unnamed 4

Möhippa, sjukhus och vin i parken

Skrivet av Paulina Peltomaa 21.04.2019 | 2 Kommentarer

 

God kväll i stugan! Shit vad länge sedan det var jag skrev något här känns det som, var riktigt tvungen att kolla vad jag senast skrev om. Men barnen hade blivit sjuka ja, så var det. Vad har hänt sedan sist då? Nå, barnen stannade hemma från dagis även på torsdagen, men då var Misha hemma med dem och jag åkte iväg på min första riktiga jobbdag. Inte helt pigg efter en natt med ett barn som hostade oavbrutet. Kom sedan hem runt 15:30 och åkte ganska omgående iväg mot Vexala och Glasbruket, var Anninas möhippa var i full gång. Vi lekte lekar och åt gott, resten av schacket fortsatte sedan kvällen där och sov också över på stället men själv åkte jag hem redan runt 21-tiden. Shit vad trött jag var, somnade jättetidigt och sov som en stock hela natten.

DSC01892 1Möhippegänget 

Elsie fortsatte ha hemska hostattacker, speciellt på natten, så jag åkte med henne till läkaren på långfredagen. Där fick hon spira, det var faktiskt första gången för henne. Fick även utskrivet en effektivare hostmedicin som vi gett till natten. Hon är ju annars frisk förutom en envis hosta, så än en gång funderades det om det kan vara så att hon har förkylningsastma... Nästan alltid när hon varit förkyld så sitter hennes hosta kvar LÄNGE efteråt, trots att hon annars är ok. Det har varit samma ända sedan hon var runt året, men vi låter det vara tills vidare, eftersom hon inte verkar besväras av det om hon inte är förkyld och inte är det speciellt ofta. 

Senare fick vi besök av Mira och Jesse (aka Mishas syster och hennes kille) men jag hann knappt se dem den kvällen då jag åkte iväg på munkfest. Alltså rättare sagt till Nattis som hade gjort munkar hehe. Där satt jag och Jennie och skrattade så tårarna rann resten av kvällen tills jag igen kom hem runt 21:30. Det tycks vara min basic tid att komma hem till. 

 

IMG 5013

På lördag tänkte jag heeelt glömma bort att det var dagen då man går påskhäxa. Elsie vaknade och började direkt söka runt efter godis som påskharen hade lämnat under natten, hehhh. Tog snabbt lite godis ur skåpet och öppnade ytterdörren och bara "wooow Elsie kom och titta!" Som tur så gick hon på det, stor fördel med att ha småbarn, ganska lätt att göra damage control när man glömt något viktigt. Senare klädde vi ut barnen till små häxor, Alvar var så himla göllig som påskhäxa! Elsie också såklart men det var första gången som lilla Allan var häxa. Vi åkte bara till några släktingar eftersom båda hostade och snorade ganska mycket. Även fammo och Rachid besökte vi, FÖR DE HAR KÖPT ETT HUS HÄR!!!! Jaaa, alltså ingen är nog gladare än vi över det! Ska bli så roligt att ha dem nära igen, speciellt för barnen. 

IMG 5107IMG 5051

Mot kvällen cyklade jag till skolparken för att dricka vin med Karro. Har länge anat att vi skulle komma bra överens genom typ via sånt man läst på bloggen, och kan väl konstatera att det verkligen var full träff! Vi råkade också träffa Kajsa som vi gick hem till en stund och skrattade och hade det allmänt trevligt #emogirls4ever. Vi var ju alla tre helt sjukt coola i högstadiet, vilken total miss att vi inte var ett gäng redan då?! Sedan befann vi oss ett tu tre på Melody (where else...) Men alltså herrejävlar vad kul vi hade, typ min bästa första dejt någonsin. Idag mår man ju mindre bra, haha. Men värt ändå!

 unnamed 10Två tanter på disco 

Om man får säga det själv så upplever jag faktiskt att något stort har hänt under den senaste tiden i the never ending story called personlig utveckling. Är faktiskt riktigt glad över att jag har varit ganska aktiv på some och bloggen och ibland bara spottat rakt ut vad jag tycker och tänker angående vissa saker. Har fått så många nya och ny-gamla vänner via det. Det är väl det bästa som kan hända, INGET samarbete i hela vida världen kan slå det. Tänk att någon tar kontakt, tycker jag verkar som en kiva typ och vill träffas baserat på något jag skrivit eller sagt. I flera år har jag varit ganska tillbakadragen och ja, ensam helt enkelt. Har gått och tänkt att jag "bara är en sådan som vill vara för mig själv". Visserligen trivs jag ju helt bra med att vara själv, men har nog tänkt så mycket på grund av att jag inte har vågat ta kontakt med folk. Har känt så stor press att inte leva upp till andras förväntningar, att inte vara tillräckligt rolig, snäll, häftig eller smart som "någon annan kanske förväntar sig att jag är" Jag hör ju själv hur skrattretande det låter (jag menar hallå vem är nu roligare än MIG lol) men så har jag tänkt. Men nu känner jag sakta men säkert hur de tankarna försvinner, tack vare alla fantastiska människor som jag får umgås med, och som vill umgås med mig. Från att ha träffat vänner absolut max 1 gång i månaden, till flera gånger i veckan. Jag känner hur vårsolen skiner rakt igenom min svarta själ. 

Kommentarer

  • Karolinas kaos 21/04/2019 11:29pm (3 månader sen)

    VI TAR PÅNYYTT!!

  • Jennie 22/04/2019 12:15pm (3 månader sen)

    ????????

Skriv en kommentar