blund, sedan var det bara att stiga upp med barnen som vanligt vid 07. Det tyngsta med att ha barn är nog när man själv är i dåligt skick, men måste ändå på något sätt orka för barnens skull. Och förstås när barnen också blir smittade... vilket en av dem blev. (VEM blir ens magsjuk i maj?!?)

Elsie började spy vid 11 nästa dag, och jag vid 17. Jag har inte haft magsjuka sedan jag gick i lågstadiet, alltså typ 20 år (!!) sedan. Har trott att jag haft det ibland men det har nog bara varit något dåligt jag ätit, för nu vet jag att man VET när man är magsjuk. Har tidigare nästan förminskat såna som klagat på hur jävligt magsjuka är eller haft hyperemesis (extremt graviditetsillamående) och tänkt att så där jobbigt kan det väl ändå inte vara? Men alltså att må så här i 9 månader. Fy fan. Att ens må så en halv dag är ju bara helt omänskligt. Vi hade också helt olika typer av magsjuka fast vi haft samma smitta. Misha har spytt oavbrutet i nästan 24 timmar. Jag däremot har spytt lite här och där. Spytt, paus i 2 timmar. Spytt, paus i 5 timmar. Spytt, paus i 12 timmar och sedan fortsatt spy lite nu som då. Och huvudvärken jag har haft! USCH! 

unnamed 6

Elsie stackaren har mått så dåligt, men hon har ändå orkat försöka äta och dricka mellan varven fast hon mått så illa. Alvar är ju ett mysterium i sig. Han har inte visat det minsta tecken på att vara smittad, så han fick spendera natten hos mina föräldrar. Men en sak har jag tänkt på i efterhand, i torsdags sent på kvällen spydde Alvar plötsligt en upp en stor pöl. Tänkte inte desto mer på det för han var helt oberörd, och somnade strax där efter och sov hela natten. Men nu funderar jag nog lite på ifall han skulle ha kunnat vara den originella smittobäraren... men det får vi väl aldrig veta. Vi andra tre har mått så fruktansvärt dåligt, så är bara tacksam om Alvar kom undan med endast en spya eller inget alls.

Tidigare skrev jag ju att maj månad alltid varit en favorit för mig. I år har det varit allt annat än det, någon har hela tiden varit sjuk i detta hushåll och jag har nästan varit mer hemma än på jobb. Men men, it is what it is. Önskar er alla en riktigt skit dag! (så ni säkert ska få en bra, outsmarting the universe)

IMG 6905

IMG 6895
Vågade oss äntligen utanför dörren idag. Obs! Bara till villagården,
vi är fortfarande i karantän så vi inte smittar ner någon. 

 

Kommentarer

 • M 20/05/2019 12:48pm (3 månader sen)

  Lider med er!! Här har det också varit en vecka och helg med magsjuka ????
  Krya kramar!

  • Paulina Peltomaa 20/05/2019 1:00pm (3 månader sen)

   Åh det är så jobbigt!!! Kryisar till er också <3

 • Anonym 20/05/2019 1:49pm (3 månader sen)

  Bra om ni börjar vara på benen. Jag är SÅ rädd för att bli magsjuk. Har inte emetofobi, men har i perioder mått illa(främst pga ångest eller att jag fått i mig nåt jag är allergisk mot), så jag har spytt tillräckligt i mina dagar, tycker jag. Minns en gång på vintern då det gick magafari-epidemi, och jag och mitt ex var i butiken. Vi kom till kassan och han ställer sig bakom en barnfamilj. Jag säger att vi går till en annan kassa. "Varför?" undrade han. "De där barnen går säkert på dagis. På dagis finns det jättemycket bobbor". Han tyckte jag överdrev, vilket jag nu i efterhand inser att jag nog kanske gjorde.. :-P

Skriv en kommentar