unnamed 4

Ett inlägg om smink

Skrivet av Paulina Peltomaa 02.04.2019

Kategorier:

När jag hade frågestund på bloggen för ett tag sedan, så fick jag en fråga om jag kan berätta om min sminkrutin (tror jag det var?) Nu skulle ett inlägg med exakta steg-för-steg bilder och text bli lååååångt. Så jag tänkte att jag istället berättar lite kort om vad jag använder mig av just nu, ungefär hälften rymdes med i det här inlägget. Man kan väl säga att jag gillar smink hehe. Kan göra en del 2 en annan dag ifall intresse finns.

 

MEN. En sak är viktig att ni vet innan ni läser detta. För någon vecka sedan sa Misha "Jag har kommit på en grej som definierar dig som person. Allt du äger i badrummet saknar kork." Och det är nog så spot on. 99% av mina produkter med lös kork, om det sedan är tandkräm, smink eller schampo, saknar kork. Har produkten dessutom skruvkork brukar jag ibland bara slänga den direkt, finns inte en chans att den kommer att skruvas på mer än ett par gånger ändå. Så DÄRFÖR saknar nästan alla mina foundations kork. 

IMG 3291

Det här + wipes använder jag till mitt ansikte. Wipes, scrub, serum, ansiktskräm. Vet att micropearlsen i ansiktsskrubben är dåliga för miljön, men jag gillar en scrub mer än bara en wash. Sorry for the svengenska. Jag har haft en djup rynka mellan ögonbrynen, en "arg-rynka", men den har faktiskt blivit slätare! Har använt anti-aging serum under ansiktskräm till natten nu i 2 års tid så det har faktiskt gett resultat. Dr. Kiehls serum är väldigt drygt, har haft den nästan ett år! 

IMG 3293

Mina foundations jag har i skåpet just nu. Vissa använder jag knappt, som den från Essence i mitten. H&Ms försöker jag använda slut på, tycker den är vattnig och täcker ingenting? Är lite konstig och kan inte kasta en produkt innan den är slut, trots att jag kanske inte ens gillar den. Just nu använder jag Maybellines foundation mest, som otroligt nog till och med har kvar korken. 

IMG 3295

 

Concealers i favoritordning. Den till vänster är sämst, förstår inte hur den kan vara så nött trots att den knappt blivit använd? Den i mitten tyckte jag mest om (och Alvar också, det här är min tredje och också tredje applikatorn han äter upp) tills jag hittade den här från Smashbox som är BÄST. Finns en till jag använder, men den är som en palett så tog ej bild på den. 

 IMG 3297

Det här har jag på kinderna + lite contouring från en palett. ÄLSKAR glow drops, tror det är bland det bästa jag nånsin haft i sminkväg! Rouge förstår jag mig inte alls på om jag ska va ärlig, har precis börjat använda pyttelite, men tycker bara att det gör så man ser ut som en clown. Använder hellre solpuder på kinderna men det fastnade inte på bild den här gången. 

 IMG 3299

 

Det här fick jag till födelsedagspresent förra veckan, ett läppstift från MAC, och har använt det flitigt sedan dess, och kommer nog fortsätta tills det är slut. 

IMG 3261 pau

Jag använder mig mest av budgetprodukter. Har prövat många svindyra grejer också, men oftast inte märkt någon tydlig WOW-skillnad, och det vill jag nog göra om jag ska betala allt mellan 50-100€ för en liten burk med produkt. 


Tre produkter jag använder dagligen

Skrivet av 14.11.2018

Kategorier:


1. Tea tree Skin clearing facial wash

Den här serien har jag använt länge! Hade först en facial scrub i tub-form av samma serie, men den tog tyvärr slut och efter det hittade jag bara den här. Det är samma men utan scrub-pärlorna. Tyckte den jag hade tidigare kanske var liiite mer effektiv än den här "mildare" varianten, upplevde att den hjälpte superbra att motverka orenheter. Men den här är också riktigt bra. Har också haft en rengörande over night cream från denna serie och gillade även den! Alla har doftat riktigt spa-igt och fräscht. Rekommenderar hela den här Tea tree serien från Body shop!2. Kiehl's Midnight recovery concentrate

Jag började använda anti-aging produkter ganska tidigt (tror jag?) Käpte min första när jag var 22. Tycker själv att jag börjat få en del fula rynkor men vad kan man. Den här hade jag sett att en bloggare/vloggare jag följer använder sig av, och så var Mira så snäll så hon köpte den åt mig från båten! Det är alltså en olja som man lägger i ansiktet, på halsen och dekolletage över natten. Den sägs vara som en "tehojumppa" åt huden. Vet inte om jag fått några "WOW-resultat" ännu men inte har jag blivit rynkigare i alla fall! Applicerar den varje kväll efter att jag tvättat mitt face.3. Hand cream, Dermosil

Önskar att jag skulle ha något mer intressant tips att avsluta med, stod och funderade en bra stund. Men om jag nu ska skriva om sånt jag faktiskt använder VARJE dag så är mitt sista kort tyvärr basic handkrämer. Hade aldrig förr haft torra händer, men när jag var gravid med Elsie tvättade jag händerna 500 gånger per dag och sedan dess har jag haft kroniskt torra händer. Har ingen speciell sort jag använder mig av heller, alla handkrämer går. De här använder jag just nu, min mamma är nån slags dermosil-nånting (haha) och får alltid en massa gratis produkter som hon sedan hämtar åt mig. Men de här är faktiskt riktigt bra! En annan sak jag använder mig av dagligen är läppomada (vad heter det på riktigt? Läppbalsam?) men där har jag heller ingen skillnad på märke. 
Tips för längre ögonfransar

Skrivet av 01.11.2018 | 1 kommentar(er)


Här kommer ett genuint tips från fransgalningen. Jag har ju annars fransförlängning men brukar ha paus en gång i året. Köpte ett serum som skulle boosta ögonfranstillväxten ytterligare, det gjorde jag även i fjol men då blev det ingen märkbar skillnad. Lite växte dom såklart, men nu testade jag en annan sort och märker tydlig skillnad!


Positivt överraskad eftersom jag gick in på Emotion och uttryckligen frågade efter det billigaste som finns, tror det kostade runt 30€.

Före:


Efter en månads användning: