unnamed 4

Myggjävlar, vin och kalas

Skrivet av Paulina Peltomaa 10.06.2019 | 0 Kommentarer

 

Hallå hallå, då var det måndag igen. Vilket väder vi fick i helg! Jag måste vara helt ärlig, en liten liten del av mig längtade till hösten där en stund. Innan ni börjar hata mig så vill jag inflika att jag nog är en sommarmänniska, men sover så fruktansvärt skit på sommaren. Inte bara på grund av värmen, men alla jävla fåglar, mopeder, gräsklippare och vägarbeten som börjar 7:30 varje morgon stör mig. Ett plus (det enda pluset?) med vinterhalvåret är att man i alla fall slipper sådant. 

IMG 8858

 

Vi har i alla fall haft en bra helg. På fredag efterlyste jag vinsällskap på Instagram, och fick napp på 3 pers varav sist och slutligen 2 hängde på. Och typ 15 stycken som anmälde sig men bodde på annan ort/skulle jobba nästa morgon/låg hemma sjuka hehehh. Men kul ändå, yay Intagram.  Blev en riktigt rolig kväll, ända minuset var myggorna. Är det bara här i Jeppis eller är myggorna helt sinnessjuka överallt just nu? Har kanske 20 myggbett på min kropp. Och ja, minus också för någon idiot som stod i kön i Subway och skojade om att han hade Downs syndrom (det hade han inte) Tänk att det finns folk som fortfarande skojar om sånt, finns det ens EN person som tycker sådana skämt är roliga? Skulle t.o.m. ha kunnat ha lite förståelse ifall personen var en tolv- trettonåring men han var nog lugnt över 20. Jaja, aldrig slutar man förvånas. 

IMG 8879

På fredag var jag och Elsie på Veras kalas. Lilla Veras tänkte jag skiva, men hon är ju 3 år nu så någon baby är hon ju inte! Elsie är ju liksom 3 år, om än inte så länge till. På tal om Elsie så har vi kommit in i en jobbig period igen. Jag vet inte vad det är med henne, men det är som att hon gör saker hon inte får, och sedan är t.o.m. hon själv ledsen och besviken på sig själv, som att hon inte själv heller förstår sitt beteende. Fattar inte. Sedan skriker hon mest hela dagarna. En natt vaknade jag kl 05 av att Elsie satt i köket och åt godis hon hade klättrat upp i skåpet och stulit... suck. Alla saker hon gör låter säkert lite roligt i andras öron, men att leva med det konstant tär på nerverna. Där emellan är hon världens kivogaste unge. Igår t.ex. hjälpte hon en snigel över vägen för att den inte skulle bli påkörd. 

Jag är ju smått partisk och vet inte om det är för att alla föräldrar tycker deras egna barn är bäst, men jag upplever i alla fall att alla gillar Elsie. Har i hela hennes liv upplevt att hon alltid genuint varit extra omtyckt, vilket såklart gläder mig väldigt mycket. Jag skulle beskriva henne som modig, lyhörd, framåt, smart och kvick. Hon vet alltid om jag eller någon annan ljuger och ifrågasätter när något inte låter rätt, och hon är väldigt observant. Sedan tror jag att hon är en god vän. Hon verkar komma överens med precis alla oavsett ålder, och hittar alltid vänner var vi än är, utan att överdriva. Tycker det är en så otroligt fin egenskap, har aldrig hört henne säga ett elakt ord om ett annat barn förutom Alvar hahah. Tänkte för en kort stund att det kanske är lame att sitta och skryta på sitt egna barn så här, men hallå varför skulle jag inte få göra det?! Hon är ju verkligen värd att skryta på, och förresten kanske det inte ens räknas som skryt när det är sant? Ska försöka minnas allt detta när hon skriker och gnäller vid middagen ikväll, det blir potatis och låt oss bara säga att det inte är hennes favorit

 

f5e2a638 de64 40d9 8e1c 307eb8e176864FB21413 DE9A 4763 8C4C 3159C0E0609FIMG 8849

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar