unnamed 4

Jag tog bort mig från topplistan

Skrivet av Paulina Peltomaa 09.01.2019 | 0 Kommentarer

 

Yes. Precis som rubriken lyder, har jag tagit bort min blogg från topplistan här på Nouw. Jag märkte själv att jag kollade den lite för ofta och att antalet sidvisningar blev lite väl viktigt för mig. Det blev helt enkelt en press, nästan så jag ibland skrev om saker jag inte ens ville skriva om för att jag visste att det är intressant och att folk läser. Nå, kanske inte riktigt så dramatiskt, men ni fattar. Jag har ofta väldigt mycket motivation men vissa dagar går det helt enkelt inte ihop med tiden och så, och jag kan bara inte spara mina tankar och ifall jag inte får skriva ner dem i samma sekund så ja, då försvinner dom. Och då blir jag irriterad och skiter i det, men sedan sjunker statistiken och då blir jag stressad och... ni hör ju, hur patetiskt? Tror det har att göra med att jag fortfarande mestadels är hemma med barnen och ja, inte har så mycket liv utöver det helt enkelt. Så små saker blir stora. Och OBS! Måste bara poängtera att jag vet att jag inte är någon big shot bloggare som bloggar for a living. 

Många brukar beskriva sig själva som "tävlingsinriktade", även jag, men jag vågar nog påstå att det till stor del bara är ett finare ord för vad man egentligen är, hungrig för bekräftelse. Vare sig du vill ha det av andra eller av dig själv. För det är nog enligt mig en form av bekräftelsebehov, att lusta efter vinst. Jag kan väl förstå att man kan bli beroende av att se sin statistik stiga, vare sig det handlar om antal läsare, likes eller visningar. Och det farliga i det är ju att man aldrig blir nöjd, man strävar alltid efter och vill ha mer. Jag måste erkänna att det här med att tävla mot sig själv alltid varit ett koncept jag har haft svårt för. Jag själv motiverar inte mig själv. Jag får nästan all min inspiration/motivation från andra människor, gällande nästan allt. Detta kombinerat med att jag är en extremt dålig förlorare, och hanterar besvikelse näst intill på ett barns nivå är inte så värst lyckat. Inser att jag kanske inte låter som världens charmigaste person nu, men ingen kan i alla fall anklaga mig för att inte vara ärlig. Alltid något.

 

201901081830424154

 

 

Och en annan sak, det här kommer att låta hemskt och lite sjukt, men ibland märker jag att jag tänker att ifall saker inte finns på some, har de ens hänt då? Lite som "Om ett träd faller i skogen och ingen hör det, gör det då något ljud?" För mig är svaret självklart, JA, men det hörs även i teorin lite mindre än ett träd som faller rakt framför mig. Samma tankesätt har jag kommit på mig själv att ha gällande sociala medier. Förstår ni vad jag menar? Inte är man ju mindre gift ifall man gifter sig och inte lägger ut det på Instagram, men ändå lite nog. Hur kan det ha blivit så? 

 

M.V.H. hon som fortfarande är singel på Facebook, hahaha.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar