unnamed 4

Mina tre sjukaste dejter nånsin

Skrivet av Paulina Peltomaa 07.01.2019 | 1 Kommentarer

 

Jag vill börja det här inlägget med att först säga att jag har hamnat i många superkonstiga och potentiellt farliga situationer i min ungdom, men jag har alltid varit väldigt godtrogen och alltid litat på att allt går bra, oftast inte ens haft en tanke på att något skulle kunna hända mig. Vilket jag ju nu i efterhand har insett att var sjukt dumt, trots att allt ändå alltid faktiskt har gått bra för mig. När jag bodde i Vasa gick jag nästan varje natt ensam hem från min kompis som bodde på andra sidan stan, alltid med hörlurar i öronen genom mörka gränder. Hon frågade mig flera gånger om jag inte alls är rädd att något ska hända, och jag svarade alltid nej, varför skulle jag vara det? Samma sak i Tammerfors. Den sommaren jag bodde där blev en tjej våldtagen två gator från där jag bodde och gick ensam nästan dagligen, nattetid eftersom jag jobbade på en pub. Och aldrig var jag orolig över att något skulle hända. Och aldrig har det hänt något, men det är säkert för att jag haft tur. En annan gång ska jag berätta om det absolut dummaste jag har gjort i hela mitt liv, och vilken tur jag haft ändå. Jag är inte religiös men när jag tänker tillbaks känns det nog som att jag ibland bara måste ha haft någon eller något som har vakat över mig... Men som sagt, här kommer mina top 3 sämsta dejter/träffar. Håll till godo.

 

 

Jag var i Tammerfors och hälsade på en kompis över en helg, på den tiden uppdaterade man fortfarande status på Facebook, så en bekant jag lärt känna lite (uppenbarligen inte tillräckligt bra) hade läst att jag var in town och hörde av sig och undrade om vi skulle träffas på lördag. Jag hade inget planerat förutom att strosa runt på stan så jag tackade ja. Nå, det visade sig vara ganska svårt för honom att bestämma tid och plats, men sist och slutligen träffades vi ganska tidigt på kvällen för en kaffe (öl för hans del) på en bar. När vi redan beställt informerade han mig bara kort och gott att han inte har några pengar på sitt konto, så jag fick betala. Det verkade inte röra honom i ryggraden det minsta och jag tror inte ens han tackade. Det här var alltså en person jag träffat 2-3 gånger snabbt på krogen och allra högst var lite bekant med. Nå vi satte oss ner i alla fall men han verkade orolig och kollade sin telefon ofta. Han berättade efter en stund att han väntade på ett samtal och var tvungen att lämna direkt det kom, han skulle nämligen köpa gräs. Det blev ingen andra dejt.

 

201901070841055692

 

Jag befann mig på en fest i Öja, tror jag det var, och en kille som har pratat med lite nu som då över textmeddelande kom och plockade upp mig. Han körde tillbaks mot Jakobstad men svängde av på någon konstig liten villaväg och ett tu tre var vi mitt ute på isen, det här var i kanske december-januari? Han stannade bilen och steg ut för att ta en tobak, jag steg också ur bilen och kommer fortfarande ihåg det så bra. Jag minns att jag tänkte att det var så tyst att det gjorde ont i öronen. Det här kanske man inte kan kalla en officiell dejt direkt, för jag visste att han hade flickvän, men när vi satt oss i bilen igen frågade han "Va sku du säga om jag sku kyssa dig nu?" Jag skrattade och tackade nej, snopen startade han bilen igen och körde mot Jeppis. Hela vägen hem lyssnade han på Jammu-setä låten på högsta volym om och om igen och sa inte ett ord till mig.

 

201901070842195996

 

Jag var 16 år och hade börjat texta och ringas lite med en typ. Han var 20 år och alltså lite äldre än mig. Jag tog bussen från Vasa till Karleby och han kom och mötte upp mig den eftermiddagen - full. Vi åkte hem till honom (han bodde i ett fint hus med sina föräldrar) och han presenterade mig som sin flickvän. Det här var alltså första gången vi ens pratade face to face. Jag minns att jag såg på hans föräldrar att de tyckte jag såg lite ung ut... Vad gjorde vi den kvällen då? Nå, kröp under ett staket till grannhuset, som var så gott som förfallet. Där fanns utöver en madrass på golvet inga möbler och ingen värme. Ingen el heller om jag kommer ihåg rätt. Men där bodde Raikku, som just hade sluppit ut ur fängelset. Och där satt vi bara och pratade med honom, i flera timmar. Okej orden jag sa kan räknas på en hand. Inte är det väl något konstigt med det egentligen, Raikku var ju åtminstone nykter och helt trevlig, men definitivt inte något jag rekommenderar att göra med din underåriga flickvän på er första dejt. Eller nånsin för den delen.

Kommentarer

  • Karolinas kaos ()

    Glömd att kommenter dehär, men I LOVE THIS haha. I all uslighet alltså, så är sånt här så intressant att läsa!

Skriv en kommentar